PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 428951

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
oivindl
13.10.2023 kl 09:03 3640

Dette var vel mer ironi eller sarkasme.
"The highest form of intelligence: Sarcasm increases creativity for both expressers and recipients"
https://www.ledernytt.no/sarkasme-skaper-kreativitet.5892863-355436.html
Redigert 13.10.2023 kl 09:03 Du må logge inn for å svare
Flodhest82
13.10.2023 kl 09:40 3572

Ser Energie As ikke er ferdigsolgt, solgte 24 000 aksjer på dagens liste
Flodhest82
13.10.2023 kl 09:42 3568

Pnor er ned i dag ja, men oljeprisen o de andre oljeselskapene er opp. Så her er alt som det skal
Jakal
13.10.2023 kl 09:50 3539

Pussig fyr, du HT, og kanskje lettere bipolar?
Du skriver: Ingen ting vil glede deg mere enn om kursen stiger. Samtidig bruker du x antall timer hver dag på å snakke ned kurs og selskap. Vanligvis ligger det et formål bak hvert innlegg her på HO; de som er aksjonærer vinkler mot det positive mens de som ønsker seg inn snakker ned aksjen. De fleste som leser forum-innleggene er med på dette spillet, og greier å skille kunnskap fra støy. Jeg er redd du (HT) har stivnet i ditt eget selvbilde som en kurs-profet, men du er i et vakuum nå. Kanskje bruke ressursene et annet sted, eller selge seg ut (noe som er det logiske hvis du lytter til deg selv..)?
Dovretro
13.10.2023 kl 09:53 3538

Og melding om Senegal er som vanlig langt over det som er forventet, men for hver dag så øker kassabeholdningen (ca 5 mill kroner hver dag) selv om kursen faller.. Logikken i dette er vanskelig og forstå.
E Desperados
13.10.2023 kl 10:47 3728

Forsinkelse i Senegal er hvertfall ikke selskapets skyld. Og at det tar tid betyr jo at det er en komplisert prosess. Det øker jo sannsynligheten for at det går helt eller delvis i favør av PNOR. Hadde det vært helt åpenbart at de tapte på alle punkter hadde den vært avklart for lenge siden.
Dovretro
13.10.2023 kl 10:54 3719

De meldte at dommeren skulle avsi dette i slutten av September, derfor mener jeg dette er på overtid,
markie
13.10.2023 kl 11:00 3761

Du økte så vidt jeg husker i sommer. Vi var vel flere som gjorde så. Ettersom vi gamblet på bra oppdateringer. Vi fikk meget positive oppdateringer. Aksjen seg som sedvanlig tilbake frakoblet oljepris og inntjening. Lite motiverende utvikling. Nå tror jeg de fleste funnet ut at de kan vente til den er lavest i trenden før de kjøper. Tror ikke på deg når du ikke bryr deg om kurs. Alle vi som sitter stukk i denne er årets tapere.
E Desperados
13.10.2023 kl 11:33 3707

Har økt i hele år, men tok litt ekstra før H1-presentasjonen. Sett i etterkant burde jeg økt i vanlig tempo og heller kjøpt de aksjene nå enn i august. Men sånn er det. Ikke alle har samme evne til å spå kursen som HT. Jeg har som nevnt her inne i snart to år nå kjøpt aksjer for utbytte og ikke for kursstigning. Så jeg planlegger å eie aksjene i 10+ år. På den måten er det meg likegyldig om dagens sluttkurs er 7,5, 8 eller 9. Men det er klart at når jeg kjøper (som jeg gjør stort sett hver måned) så vil jeg som alle andre at kursen skal være lavest mulig :p Og skulle noen by 30 kr/aksjen for selskapet så hadde jeg solgt. Men jeg er mer opptatt av selskapsutviklingen enn aksjekursen.

EDIT: Forøvrig så er det sånn at når man ser handlemønsteret i denne så er det bare å ha en lav kjøpsordre liggende om man vil ha aksjer. Hver dag så er det alltid noen som går lei og dumper ut en større post samme hvor lavt kjøpersiden ligger.
Redigert 13.10.2023 kl 11:36 Du må logge inn for å svare
Flodhest82
13.10.2023 kl 12:15 3811

Det er mye algo aktivitet her, visst man ser litt på ordrene, så ligger de å hopper frem og tilbake. Kommer inn litt større ordrer før de plutselig forsvinner
Flodhest82
13.10.2023 kl 12:17 3806

Men olja er jo bare opp 3%, så naturlig at pnor faller :P
Flodhest82
13.10.2023 kl 12:22 3826

