Første halvår av 2024 er ferdig. Tiden for Midyear Outlooks av diverse banker og meglerhus er dermed kommet.
Goldman Sachs
I podkasten til Goldman Sachs diskuterer Christian Mueller-Glissmann, leder for aktiva allokering i researchavdelingen, og Alexandra Wilson-Elizondo, co-investeringsansvarlig i multi-asset løsninger, sine prognoser for resten av året.
Begge toppene er enige om at makrobildet er støttende, men forventer at andre halvår blir mer utfordrende enn første halvår. Politiske hendelser, som valg, forventes å resultere i høyere volatilitet ut året.
Det blir påpekt at høy verdsettelse ofte er en funksjon av en sen syklus, men det betyr ikke nødvendigvis at markedet skal være bearish. Begge er enige om at «risk-on» (ta risiko) fortsatt er riktig strategi, men med mer fokus på risikobuffer som obligasjoner og diversifisering.
Europa: Begge ser potensiale for europeiske aksjer, men de understreker behovet for aktiv forvaltning på grunn av politisk volatilitet og sykluser i sektorer som banker og bilindustrien.
Japan: Wilson-Elizondo ser positivt på Japan på grunn av strukturelle reformer og myndighetenes fokus på inflasjon og vekst.
Den optimale porteføljen: Researchsavdelingen anbefaler en portefølje som består av en tredjedel aksjer, med vekt på vekstaksjer for å fange innovasjon. Dette inkluderer ikke kun AI-aksjer, men også aksjer som gir eksponering mot fornybar energi og helseinnovasjon.
Videre anbefales en tredjedel av porteføljen til obligasjoner, og den siste tredjedelen til reelle eiendeler. Sistnevnte kan også være «de riktige aksjene» som gir eksponering mot infrastruktur, råvarer og selskaper med prisingskraft.
Kort fortalt mener Goldman at det fortsatt er risikovilje, det forventes høyere volatilitet, men også billige måter å hedge seg på. De anbefaler en langsiktig tilnærming med en balansert portefølje med fokus på diversifisering og aktive investeringer for å håndtere spesifikke risikoer.
Morgan Stanley
Europeiske og japanske aksjer forventes å gi henholdsvis 18 og 17 prosent avkastning.
Investorer burde se etter aksjer som er negativt korrelert med obligasjonsrenter, som eiendom, bygg, materiale og verktøy, samt kvalitetssektorer som programvare, luftfart og forsvar, farmasi og halvledere.
Den amerikanske sentralbanken vil sannsynligvis begynne å kutte renten i september, med tre kutt forventet i 2024, totalt 75 basispunkter, etterfulgt av 100 basispunkter i 2025. ECB forventes å kutte 75 basispunkter i år, og 100 basispunkter neste år. Bank of England forventes å begynne å kutte renten i august.
Japan har skiftet fra stagnasjon til vekst, drevet av både innenlandsk og utenlandsk etterspørsel. Morgan Stanley forventer 3,3 prosent nominell BNP-vekst i 2024. Japans TOPIX indeks er oppsideprognosen den høyeste noen gang.
Kina opplever fortsatt vekst, men sliter med vedvarende deflasjon som presser ned prisene på varer og tjenester.
India har en sterk vekst på grunn av tre megatrender: global offshore, digitalisering og energiovergang. Morgan Stanley forventer en vekst på 6,8 prosent i 2024 og 6,5 prosent neste år, og mener at inflasjonen vil holde seg innenfor politikernes komfortsone.