Aker Horizons - Blir dagens aksjonærer totalt utvannet av Aker?

Frodon
AKH 11.09.2023 kl 21:12 129326

Røkke sin nye store satsing er Industry Capital Partners, ledet av den gamle oljesjefen Yngve Slyngstad. Røkke og Slyngstad er 100% avhengig av å gi disse nye gigantiske aksjonærene god Røkke-avkastning, hvis de skal klare å beholde noen av verdens største investorer i fondet. Hvis Slyngstad skal klare god avkastning på Røkke sin grønt satsing, er det for høy risiko pr dags dato å gå inn i AKH når flaggskipet Mainstream holder på å synke pga de dårlige PPA avtalene i Chile. Mainstream holder på med restruktureringen nå, hvor de må hente inn mer penger. Det vil mest sannsynligvis si at egenkapitalen i Mainstream er tapt og investeringen må nedskrives til kr 0. Er det her muligheten til Slyngstad kommer? De kan kjøre en enorm emisjon i AKH, betale ned all obligasjons gjeld som ikke er til Aker og nullstille dagens aksjonærer mot at eksisterende aksjonærer får tegningsrett i det nye selskapet? Obligasjonslånene til AKH går kanskje også i brudd med lånebetingelsene, hvis Mainstream blir nullstilt?

Røkke og Co holder på med opprydding i AKH. Her håper jeg de går over pipeline til Mainstream, slik at de ALDRI gjør samme feil igjen som i Chile. Den ene feilen har senket hele Aker Horizons til nå. Samtidig trenger AKH enormt mye penger til alle sine prosjekter, for å kunne gå med overskudd i fremtiden. Nå som de holder på med oppryddingen, ser de kanskje om det er noen prosjekt i AKH de vil gå videre med i fremtiden og hvilke prosjekt de vil skrote. Da kan Slyngstad børste støvet av powerpoint presentasjonene fra IPO til AKH og kanskje ha mer kjøtt på beinet om hvor mye cash de trenger før de går med overskudd. En del av denne oppryddingen går sannsynligvis også ut på at dagens aksjonærer vil se at aksje verdien deres er tapt. Men de kan få lov til å betale for å bli med på AKH 2.0 via tegningsretter. Aker skjønner nok uansett at verdien i AKH er tapt pga de massive investeringskostnadene, som de ikke ønsker å ta selv pga høy eierandel.

Det hjelper vell ikke AKH aksjonærene om Slyngstad hadde gått direkte inn i Mainstream, for da hadde vell AKH eierandelen ca blitt nullet ut uansett. Og hva er det igjen i AKH uten Mainstream?

Alternativt kan Aker fusjonere AKH inn i Aker, i bytte av Aker aksjer, slik jeg har skrevet om i lang tid. Men mulig de ikke synes AKH er billig nok priset, siden det ikke er noen innsidekjøp i aksjen. Eller finner Røkke en annen fusjoneringspartner til AKH? Eks noen i Japan med for mye cash?

Hvis det er noen andre som har noen bedre forslag til hvordan AKH skal få finansiert sine prosjekt, som koster ca kr 200-250 milliarder, vil jeg svært gjerne høre om disse finansieringsplanene. Spesielt med tanke på at mcap i AKH er ca kr 3 milliarder og rente/obligasjonsmarkedet er svindyrt for selskap ca uten inntekter.

Et lite tankekors til dagens langsiktige aksjonærer i AKH: Hvis Aker legger ut fusjonsplan mellom AKH og Aker nå, kan de gjøre det på en kurs ca 30% over dagens kurs og få det igjennom. Det vil si at da blir dere tvangsutløst på ca kr 5,7 pr AKH aksje, hvis dere ikke selger frivillig ;) På andre siden, vil det utløse et massivt fradrag for dere på skatten, slik at dere får ekstra ferie penger i 2024 ;)
Redigert 11.09.2023 kl 22:00 Du må logge inn for å svare

