PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 428918

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
02.08.2023 kl 10:12 5605

Ja, jeg lar tallene tale. Jeg har som tidligere sagt satt startstreken på 1. januar i år. Jeg har også sagt n ganger at over noen år har utviklingen vært elendig. Synes bare ikke det er noen grunn til å grave seg ned. Pussig at menneskenaturen er slik at man fokuserer mye mer på negative enn det positive. Svak i dag, men dagen er slett ikke omme. Fortsatt høyere enn den var ved børsslutt samme dag som salget i GB skjedde og mange av oss forventet et snarlig fall.

EDIT. Jeg skjønner heller ikke hvorfor det er så viktig å snakke ned en aksje man sitter i. Har man ikke tillit til ledelse og fremtid er det jo meningsløst å ikke selge.
Redigert 02.08.2023 kl 10:20 Du må logge inn for å svare
solid1
02.08.2023 kl 10:12 5656


Det viktige er at kontoen til PNOR ikke er tom. Den er full av penger. 🥂

Med rimelig grei inntjening også resten av året, vil jeg anta at aksjen minst dobler seg. 🍻😊
Mdg1
02.08.2023 kl 10:58 5617

Har snittpris på 10 kr og regner med å være i pluss i løpet av året
Fluefiskeren
02.08.2023 kl 11:01 5610

Da har vi veldig så nære. Jeg snitter på 9,8 kr.
JUICEitUP
02.08.2023 kl 11:02 5585

Jeg er klar over at HT sier at han har aksjer i selskapet, men det er det vel ingen som tror noe på lenger. Han snakker for sin syke mor. Han vet hvilke verdier som ligger her, men vil gjerne ha kursen mye lavere slik at han kan kjøpe seg inn på bunn for så å selge med profitt noen uker/måneder senere. Slik sett likner han denne Teigland figuren.

Han snakker derfor ikke ned eget selskap. Han snakker ned ditt selskap for at du skal selge han dine aksjer billig.
Fluefiskeren
02.08.2023 kl 11:09 5780

Ikke umulig, men jeg tror på han når han sier han har aksjer. Og ikke så rent få heller. Jeg tror det gir han en viss glede å provosere og vri om kniver. Han burde vel bare oversees selv om det ikke er så lett bestandig.
JUICEitUP
02.08.2023 kl 11:20 6482

Det gir han nok glede å vri om knvier ja, men ikke i eget sår. Han bruker et såkalt aksje innehav som unnskyldning til å filleriste selskap og ledelse, og samtidig unngå de verste karakteristikkene som gruse baisser og brønnpisser, for han sitter jo angivelig i samme båt som oss. Men det gjør han selvfølgelig ikke.

Vedr. å overse han - ja, du vet, det er noe som heter at man ikke skal mate trollene :-)
Slettet bruker
02.08.2023 kl 11:57 6586

Du er ganske nær Fluefiskeren.. Men har ikke noe behov for å vri noen kniv. Mer en shout outtil de useriøst positive her inne som hyler om at aksjen skal dobles i morgen. Det er over 100 innlegg på denne tråden. Fluefiskeren er vel en av de få som svarer og skriver med substans... Fluefiskeren er også av de få som ikke lar seg irritere av flåsete bemerkninger men fortsatt holder seg til fakta.... Mye av de andre her inne er som å irritere en flokk apekatter med en banan mot burdøra😁
E Desperados
02.08.2023 kl 12:30 6525

Aksjer eller ei, den eneste rasjonelle grunnen bak å snakke ned en aksje man eier er fordi man vil kjøpe mer på billigsalg. Håper forøvrig at du hadde en fin sommerferie når aksjen hadde en grønn uke :)
Mdg1
02.08.2023 kl 12:34 6479

Eller at man vil hjelpe de som har blitt ensporet i tankegangen sin til å se virkeligheten.
evetjo
02.08.2023 kl 12:35 6522

Påstand: HT = Espen Teigland

For ordens skyld: evetjo = Even Tjosaas
Slettet bruker
02.08.2023 kl 13:48 6416

Jepp. Jeg er Espen Teigland... Der tok du meg med buksene nede gitt🤣🤣. Jeg bruker all min tid til å manipulere småaksjonærer på Hegnar Online for å flippe 50.000 aksjer annenhver måned i PNOR med en fortjeneste tilsvarende en lærlingerlønn på McDonald. Sikkert derfor mange meglerhus ikke vil ta i denne heller... De har lest innleggene mine på Hegnar Online og tørr derfor ikke komme med kjøpsanbefalingene de ellers hadde gjort! Gud bedre.....
toftos
03.08.2023 kl 09:21 5869

ET er no helt ute. Tror inne problemet er at han selger, men st det mangler kjøpere når han ikke haster opp Pnor. Ser det er færre på kjøpssiden no en det har vært de siste ukene. Håper vi holder oss over 8 frem til tallene i slutten av mnd
Makrobaronen
03.08.2023 kl 09:39 5761

Da var det brått et stykke opp til Break even på 8.8kr. Ekstremt svak kjøperside denne uken. All oppgang tatt ut på noen få dager..
E Desperados
03.08.2023 kl 09:43 5721

Det er business as usual det at kursen skal ned til der den var og gjerne ennå lengre ned etter at Espen T har hatt pump&dump. Når det er tomt for kjøpere og sauene skal ut så går det alltid rett ned.
evetjo
03.08.2023 kl 09:44 5722

Ser vi stort på det er dippen bra, siden Teiglands fortjeneste dermed blir minimal/negativ. Kanskje han gir opp.
Redigert 03.08.2023 kl 09:49 Du må logge inn for å svare
Makrobaronen
03.08.2023 kl 09:46 5743