Men hvorfor skal man kjøpe en aksje 5 år før utbytte blir en realitet ? Du hadde spart mye penger på å ha pengen på konto, eller fått 20-30 % ved å ha de i globale indexfond, eg forstår ikke tanken din her, vil du fortelle litt mer hva som er tanken bak ?
Slettet bruker
13.10.2023 kl 12:31 3821

Det er enklere å forsvare dårlige invesreringer med tåkeprat enn å innrømme ovenfor seg selv at man regelrett dreit på draget...
Slettet bruker
13.10.2023 kl 12:44 3802

Kanskje du skulle bytte navn tl komiske Ali Desperados? Han var jo kjent for tåkepraten sin under Irak krigen😄
Bsingh
13.10.2023 kl 12:51 3828

Virker som at du tror at alle andre her er ansvarlige for investeringen din, og at alle som diskuterer aksjen, skylder deg en forklaring på dagens kurs. Ikke sett makan til suttrepave før. Om E vil holde aksjen i 10+ år, så skal man ikke måtte forsvare det ovenfor deg eller noen andre. Du krever jo forklaringer fra alle, for avgjørelser du selv tar med din portefølje. Jeg tror vi alle er enige om at vi ønsker kursen høyere opp, men sånn ting ligger ann nå, så er det bare å se bortifra kursen akkurat som den er nå. Rett og slett fordi at det ikke er noe spennende ved kursen pr. nå? Er det sånn at noen trenger en forklaring på det? Ta ansvar for egne midler og egne avgjørelser, er ingen her inne som skylder noen en forklaring på hvorfor kursen ikke står i 30. At du selv er pessimist får du stå for selv.
Redigert 13.10.2023 kl 12:51 Du må logge inn for å svare
Roffa1
13.10.2023 kl 12:56 3825

Ser for meg at E Desperados har tenkt litt som meg. Jeg har hvert med en del år i denne aksjen, og selvfølgelig har jeg både håpet og trodd at denne skulle gå en god del opp. Kjøpte denne for å sitte long, da jeg skal gå av med pensjon i 2025, og har ingen planer om å selge noe før da. Om det ikke blir økning i kursen eller utbytte innen da, kan jeg si til meg selv at jeg har dretet meg ut, men ikke før. Tiden får vise

HT du bør trå varsomt i det å kalle andre klovn eller lignende
Redigert 13.10.2023 kl 13:00 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.10.2023 kl 13:22 3794

Kutt ut! Hvor mye tyn har ikke jeg fått fordi jeg har hatt et negativt syn på utviklingen i denne aksjen i 2 år og påpekt at himmelferden som mange her har spådd nok trolig ikke kommer.. Men når det plutseli er prat om å komme med litt sleivspark til noen av de så er det krenkekortet og vær varsom plakaten med en gang:). Hvis det skal legges en takhøyde her inne på forumet bør vel den gjelde alle? Og ikke bare de som deler din egen overbevisning?
Kvike11
13.10.2023 kl 13:34 3772

Enten er der et opkøb på vej,
eller også er der nogle der opfører sig ualmindeligt dårligt
og sælger ud og vil gøre alt for at kursen falder.
kunne være de 2 forbrydere, hvor den ene har været ansat, eller den kan være en datter af en politikker i hulabulla land, som sælger , for derefter kunne sige
jeg hat ingen aktier i pnor..

Jeg håber det snart får en ende, et spørgsmål om hvor meget skade økokrim har gjort på aktie kursen og en masse aktionærer vil søge erstatning der.
Helt hen i vejret at vi ikke er over kurs 15
barts
13.10.2023 kl 13:35 3778

Dette i al respekt, og af oprigtigt nysgerrighed...
HT, HVAD er det du gerne vil opnå med dine mange enslydende indlæg og gentagelser - helt ærligt og skåret klar ud for os andre?
Hvad er det vi ikke forstår, og du derfor er nødt til at gentage for os....?
JUICEitUP
13.10.2023 kl 13:52 3754

Re Bsingh

Er slett ikke så sikker på at alle ønsker kursen høyere opp. Ingen ting som tyder på at styret ønsker dette i alle fall. Du har også aksjonærer som E Desperado som helts vil ha lav kurs for å kunne akkumulere billig. Så har du Knutsen og Ludviksen som sikker selger av "spite" for å dra selskapet og kursen i dass siden de selv i praksis er ute. Og så har du shortere som helt sikkert vil ha kursen lavere.

