Fiskekjøttdeig eller kvernet fiskefilet.

Slettet bruker
13.02.2022 kl 16:18 936

https://www.nettavisen.no/okonomi/reagerer-kraftig-pa-dette-veldig-spesielt/s/12-95-3424243125

Hvorfor ikke kalle det fiskekjøttdeig ?

En fisk har da kjøtt som andre dyr.

Men hvordan smaker dette ?

Og er det kritisk å få stekt/tilberedt det riktig ?

Skal de tilsette dette masse tull og tøys senere for å få ned selvkost ?

Er tilhenger av all ny mat-innovasjon som smaker godt uten for mye vanskeligheter med oppbevaring og/eller tilberedning.

Man snakker gjerne om storfekjøtt. Da må det være lov å si fiskekjøtt. Eller kjøttet i fisken, eller fiskens kjøtt.
Redigert 13.02.2022 kl 16:59 Du må logge inn for å svare
Stokk Dum
13.02.2022 kl 16:22 924

Jeg er også en ekspert og det klinger dårlig i mine ører å kalle fisken på fisken for kjøtt, jeg ville kalt det for fiskedeig.
Som nevnt er jeg en ekspert, men det er ikke i faget 'markedsføring'.

mvh
Slettet bruker
13.02.2022 kl 16:24 921

Hva er fisken på fisken ? Det høres helt gresk ut.
Fisken har da kjøtt som andre levende skapninger. Eller er fiskens hovedsubstansmasse mer egnet ?
Fiskekjøtt må da være greit. Som er kjøttet på fisken rett og slett.

Heter det ikke vitterlig hvalkjøtt. Hva blir forskjellen her ?

Bransjen får avholde smaksprøver ute i butikkene.
Redigert 13.02.2022 kl 16:38 Du må logge inn for å svare
Thesistulling
13.02.2022 kl 16:36 894

Fiskefarse/fiskedeig heter det.
Tror jeg.....
Kan ikke huske engang å ha hørt ordet fiskekjøtt, men bruken av ordet kjøtt i forbindelse med fisk, feks : mye kjøtt på fisken.....tror da iallefall jeg har hørt det😆
Vokst opp på øyer......
Stokk Dum
13.02.2022 kl 16:38 882

Jeg skal på ingen måte være kategorisk og har derfor 'smakt' på noen ord og setninger med kjøtt som substitutt for fisk når det er fisk jeg vil snakke om eller beskriver. Det klinger ikke bra i mine ører og smaker ikke særlig godt heller.
Angående 'fisken på fisken' så er selvsagt det et litt rart utrykk i seg selv, men det kan fks beskrive kvaliteten på fisken etter at den er renset (kall det gjerne kvalitet på fiskefileten).
"(Den fisken) er fin i fisken" i motsetning til "fin i kjøttet".

Hvorfor pakke det inn, kall det fiskedeig/fiskemasse. Edit: fiskefarse er jo allerede et velkjent ord.

P.S. Hval er ikke fisk.

mvh
Redigert 13.02.2022 kl 16:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.02.2022 kl 16:42 869

Jeg tror tilberedning, oppbevaring og smak er viktigere enn navnet på produktet.
Skulle deig-konseptet (kvernet fiskekjøtt) slå an, vil det vel automatisk bidra til å skifte ut noe av tradisjonell kjøttdeig av storfe.

Hvorfor ikke kalle det kvernet fiskekjøtt ? Det er jo det det er, er det ikke ?

Vi vil ikke ha fiskeben og fiskeskinn i kverningen. Ei heller iblandet fiskekjøtt av sekundært fiskeslag. Slik man gjør med fiskeburgere,
og fiskekaker av ymse slag.
Redigert 13.02.2022 kl 16:45 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.02.2022 kl 16:47 863

Morsom debatt her. Hva med kvernet fiskefilet da ?

Deig forbinder man ofte med bolledeig, kakedeig eller brøddeig. Det blir litt rart å snakke om fiskedeig.
Fiskefarse høres uklart ut. Er vi da nærmest på fiskepudding ?

Kvernet fiskefilet forklarer ihvertfall tydelig hva det er snakk om.
Vi vil helst slippe noe juks, hvor man blander inn sekundære substanser.
Redigert 13.02.2022 kl 16:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.02.2022 kl 16:52 850

Hval lever i havet i det minste.
Snakkes det ikke om krabbekjøtt, hummerkjøtt osv. ?

De får kjøre litt smaksdemonstrasjoner av laksetaco og torsketaco i butikkene.

Sjømatbransjen får eksperimentere med dette. Lage tacoer, lasagner, bologneser, salater, sushier og annet.
Navnespørsmålet løser seg nok.
Det viktige er smak, pris, holdbarhet, oppbevaring, bruksområdemangfold, tilberedningsbehov, energiforbruk under tilberedning osv.
Kort sagt ; hva slags produkt får kunden for pengene ? Er det i en samlet sammenheng attraktivt ?
Redigert 13.02.2022 kl 17:13 Du må logge inn for å svare
Stokk Dum
13.02.2022 kl 17:08 819

Det er kjøtt i både krabbe og hummer, men nå er jo ikke det fisk heller.
Hvorfor vil du kverne fileten? For meg høres også det litt rart ut, fileten havner gjerne i stekepanne som den er og det er avskjæret det blir deig/farse av.

P.S. Leser i artikkelen at farse er betegnelse på 'kjøtt' med tilsetninger, så ser at det kanskje ikke blir helt korrekt i denne sammenhengen.
Da er vi tilbake til fiskedeig/fiskemasse.

mvh
Redigert 13.02.2022 kl 17:14 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.02.2022 kl 17:17 800

Det er jo sjømatnæringen selv som nå tydeligvis forsøker å introdusere kvernet fiskefilet.
Det er vel for å forsøke å finne nye anvendelsesområder for fisken.

Håper de holder seg unna avskjær og annen ukurans.
Og hvilken fisk egner seg for å filetkverning ?

Kanskje det går om den kvernede fiskefileten stekes på svak varme ?
F.eks. biff skal jo gjerne stekes på sterk varme.

Sjømatnæringen får drive produktutvikling her, og teste det på forbrukerne når de har noe de mener kan testes.

F.eks. Salma ble mye testet i butikker i starten. Men dedikert tilbehør.

Sjømatnæringen forsøker vel å øke anvendelsesområdet for ulike typer fiskeslag. Det er bare å holde i gang
med eksperimentering og produktutvikling på dette området. Men jeg tror kunden ofte ønsker å krydre osv. selv.
Ihvertfall ikke betale dobbelt for produktet bare fordi det er krydret litt.

Kjøtttdeig har litt ymse klang, fordi det kan være så mangt. Det forbrukerne styrer unna i butikken er alt som
lukter av usikkerhet og uklarhet.

Hva bør kvernet fiskefilet stekes i ? Og f.eks. da på svak varme.
Redigert 13.02.2022 kl 17:38 Du må logge inn for å svare
velkjent
13.02.2022 kl 17:30 779

Det holder med grateng.