Synes ikke marketmaker imponerte meg i dag heller, lite til ingen kjøpere så kursen dropper jo hardt uten omsetning. Så den er det bare å si opp
Mdg1
03.08.2023 kl 09:50 5726

Medoljeprisfallet siste døgn dropper alle oljeaksjer. Sånn er det nå bare
Fluefiskeren
03.08.2023 kl 09:53 5690

Aksjen faller i dag fordi oljeprisen er ned over to prosent fra børslukk i går. Teigland eller ikke Teigland.
toftos
03.08.2023 kl 10:00 5645

Litt uenig der, for Pnor har ikke reagert så mye på oljepris oppturen siste mnd. Kan ikke bare følge ned og ikke opp
Trymte
03.08.2023 kl 10:06 5602

Vi er da opp 20% siden bunnen på 6,93 i slutten av juni.
Fluefiskeren
03.08.2023 kl 10:10 5572

Jeg synes tvert om at PNOR har begynt å reagere mer på oljeprisen enn tidligere. Slik som tilsvarende oljeselskaper. Det synes jeg er helt OK siden jeg ser en større sjanse for økende oljepris enn at den synker. Et unntak er de aller siste dagene.

https://www.nordnet.no/market/stocks/18070363-petronor-ep-asa
Redigert 03.08.2023 kl 10:13 Du må logge inn for å svare
toftos
03.08.2023 kl 12:47 5162

De andre oljeselskapene er tilbake i pluss, det er ikke Pnor
E Desperados
03.08.2023 kl 13:16 5080

Nei. Skal man gjøre et estimat på H1 da? Tall i hele MUSD med tall for hele 2022 i parentes:

Salg av olje: +63,6 (+72,8)
Operative kostnader: -9,7 (-16,6)
Avskrivninger: -6,0 (-9,1)
Provisjon: -1,0 (-1,7)
Lagerendring: -2,0 (+6,9)
Adminkostnader: -7,4 (-14,4)
Letekostnader: -1,0 (+1,6)
Finanskostnader: -0,8 (-3,3)
Valutakostnader: 0,0 (-1,9)
Resultat etter skatt: +35,7 (+34,3)

Resultatet i første halvår kommer til å være ca like stort som hele fjorårets overskudd. Og da er ikke salget av lisensen i GB med i regnestykket. Blir penger av sånt til slutt.
toftos
03.08.2023 kl 13:36 4999

Jepp, så det er bare å kjøpe tilbake aksjer eller dele ut utbytte, for det er ingen større aktører som vil ta i denne aksjen. Hjelper ikke oss med milliarder på bok om man blir verdsatt til millioner
Olje100
03.08.2023 kl 14:43 4867

As reported on 12 June, infill drilling restarted in late May 2023 with an initial focus on the Tchibeli field. The programme is progressing ahead of schedule with the first two wells now drilled to planned total depth and currently being completed for production. First oil from these wells is expected during August. An additional two infill wells on Tchibeli are planned to follow this year.

Kommer det egen melding om produksjon start her eller må vi vente på rapport?

2. Halvår blir vel enda bedre, enda høyere produksjon og forhåpentligvis høyere oljepris$$$

Måtte kjøpe noen flere på dagens salg!
E Desperados
03.08.2023 kl 15:09 4804

Det kan selvfølgelig være at de melder først oil, men jeg vil tro at de venter til rapport og da samtidig kommer med stabile flowtall fra brønnene.
E Desperados
03.08.2023 kl 15:45 4739

Lyst til å fortelle meg hvor jeg tar feil?
Nacobo
03.08.2023 kl 17:09 4554

ja det må du utdype litt mer. tror ikke reknestykket til desperados er så langt ifra det det ender på.
WTH84
03.08.2023 kl 17:29 4502

Beklager å snakke om dritt, men det er litt relevant, iallefall for meg...tenkte å prøve å kjøpe på dippen..Er virkelig Pump&Dump HELT ute?
E Desperados
03.08.2023 kl 17:34 4482

Ja. Han solgte siste rest på mandag ifølge aksjonærlistene.
WTH84
03.08.2023 kl 18:12 4399

Spesielt. Det var ikke rare pumpen. Kanskje vi holdes tilbake av frykten for at ikke "alle ønsker" blir innfridd i den nærmeste tiden? Gi meg gjerne aksjer på 7-tallet og utbytter fra neste år sier nå jeg.💲
klaesp
03.08.2023 kl 18:20 4386

Er det Teigland som styrer kursen i Pnor, tåler tydeligvis
ikke det "enorme ' volumet fra investornytt pluss/minus 50 k per dag..
hofa
03.08.2023 kl 19:33 4303

Alle små illikvide aktier kan manipuleres, men der er dog det positive, at her lokker ET ikke nogen på glatis, for de køber jo rent faktisk en aktie til halv pris og man kan nemt blive fanget på det forkerte ben ved selv off. Den skal komme en' dag.
E Desperados
03.08.2023 kl 21:40 4053

Nå er jo oljen opp igjen til 85$, så jeg ville ikke hatt for store forhåpninger om at vi ser 7-tallet igjen før halvårsrapporten.
Makrobaronen
03.08.2023 kl 23:29 3826

Av erfaring så tviler jeg sterkt på at PNOR får en like mørkegrønn dag i morgen som de andre oljeselskapene. Hadde vært så vanvittig deilig å se den fise til 2 sifra kurs, og ligge i grønt på nordnet.

Gledes til slutten av august.
E Desperados
04.08.2023 kl 11:15 3371

Opp 2,6 % og omsatt over 100 000 aksjer de første to timene. Så helt galt er det ikke.