Det ser ikke ut til at det er håp om høyere kurs her før resultatene kommer svart på hvitt om at pengebingen står i fare for å flomme over. Da blir imidlertid selskapet kjøpt opp og tatt av børs, men ikke til fantasi priser det snakket om her inn. Får vi 15 kroner skal vi være sjeleglad.
toftos
13.10.2023 kl 14:14 3767

Eg er redd du har rett, de kjører tålmodigheten vår helt til bunns for så komme med et bud som vi aksepterer for vi er så lei 🙈😅
Bsingh
13.10.2023 kl 14:35 3835

Det er et godt poeng du kommer med JUICEitUP. Kanskje jeg bommer bittelitt der ja, og er enig i at det kan fremstå som at enkelte ikke vil ha kursen opp. Tenker hvertfall at de fleste (Med unntak av noen som vi er enige om) har et ønske om dette. Også de som ønsker å akkumulere lavt, ønsker vell en høyere kurs (Så straks de har akkumulert det de skulle) i det lengre løp. Om ikke, så forstår jeg ikke helt hvorfor pengene brukes her. Kan også forstå de som jager et utbytte i fremtiden, men før eller siden tipper jeg de også ønsker høyere kurs kombinert med utbytte/tilbakekjøp.

@HT, du får tyn fordi du fremstår som en tulling, ikke fordi at du påpeker negative ting. Om du hadde gitt deg med gjentagende gnåling om det sammme om og om igjen, så kanskje man kunne tatt deg litt mer seriøst. Man har fattet hva du mener, men du gir deg bare ikke. Skjønner ikke hva du prøver å oppnå. Om du ikke kan lese gjennom dine egne innlegg og forstå hvorfor folk begynner å bli lei, så tror jeg ikke det er mye vi andre kan gjøre for å hjelpe deg.

Når det kommer til oppkjøp, så har jeg 0 grunnlag for å uttale meg om dette. Hverken med faktaer eller med synsing. Kan tilføye om prisen hadde vært god nok, la oss si over 40,-, så hadde jeg glatt solgt. 15 derimot vil jeg anse som et tap for aksjonærene, og bortkasta tid mtp. hvor lenge pengene har vært bundet opp i denne aksjen. Jeg håper på slutten av dagen at det ikke er så enkelt å bare "ta selskapet av børs". Syntes hvertfall det er mye rart, mtp. at man ikke gjør noe med CEO situasjonen, kursen bare vaker her nede (Mulig grunnet altfor lav omsetning), og at det kan virke som at selskapet ikke er så interessert i å pleie aksjonærene sine på noe som helst måte. Legger merke til at IR er bittelitt mer frempå om dagen, men syntes ikke dette er så mye å juble over riktig enda.
Redigert 13.10.2023 kl 14:35 Du må logge inn for å svare
Dovretro
13.10.2023 kl 14:57 3864

Og den fornekter seg ikke heller i dag, olja opp over 4 % og denne fantastiske aksjen ned 1%. Ja noen vet kanskje mer enn oss andre og sniker seg ut.
Flodhest82
13.10.2023 kl 15:03 4159

Eg forstår ikke hvordan eller når denne aksjen skal løfte seg, oljeprisen er opp over 4% i dag og kursen er ned, oljen kommer ikke til å ligge her for alltid, det er mange negative ting som lurer i sivet. Hadde de sakt at det blir utbytte i mai neste år, så hadde man slappet litt av, men så lenge pnor sier kanskje så stoler eg 0%på de. De har snakket om mulig tilbakekjøp i 3 år, men aldri kjøpt en eneste aksje, noe eg syntes er veldig rart på disse nivåene.
Viti
13.10.2023 kl 15:25 4312

Eg har nevnt tidligere at eg trur dei største aksjonærene planlegger kjøp av hele selskapet og tar det av børs. Dette kjøpet blir mulig når Petronor selv kjøper egne aksjer for deretter å likvidere desse, dermed slepp gjenværende aksjonærer å låne ei krone. Husk at desse utgjør nok stemmer til å "eie" generalforsamlingen.
hofa
13.10.2023 kl 16:13 4247

De skal vel over 90 % ejerskab før afnotering eller hvad. Jeg har et gak på 16,67 i mit pensionsdepot og afventer efter mange år.
okai?
13.10.2023 kl 16:14 4277

Så..... hva blir prisen på siste lifting? Jeg tipper $83,5. rundt 300 mill. Noen med mer kvalifisert gjetting?