Ja du er virkelig inne på mye her, tror dette kan bli meget utfordrende. Utviklingen i AKH har gjort aksjonærene lamslått. Det aller meste går etter boka hvor økte renter fungerer. Selskap i pengeknipe begynner å få det travelt. Personer og selskap i kapital posisjon stresser ikke. Når det gjelder Slyngstad så vet han at enda bedre muligheter vil komme. Kan komme en ny utsettelse fra Slyngstad, nå er det jo gått et år og det er helt stille.
Frodon
12.09.2023 kl 09:08 44258

Tror du Slyngstad har signert kontrakter med investorer allerede? Tipper det ikke blir børs meldt, da de har guidet at han skal hente kr 1000 milliarder og pengejakten skulle starte høsten 2023.

Kommer du på noen lignende situasjoner med Røkke, hvor det har endt med suksess? Usikker på om Kværner kan sammenlignes, da AKH har det meste på tegningsbrett, mens Kværner faktisk produserte produkter

Er veldig usikker om Slyngstad har signert noe i det heile tatt. Tiden bare går. Ville jo være litt positivt hvis noe er på gang. Hvis ikke så gir dem vel F i å melde noe. En ny utsettelse meldt nå vil være veldig negativt. Er det ikke like viktig for Slyngstad og treffe markedet best mulig ?
Vet du om lignede situasjoner med Røkke har endt med suksess?: )
Mener Røkke holdt på å gå konk rundt 2003?
Personlig skal jeg følge markedet, disse emisjonene i et sykt tøft marked er jeg lunken til.. Spørsmålet er jo om investorer, vanlige folk er grådig nå, tror ikke heilt det, bør det ikke komme en liten redsel først?: )
Ser vi på OSEbx som ligger rundt 1273, så tyder dette på en enorm grådighet.
Redigert 12.09.2023 kl 13:00 Du må logge inn for å svare
Frodon
13.09.2023 kl 09:36 43657

Det virker veldig som om Røkke er fast bestemt på å kjøre igang det nye flaggskipet i Narvik, så mulig Slyngstad jobber for å få inn investorer der. Litt usikker på hvilke av prosjektene i Narvik som kan gi inntekter/overskudd først. Det er litt et fett for Røkke/Slyngstad om børsene er dyre. De trenger langsiktige investorer med mye kapital, for å bygge opp industrien. Og det kan være utfordrende i dagens marked, når inflasjon er høy og usikkerheten rundt lønnsomhet er bingo. Mulig vi må få FID i Rjukan før det skjer noe i Narvik, i hvert fall på hydrogen siden av prosjektet.

Hvis Slyngstad jobber med å hente inn penger til prosjekter på utsiden av AKH, hva tror du de satser på da?
Frodon
13.09.2023 kl 17:19 43399

Det ser ut som Industry Capital Partners (ICP) har 34 ansatte nå. Dette er selskapet Slyngstad/Aker skal bruke i det grønne skiftet, ink AKH. Det står 26 ansatte via proff.no og 30 ansatte i Aker sin Q2 2023 rapport. Dvs det er 4 nye ansatte siden 1.7.2023?

https://www.incp.com/people

ICP Infrastructure er et av underselskapene til Industry Capital Partners (ICP).

På nettsiden til ICP Infrastructure, står det:

"Our investments

- Offshore wind & adjacent energy infrastructure

- Carbon capture & storage"

https://www.incp.com/infrastructure

Det andre store underselskapet til ICP, er ICP Ventures (ex. Atoma Capital).

"Our investments themes

- Electrification

- Industrial decarbonization

- Sustainable materials and products

- Carbon management"

https://www.incp.com/ventures

Yngve Slyngstad gikk inn som styreleder i "Green Industry Capital Partners" den 4.9.2023

https://w2.brreg.no/kunngjoring/hent_en.jsp?kid=20230000678366&sokeverdi=930619523

Aker skriver om IPC i sin Q2 2023 rapport "Several potential projects and technologies are being evaluated, including within offshore wind and industrial solutions to avoid or reduce greenhouse gas emissions or enhance removals".

https://akerasa.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/interim-reports/Aker-ASA-Q2-and-half-year-2023-Report.pdf

Klarer Slyngstad/Aker å få AKH ut av PPA avtalen i Chile, slik at ICP kan restrukturere Mainstream og gå tungt inn med investerings kapital i selskapet mot at ICP blir den nye store eieren i Mainstream? Jeg tviler på at ICP går inn her, så lenge PPA avtalen forhindrer overskudd.

