Scatec Solar - Det blir en meget spennende tid fremover !

Slettet bruker
SSO 10.08.2020 kl 16:36 531

EQNR: VIL ÅPNE SEG MULIGHETER FOR ØKTE INVESTERINGER INNEN FORNYBART -OPEDAL
Oslo (TDN Direkt): Påtroppende konsernsjef Anders Opedal vil ikke være konkret om hvilke deler av fornybarområdet som får en økning i ambisjonsnivået, men ser muligheter for økte investeringer.

- I dag ga vi en retning på hvordan vi skal jobbe fremover. Hva det betyr konkret knyttet til land og eiendeler og så videre må vi komme tilbake til. Vi har nå satt en retning for selskapet, så får vi jobbe frem detaljene etter hvert, sier Opedal til TDN Direkt mandag.

Equinor vil fremover prioritere verdiskapning over volum og i den forbindelse ser selskapet muligheter for økte investeringer innenfor fornybart.

- I vår portefølje på lang sikt så vil vi produsere mindre. Det som er viktig da er at vi ikke erstatter dette med volum som har lavere avkastning. I det grensesnittet åpner det seg muligheter, sier Opedal.

Heller ikke på prosjektnivå vil Opedal være spesifikk, men han sier Equinor kommer til å se på alle prosjekter innen olje og gass samt fornybart og at selskapet har en kontinuerlig prosess der de prioriterer mellom ulike prosjekter.

- Vi er villig til å flytte penger fra olje- og gassvirksomheten til fornybarvirksomheten dersom prosjektene er gode nok, sier Opedal.

Equinor kommuniserte under kapitalmarkedsdagen i februar at de forventer å oppnå en reell prosjektavkastning innen fornybart på seks til ti prosent og at de kan oppnå betydelig høyere avkastning på investert kapital gjennom porteføljeoptimalisering og effektiv bruk av prosjektfinansiering. Dette gjelder fortsatt, ifølge Opedal.

- Det vi sa på kapitalmarkedsdagen i februar ligger fast. Der ville vi vise hvilken avkastning vi kan oppnå ved fornybart og denne er rettesnoren i det videre arbeidet fremover, sier han.

perstefan.praesterud@tdn.no

Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Redigert 10.08.2020 kl 17:26 Du må logge inn for å svare