<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår S&P 500 til nye høyder

Goldman Sachs har for tredje gang økt sitt årssluttmål for S&P 500, og ser at indeksen står i 5.600 ved utgangen av 2024. 

Publisert 17. juni
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord
SPÅR OPPGANG: Goldman Sachs oppjusterer mål for S&P 500. Foto: NTB

Den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs oppjusterer sitt mål for S&P 500 fra 5.200 til 5.600, og sier 6.300 er mulig, melder MarketWatch. Dette er tredje gangen de øker målet for indeksen, da de tidligere oppjusterte målet i både februar og desember 2023. 

Banken trekker frem sterk vekst hos de største teknologiselskapene, herunder Microsoft, Nvidia, Google, Amazon og Meta Platforms, som i snitt er opp 45 prosent i år. Selskapene, som totalt utgjør omtrent 25 prosent av indeksens markedsverdi, har følgelig stor påvirkning på indeksen som helhet. 

S&P 500 stengte fredagens handel på 5.432. Oppjusteringen indikerer dermed en ytterligere oppgang på 3,1 prosent. 

Presidentvalg i fokus

Høstens presidentvalg i USA blir trukket frem som den største risikoen for videre oppjustering av indeksen.  Goldman Sachs poengterer at indeksen historisk sett har falt under valgkampen, men har hatt en tendens til å hente seg inn igjen til enda høyere nivåer etter valget.