Regner med fasiten kommer på mandag.
markie
13.10.2023 kl 16:35 4233

Oslo Børs er ganske liten. Stor aksjonærer har all makt. Ettersom det knapt er interesse og omsetning lenger. Det var jo slett ikke slik for 2-3 år siden. Nekter tro det er korrupsjon anklagene som sørger for at selskapet driver livløst på børsen
JUICEitUP
13.10.2023 kl 16:59 4208

Det er helt korrekt at større aksjonærer har all makt. I PNOR er det mange store aksjonærer. De er ikke dumme så de vet hvilken verdi selskapet har.

Viti treffer spikeren på hodet. Det er bare for selskapet å kjøpe egne aksjer som fører til en liten oppgang og riste ut mange små aksjonærer. Når de har akkumulert nok sletter de aksjene og så slår de store seg sammen og kommer med et skambud. De har sikret seg 90% av aksjene på forhånd ved tilbakekjøp fra selskapet og kjøp av blokker utenfor børs og tvangsinnløser så resterende aksjer til skambudspris.

For å gjøre alt legitimt oppretter de et nytt selskap som kjøper PNOR hvor de selger aksjene sine til samnme skambudspris som de som blir tvangsinnløst. Til gjengjeld får de kjøpe samme eierandel i nytt selskap. Så tar de selskapet av børs tjener inn hele kjøpesummen på et drøyt år. Så kan de sitte å skumme fløten etter det med stadig økende inntekter og produksjon fra Kongo, Nigeria (AJE) ++.

Det er bare å stålsette seg.
polion
13.10.2023 kl 17:23 4156

Ser at Besingh (14:35) hevder at HT får tyn fordi han opptrer som en tulling. Tulling er ordet, og dette kan godt utdypes enda mer. I sin overivrighet, pøser HT på med mest mulig ord, samt at han også misbruker ordenes betydning – herved noen eksempler:

• At aksjekursen betyr ingenting for noen av oss: Hvor tas dette rølpet fra, personlig hadde jeg ikke postet et eneste innlegg hvis kursen var uten betydning.
• At noen her på tråden «forsvarer» dagens kurs: «Forsvarer»? Renspikka tøv fra ende til annen, det er det stikk motsatte noen av oss forsøker å predike.
• At vi kommer med «unnskyldninger» for manglende kursutvikling: «Unnskyldninger»? Også dette helt på viddene, jeg personlig har i alle fall aldri hatt behov for å «unnskylde» noe som helst hva gjelder kurs. Om jeg er fornøyd med kursen? Nei, slett ikke.

Er det muligens dette han kaller å «forsvare» dagens kurs eller komme med «unnskyldninger» for manglende kursutvikling:
• Pr. i dag tjener selskapet grovt med penger i forhold til den beskjedne mcap-en. Selv med en oljepris på USD 50-60/fatet vil selskapet faktisk fortsatt tjene brukbart.
• Solid balanse med en nesten sprekkeferdig kasse.
• De siste årene har produksjonen økt jevnt og trutt og utvinningskostnadene ligger i den absolutt nederste del av skalaen.
• Selskapet har nylig solgt andel i felt - adskillige USD-mill. i oppgjør er allerede garantert og mye mer kan/skal komme.
• Senegal-avgjørelsen er nært forestående, denne kan muligens slå positivt ut.
• På Aje-feltet ligger pengene allerede i bakken. Ingen letekostnader, det er bare å bygge ut.
• Mye man kan si om ledelsen, men de har i alle fall evnet å bygge verdier og gjøre selskapet om til en pengemaskin.

Videre kommer han med tullepåstander om at noen har driti på draget i forbindelse med sin investering i PNOR. For å gjøre det klokkeklart, her er faciten enda ikke klar, på langt nær. Den som definitivt har driti på draget, må vel være han som i 2 år har vært notorisk negativ (tiltagende negativ), har hatt et handlingsmønster som har vært stikk motsatt av egne PNOR-oppfatninger og HAR BEVISELIG VÆRT FULLSTENDIG UTEN RYGGRAD ved enda ikke selge seg ut. Nei, det er bare å ta av seg hatten og skinnlua og gi seg ende over.
The Observer
13.10.2023 kl 17:41 4150

Den var bra pollon.
Det er verdier i selskapet som må være attraktive for et oppkjøp. Spekulasjoner an aksjekurs klarer ikke neon her å finne ut av. Hadde jeg hatt et parr millioner til så skulle jeg jaggu kjøpt opp selskapet.
markie
13.10.2023 kl 20:57 4047

Spennende scenario det der. Nå virker det som selskapet signaliserer utbytte først. Hva vi ble fortalt ifb lissens salget. Vi kom nærmere et utbytte som de sier ) Fremdeles rimelig kryptisk.
E Desperados
13.10.2023 kl 21:46 4020

Det er svært begrenset hvor mange aksjer selskapet kan kjøpe tilbake pga børsens free float-regler. I tillegg har minioritetsaksjonærene et stort vern på børs, så scenarioet ditt er heldigvis ikke hverken realistisk eller gjennomførbart. Og om noen med Petromal i spissen hadde planer om å ta over selskapet hadde de aldri betalt opptil 85 MUSD for lisensen i GB når de da i praksis kunne fått den gratis ved å ta over selskapet.