Jeg har skrevet litt om det tidligere. Hvis Mainstream verdien til AKH blir nullet da egenkapitalen sannsynligvis er tapt, må sannsynligvis AKH innløse obligasjons gjeld som har sikkerhet i Mainstream. Det ene obligasjons lån er på kr 2 milliarder. AKH har også et obligasjons lån til Aker på kr 1,5 milliarder. Jeg er usikker på hvordan AKH ville løst dette med Aker. Men Aker vil garantert ha pengene sine og står kanskje først i køen? Dette obligasjons lån kan Aker konvertert inn i AKH aksjer, men det er en strike pris på kr 43,75 pr AKH aksje, så det tviler jeg på at de vil gjøre når kursen står i kr 4,6 ;) Det siste obligasjons lån som er benyttet, er jeg mer usikker på. Det er på kr 2,5 milliarder. Det heter "Senior unsecured green bond", så mulig det lån ikke har sikkerhet i Mainstream eller AKH? Hvis det er helt usikret, er det kanskje grunnen til at renten er skyhøy. Dette burde også restruktureres, slik at AKH kan få ned utgiftene.

Totalt er dette ca kr 6 milliarder i obligasjons lån. Da ser plutselig cash beholdningen til AKH på ca kr 3,6 milliarder veldig tynn ut.

Er dette veien inn for Slyngstad/Aker/ICP til å ta over AKH eller Mainstream til en "billig" penge? Noe slikt KAN stoppe innsidekjøp pr dags dato, da innsiderne i AKH sannsynligvis vet om mulige restrukturerings planer i Mainstream.

Hvis vi nuller ut Mainstream, ser regnestykket ut som følgende:

AKH eier 43,27% av Aker Carbone Capture. Posten er verdt ca kr 2,94 milliarder.
AKH eier 100% av Asset Development. AKH priser dette til kr 2,071 milliarder (her er jeg skeptisk til AKH sin prising)
AKH har en annet post, som inkluderer blant annet SuperNode og GreenStat aksjer. AKH priser denne posten til kr 238 mill
AKH hadde ca kr 3,583 milliarder i cash og gjeld på ca kr 6,225 milliarder pr 30.6.2023.
Totalt utgjør dette ca kr 2,6 milliarder, dvs 3,76 pr AKH aksje

Hvis AKH mangler ca kr 2,4 milliarder i cash til å innfri obligasjons lånene med sikkerhet i Mainstream, er et alternativ å kjøre emisjon i AKH. Hvis Aker kjører emisjon i AKH på dagens kurs (kr 4,6) og garanterer emisjonen, trenger AKH å trykke ca 522 mill nye aksjer bare for å betale obligasjons lån. Det er ca 690 mill aksjer i AKH pr dags dato. Siden Aker eier 67,25% av AKH ville en slik emisjon kostet Aker ca kr 2,1 milliarder bare for å opprettholde sin eierandel. Slik at en slik løsning tror jeg er usannsynlig. Da er det bedre for Aker å fusjonere AKH inn i Aker i bytte mot Aker aksjer.
Patron72
13.09.2023 kl 18:03 43297

Folketrygdfondet dukket opp på salgslisten igjen. Denne gang 608k aksjer.
Dvs de har «solgt» 1,2 millioner aksjer i sept.

Om dette er utlån eller salg vil tiden vise.
Redigert 13.09.2023 kl 18:03 Du må logge inn for å svare
habbu
13.09.2023 kl 18:22 43255

Dersom det hadde vært rent salg så ville det vell dukket opp på VPN og derav aksjonærlistene som blir oppdatert til markedet. Så da må vell være utlån i første omgang?
Redigert 13.09.2023 kl 18:24 Du må logge inn for å svare
Patron72
13.09.2023 kl 18:45 43197

AKER HORIZONS ASA
-608 062

Endring i %
↓ -0,0881%
Beholdning dag
19 534 102
Dato registrert
12.09.23

Det jeg er usikker på er om utlån registrerer som «salg» og registrert som «kjøp» når aksjene en dag leveres tilbake.

