KOA - godt fjerde kvartal og annonsering av et kontantutbytte?


Snart er storkjøpene ferdig i Kongsberg Automotive
Hva vil skje med kursen når Kongsberg Automotives tilbakekjøp av aksjer er avsluttet?

Mange aksjonærer hadde store forventninger da Kongsberg Automotives program for tilbakekjøp av egne aksjer startet i mai. De forventningene er langt fra innfridd.

Programmet er unormalt stort ved at hele 10 prosent av aksjene skal kjøpes tilbake. Før helgen hadde beholdningen kommet opp i 8,6 prosent. Aksjene skal etter planen slettes.

Tross det store tilbakekjøpsprogrammet har ikke aksjen beveget seg nevneverdig.

Tilbakekjøpene ble startet etter at Kongsberg Automotive solgte to virksomheter i vinter. På sensommeren i år ble ytterligere en virksomhet solgt.
Resultatet er at det tidligere gjeldstyngede selskapet nå er finansielt solid med en relativt liten netto rentebærende gjeld.

Salgene er fra ledelsen forklart med at man ønsker å gå ut av virksomhetsområder med lave marginer for å styrke virksomhetsområdene med høyere marginer. Så langt har ikke aksjemarkedet belønnet denne endringen.

Det er litt rart, egentlig. For Kongsberg Automotive-aksjen er etter tradisjonelle parametre lavt priset. Egenkapital per aksje, justert for beholdningen av egne aksjer, var på rundt 3,15 kroner ved utgangen av tredje kvartal.

Aksjene selskapet har tilbakekjøpt er kjøpt til en gjennomsnittskurs på 2,54 kroner. De siste aksjene som ble kjøpt før jul ble kjøpt nede på 2,40-tallet.

For den tålmodige aksjonær, er det egentlig ganske fint. For hver gang Kongsberg Automotive kjøper tilbake egne aksjer, øker jo verdien bak hver aksje man eier.

Spørsmålet er hva som skjer med aksjekursen når tilbakekjøpsprogrammet er fullført om få uker. I utgangspunktet bør aksjekursen falle når den eneste storkjøperen av aksjen, altså selskapet selv, slutter å kjøpe.

Det er ikke gitt. På et eller annet tidspunkt vil nok noen andre få øynene opp for aksjen. Det må jo være noen der ute med dype lommer som tror på ledelsens strategiske valg.

Et tålelig godt fjerde kvartal og annonsering av et kontantutbytte, eventuelt nye tilbakekjøp, vil også hjelpe.

For uansett hvordan man snur og vender på det. Med mindre regnskapene er fullstendig manipulerte, og det er det lite som tilsier, er Kongsberg Automotive-aksjen enn så lenge en av de aller billigste på Oslo Børs.

https://e24.no/boers-og-finans/i/XbRzXE/snart-er-storkjoepene-ferdig-i-kongsberg-automotive


Redigert 05.01.2023 kl 13:04 Du må logge inn for å svare

Når tilbakekjøpet er ferdig vil kursen gli pent opp mot 3 kr 😜