Men det er jo litt spennende med både krim og konspirasjoner på en fredagskveld :)
Flodhest82
13.10.2023 kl 22:16 4015

Noe underholdning må vi jo ha, for aksjekursen gir ingen underholdning om dagen. Vet du hvor mange aksjer som er free float no ? Det kom jo en del aksjer fra rep emisjonen, så har jo Søvold og co solgt 7-800 000 aksjer siste 2 mnd. Solgte vel noe i fjor og om eg husker rett.
Viti
14.10.2023 kl 00:23 3876

Energie AS solgte 36000 på onsdag
E Desperados
14.10.2023 kl 07:42 3726

Alle aksjer som ikke er eid av insidere eller eiere med totalt mer enn 5% er free float. Når jeg regner på det sist så kunne selskapet kjøpe tilbake ca 6 millioner aksjer. Med salget til Søvold i september så nærmer det seg 6,5 millioner aksjer som de kan kjøpe tilbake. Så det er fortsatt under 5% av selskapet som kan kjøpes tilbake uten å komme i konflikt med børsens free float regler.
Flodhest82
14.10.2023 kl 10:21 3538

5% er en fin plass å begynne, ikke ofte tilbakekjøpsprogram er så mye mer en 5%. Så ser eg at Søvold fortsetter å selge aksjer både tirsdag og onsdag. Kjøper de 50-100 000 aksjer for dagen, så tar det litt tid før de er ferdig med tilbakekjøpsprogrammet sitt. Så kan det vel tenkes at det er noen som utnytter det og ser muligheten til å få solgt litt
Dovretro
14.10.2023 kl 10:28 3518

Legger ut et regnestykke som sikkert ikke er helt riktig, men kan kanskje gi et inntrykk på verdier av oljesalg. Hvis de i dag produserer ca 6000 fat olje pr dag med en pris på 80 dollar pr fat . 6000 X 80 X 10,94 = 5 251 200 kr pr dag og ganger dette med 30 dager som utgjør kr 157 536 000 pr måned. Hvis vi da deler dette på antall aksjer i selskapet som er 142 356 855 så blir inntjeningen pr aksje pr måned kr 1,106. Dette før skatt og kostnader som jeg ikke vet. Men det er jo tross alt en inntjening på over 11 kr pr år hvis forutsetningene på dollar og produksjon holder. Vil gjerne at andre også kommer med betraktninger på om dette er reelt eller ikke.
E Desperados
14.10.2023 kl 11:57 3435

Med en produksjon på 5 100 bopd og en realisert oljepris på 76$ i første halvår var overskuddet etter skatt per aksje 0,1721$. Eller 1,9 kr/aksje med dagens kurs. Så var det noen fat mindre på lager 30.6 enn 31.12. Men med produksjonsøkning og høyere oljepris så er vi godt over 2kr/aksje i H2. Så jeg tipper vi havner på 4,2-4,3kr/aksje etter skatt for året totalt. Så utgjør i tillegg første betaling for lisenssalget i GB 1,9kr/aksje. Så da er vi på godt over 6kr/aksjen i overskudd etter skatt i år. Alt dette får man altså kjøpt til 7,9kr/aksjen i skrivende stund. Det snakkes om Afrika-rabatt, men akkurat nå prises aksjen som om at PNGF-Sud ligger utenfor Gaza-stripen og ikke rett utenfor Kongo 🤷‍♂️
zaq1
14.10.2023 kl 12:29 3418

Dette er en, for meg, veldig interessant tråd, takker til alle som deltar. Så ett lite konkret spørsmål. Til denne» Så utgjør i tillegg første betaling for lisenssalget i GB 1,9kr/aksje. » Overskuddet av denne handelen avgjøres vel av hva bokført verdi var før handelen ble gjort..? Dersom det er riktig.., vet noen noe om hvilke verdier denne lisensen hadde, og hva den eventuelt var kjøpt for?