Men listene viser hvertfall at Folketrygdfondet har solgt litt over 1,2 millioner aksjer i september.
Redigert 13.09.2023 kl 18:47 Du må logge inn for å svare
Frodon
13.09.2023 kl 20:04 43068

Aksjene kommer opp som kjøp og salg ved utlån/tilbakelevering ved short handel

Jeg blir svært overrasket hvis de selger ca 600k aksjer i forrige uke og ca 608k aksjer denne uken, hvis de skal selge seg ut 😜 Det var rykter i markedet for noen uker siden at en stor investor prøvde å plassere hele posisjonen via meglerhus, uten å finne en kjøper. Vet ikke om det er en av de som allerede har solgt eller eks State, som holder på å selge seg ut. Det har vært høy omsetning de siste dagene. Spent på om det fortsatt bare er privat personer som kjøper slike mengder 😜

Fant en annen ting, som kanskje er av interesse.

Arrowstreet Capital, Limited Partnership har dukket opp på shortlisten i AKH. Det samme selskapet dukket opp på short listen i AOW like før fusjonen med AKH

Updated: 2022-06-03, 17:46
Aker Offshore Wind (AOW)
2.60 NOK-0.02 (-0.92 %)
# Player Short Position value Latest win/loss Startprice position Total value change
1.
Arrowstreet Capital, Limited Partnership
0.62 % 11.02 M +0.10 M 2.43 NOK -0.71 M
Sum: 0.62 % 11.02 M +0.10 M -0.71 M

https://ssr.finanstilsynet.no/Home/Details/NO0010921232
Redigert 13.09.2023 kl 20:06 Du må logge inn for å svare
retur
13.09.2023 kl 22:02 42870

Må bare spørre deg Frodon. Gikk gjennom loggen din og ser at du så og si kun er på akh tråder og ikke få innlegg . Hva har skjedd med int for Edda m fler? Kun interesse for akh ?
Redigert 13.09.2023 kl 22:03 Du må logge inn for å svare
Fjellbris
13.09.2023 kl 22:36 42795

Og mens folk her hjemme i kommunevalget glemmer det grønne skifte, og politikerne gjør ikke nok, mister ekstrent mange mennesker livet pga klimaendringene. Hvor langt skal det gå i Europa / verden og hvor mye elendighet må den norske befolkningen også føle på kroppen før vi/politikerne våkner?
…….
Onsdag kveld melder ordføreren i Derna at de anslår at 20.000 har omkommet.
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/wAj6yA/libya-doedstallene-stiger-10-000-savnet-etter-flom-og-ekstremvaeret-daniel
Redigert 13.09.2023 kl 22:52 Du må logge inn for å svare

Ja, du kan jo starte med å be Røkke roe ned alle disse massive oljeinvesteringene sine i Aker bp, og minne ham om at han faktisk har et børsnotert fornybart selskap, også kjent som sleepy Aker Horizons.
Patron72
13.09.2023 kl 22:50 42724

Kveldens update viser at Folketrygfondet har kvittet seg med 541k aksjer.
Dette er da det tredje registrerte salget i sept.
Røffly 1,7 millioner aksjer

Da er de kanskje på vei ut?
retur
13.09.2023 kl 23:09 42645

Tipper Shortutlån
keane
14.09.2023 kl 08:57 42296

Folketrygdefondet pleier å låne ut aksjer. Tror denne aksjen er et vanvittig kupp, hvis man har litt lange briller på.....!
Frodon
14.09.2023 kl 09:00 42286

😂😂😂😉

Litt rart at folk tror miljøkatastrofer er noe nytt. Når jeg var liten, ble også byer jevnet med jorden, det var bare ingen som skjønte hva som hadde skjedd. Noen spekulerte i 100 års bølgen 😜

Her er noen eksempler i «nyere» tid. Og mange byer er jevnet med jorden i eldre tid også

«Nesten 300.000 personer mistet livet av en syklon og flodbølge i Bangladesh i november 1970.

*Den kinesiske byen Tangshan i Hebei-provinsen ble i juli 1976 jevnet med jorden av et jordskjelv. Ifølge offisielle tall døde 242.000, men vestlige eksperter anslår at 700.000 mistet livet.

*Opptil 200.000 døde i et jordskjelv i Nanshan-provinsen i Sør-Kina i 1927.

*Rundt 200.000 personer mistet livet i et jordskjelv i Ningxia i det nordvestlige Kina i 1920.

*Et jordskjelv i 1923 ødela mesteparten av den japanske byen Yokohama. Store branner ble utløst og 143.000 omkom.

*Syklon og flom tok livet av mer enn 139.000 i Bangladesh i april 1991»
Frodon
14.09.2023 kl 10:45 42149

DividendYield skrev Da er de kanskje på vei ut?
Hva er best av de 2 alternativ

- Folketrygdfondet selger

- Proffe hedgefond shorter

Alle signal ligger til rette for at det kommer en utvannende emisjon

Må forøvrig si at jeg synes det er en ræva jobb av disse som jobber med dette til daglig. Frodon gikk ut på stoploss på kr 35, Folketrygdfondet selger (kanskje) på kr 4,6 eller proffe hedgefond shorter på kr 4,6? Virker som de ikke har god fremtidsvisjon, men kun tar «sikre» bet når de har mer info enn oss
Frodon
14.09.2023 kl 11:22 42087

Hva tenker du om restruktureringen som pågår i Mainstream og hvordan tror du den vil påvirke AKH?
Tirade
14.09.2023 kl 11:28 42051

Kl 10,15 ble dette skrevet på et annet forum. Kl 1045 er du så original at du kopierer dette uten kilde henvisning.
Dado83
14.09.2023 kl 11:37 42013

Fra Pedersen: Noen selger- noen kjøper- Akkurat Trygda er ikke selgere ( har mine kilder på det så for du tro de eller ei) men det betyr jo bare at det er andre selgere og folk som er villig til å kanskje shorte aksjen på dagens kurs. Ikke sikkert at folk som stort sett er flink til å finne overprisete aksjer i shortmiljøer er bedre å ha som selger enn Trygda. Som alltid det er kun den personen du ser i speilet som er ansvarlig for dine kjøp/salg så om du vet hva du kjøper/selger så er du mye tryggere og mindre opptatt av hva andre foretar seg.
Frodon
14.09.2023 kl 12:31 41920

Hva tenkte du på nå? Er det noen andre som har skrevet det samme? Eller dette, som jeg skrev om igår:

Fant en annen ting, som kanskje er av interesse.

Arrowstreet Capital, Limited Partnership har dukket opp på shortlisten i AKH. Det samme selskapet dukket opp på short listen i AOW like før fusjonen med AKH

Updated: 2022-06-03, 17:46
Aker Offshore Wind (AOW)
2.60 NOK-0.02 (-0.92 %)
# Player Short Position value Latest win/loss Startprice position Total value change
1.
Arrowstreet Capital, Limited Partnership
0.62 % 11.02 M +0.10 M 2.43 NOK -0.71 M
Sum: 0.62 % 11.02 M +0.10 M -0.71 M

https://ssr.finanstilsynet.no/Home/Details/NO0010921232
Frodon
14.09.2023 kl 12:33 41898

Hva tenker du om kilden hans? Tar det med en klype salt? Litt synd vi ikke ser samme antall aksjer øke på short listene, som Folketrygdfondet minker sin beholdning. Men det kan være short satt av noen som har under 0,5%, som ikke synes enda

Kan ikke si annet enn at jeg er bekymret for trygda mi som forvaltes av de jævla brødhuene. Fy faen.
Frodon
14.09.2023 kl 12:48 41865

Utrolig skuffende at så mye volum blir lempet ut på dagens nivå. Hadde et lite håp om short inndekning rally, men de kan jo enkelt dekke inn short på kort tid med så mange selgere.

Folketrygdfondet har kjøpt aksjer i AKH på kr 35, kr 18 og kr 13 nivåene + de fikk en del AKH aksjer konvertert i fusjonen med AOW og ACH. Snittet dems sist jeg regnet på det, var ca kr 25-26 et sted
Tirade
14.09.2023 kl 12:57 41835

Vet jeg hvem Arrowstreet er JA- Har jeg snakket med de: JA mange ganger . Tror jeg de vet noe om AKH som er unikt. NEI - Tror jeg de jobber aktivt i det skandinaviske markedet JA. -Tror jeg de er long noe og short noe JA.- Tror jeg de treffer på alt svar NEI. Så fortsett gjerne å skriv avhandlinger om samme tema AKH om det gjør deg lykkelig .
Frodon
14.09.2023 kl 13:22 41758

Da kan kanskje du informere oss om hva du vet om restruktureringen i Mainstream?
Kvike11
14.09.2023 kl 13:26 41724

Kommer aldrig til at ske, ville være bedrag overfor alle investorer, de har jo haft en plan inden de startede firmaet.
Glem alle dårlige undskyldninger som Corona og inflassion, det kan en dygtigt medarbejder regne med ind inden del lave beregningerne.
Men det ser ikke godt ud med aktie kursen, skulle aldrig have været røkke junior eller røkke for den sags skyld ved roret.
De er simpelthen ikke dygtigt nok til at tage de rette beslutningen
Redigert 14.09.2023 kl 13:28 Du må logge inn for å svare
Tirade
14.09.2023 kl 13:34 41690

Vil ikke late som jeg kan noe jeg ikke vet noe om så det overlater jeg til andre å spekulere i om man finner glede i slikt. Ellers er det en fri verden man kan selge AKH man kan kjøpe AKH eller man kan bare overse hele aksjen.
Frodon
14.09.2023 kl 14:39 41594

Hva tenker du at ikke vil skje? At dagens aksjonærer ikke blir nesten helt utvannet?
Frodon
14.09.2023 kl 14:41 41585

Men, du tenker at Arrowstreet ikke vet mer enn deg om dette?

Det er jo et fint tips til deg selv, lykke til med helgarderingen 😉
Redigert 14.09.2023 kl 14:42 Du må logge inn for å svare
Dado83
14.09.2023 kl 15:20 41505

Bryr meg ikke om kilden hans stemmer eller ikke. Men dem siste gangene han drev og hausset aksjen så har jeg hatt bra gevinst på traden min i AKH, så han kan bare fortsette med det ;)
Frodon
14.09.2023 kl 15:58 41440

Har du kjøpt AKH aksjer nå? Hvis ja, kan du begrunne litt hvordan du kom til konklusjonen? 😊
Redigert 14.09.2023 kl 15:59 Du må logge inn for å svare
Dado83
14.09.2023 kl 16:07 41396

Har ikke kjøpt, har vært ute og inne i aksjen dem siste 3 dagene. Har allerede solgt det jeg fikk kjøpt på morgenen ved børsåpning. Tradene har gått bra denne uka her. Så kommer til å trade denne her så lenge det er ok omsetning i aksjen. Men å sitte long, det skjer ikke.
Redigert 14.09.2023 kl 16:09 Du må logge inn for å svare
Frodon
14.09.2023 kl 20:41 41177

Derfor volumet har økt 😉

ATH på osebx det må jo indikere at alle må våkne å komme seg inn i det meste av aksjer😂 er vel like før en av di kjente profilerte forvalterne roper at index skal over 1350 og at det er mye å gå på her🥳🥳🥳😂😂
Dado83
15.09.2023 kl 07:17 40789

Hehe, dessverre er ikke jeg en av dem store som kan bevege markedet eller aksjen som enkelte individer kan. Så mine kjøp og salg påvirker absolutt ingenting 😂
Patron72
15.09.2023 kl 07:18 40773

Folketrygfondet har «solgt» nye 481k aksjer ref siste update