HRGI + PGNiG: Nedtelling: «early December this year»


https://horisontenergi.no/
Lisens for co2 lagring/Polaris i Barentshavet. Kapasitet 100 mill. tonn. Operatør/partnerskap PGNiG/ORLEN LoI 5. september 23.

HRGI har fått tildelt 1 av totalt 5 lisenser for co2 lagring på norsk sokkel.

Oversikt over lisenser og hvem som har søkt og hvem som fikk tildeling:
https://www.npd.no/fakta/co2-lagring/tillatelser-til-co2-lagring/2023/

https://energiogklima.no/klimavakten/kvotemarked-eu-og-verden/

Markedsverdi 127,7 mill. og ca. 260 mill. kontant. Selskapet vil få ytterligere 482 mill. fra Enova dersom Barents Blue prosjektet realiseres. Årlig produksjon på 1 mill tonn ren nh3. Antall aksjer 22 325 980.

Co2 lagring i Nordsjøen:
https://horisontenergi.no/projects/errai/

Nylig tildelt kraft og et steg nærmere realisering av ammoniakk produksjon i Hammerfest samt 482 mill. i støtte fra Enova.
Fertiberia: Partnerskap i Barents Blue prosjektet. Ny avtale
ble landet 25. aug. 23. Fertiberia eies av Triton Partners. https://www.triton-partners.com/portfolio/fertiberia/
Lisens for co2 lagring/Polaris i Barentshavet. Kapasitet 100 mill. tonn.

Største eier: E.on som før øvrig betalte 370 mill. for 25,56% av aksjene i selskapet - dvs. kr 65 pr. aksje.

The E.ON Group is one of Europe's largest operators of energy networks and energy infrastructure and a provider of innovative customer solutions for approx. 48 million customers. Thus, we are decisively driving forward the energy transition in Europe and are committed to sustainability, climate protection, and the future of our planet.
https://www.eon.com/en.html

CO2-lagring:
https://www.npd.no/fakta/co2-lagring/

Gammel tråd:
https://www.finansavisen.no/forum/thread/160452/view


NB! All handel med aksjer innebærer risiko. Gjør selvstendig undersøkelser og husk at skribenter her inne og andre steder ofte har en agenda. Min agenda er å selge det glade budskap. Husk at du i ytterste konsekvens kan du tape alt eller gjøre en meget hyggelig investering. Det vil tiden vise..
Redigert 28.11.2023 kl 06:57 Du må logge inn for å svare
Taycon
15.09.2023 kl 14:45 13104

Denne myggen av et selskap har klart en del imponerende ting. Hentet 370 mill. (65 pr. askje) fra e.on og 150/200 mill. fra Spetalen og venner (18/19 og 65 pr aksje) fått med ammoniakk gigant på prosjekt om produksjon av nh3 fra gass i Hammerfest, fikset lisens på romslig co2 lager i Barentshavet, brent av drøye. 300 mill. på veien og nå nylig landet LoI med Orlen - Polens svar på Eqnr.
De har ca. 260 mill. på konto og får ytterligere 482 mill. av Enova hvis de tar en IB på BB prosjektet. Høy risiko, men desto høyere oppside.

De tre mest kjente aksjonærene på topp 20, bortsett fra e.on (25% - 5 706 495) er Arne Fredly (300`), Kristian Falnes (180`+ 50`) og Bjørn Simonsen (200`) - x Ceo i Saga Pure.
Spetalen eier ikke aksjer i selskapet.

Noen (subjektive blodfans) mener aksjen er grisebillig og begrunner dette med kurs versus kontantbeholdning, Enova støtte, lisens Polaris og avtaler, kompetanse, nedlagt arbeid, investerte midler og oppnådd resultat. M. cap. er i skrivende stund: 128,6 mill. Pr. nå prises selskapet til 50% av kontantene. Alt annet prises til kr. 0,-. Jeg mener det er totalt vanvidd å selge en eneste aksje på dette nivået og tilnærmet det samme som å gi bort (Spetalens) penger, dessuten vaker vi nå rundt ATL og de fleste handler vel ikke verdipapirer for å tape på investeringen vil jeg tro.
Oversikt over hvem som søkte siste tildelt lisens:
Equinor ASA, Neptune Energy Norge AS, Storegga Norge AS, Sval Energi AS, Wintershall Dea Norge ASA
https://www.npd.no/fakta/co2-lagring/tillatelser-til-co2-lagring/2023/
Ingen av disse priser nok en lisens til kr. 0

Så Hrgi leker i sandkassen til de store guttene og har tatt med seg Orlen på Polaris laget for å få litt mer tyngde muligens.
Hrgi`s lisens finner du her:
https://www.npd.no/fakta/co2-lagring/tillatelser-til-co2-lagring/2021/
Orlen her:
https://www.orlen.pl/en/about-the-company/media/press-releases/2023/September-2023/ORLEN-to-store-carbon-dioxide-beneath-seabed

Polaris kan leve sitt eget liv uavhengig om realisering av BB.

Satser på litt aktivitet på denne tråden og vil forsøke å tone ned mitt engasjement og slippe andre til.

Og Osvaldsen nedenfor kan mene det han ønsker. Jeg gidder ikke diskutere mer og andre kan overta. Gjengir siste innlegg til han her: Er vel heller slik at du ikke har særlig snøring. Herske teknikk fra 70 tallet funker dårlig. Det er helt fint at du ikke er interessert i Hrgi og er kritisk, men det som er synd er jo at du kan klare å gjøre andre usikre og sånne som deg har en tendens til å dukke opp på en dårlig dag.
Alle forstår at Hrgi ikke har kontanter til å cashe ut 50% av BB. Hvis BB besluttes har de imidlertid 482 mill. i "gratispenger" eller egenkapital om du vil. Hadde de derimot hatt kontanter, vill selvfølgelig selskapet hatt en helt annen verdi og aksjen en helt annen pris. Du dropper glatt å snakke om hva BB og Polaris vil generere av inntekt, men fokuserer og vinkler konsekvent negativt. Akkurat som en hvilken som helst annen sjefs baisser.

Dette har vært limt inn en drøss med ganger, men virker ikke som om det setter seg:
Planned activities do not require substantial external
support, and the cash outflow will therefore be lower, which ensures that the
company on this basis is funded until the end of 2024 https://www.finansavisen.no/forum/thread/160452/view/0/1#
Redigert 15.09.2023 kl 17:29 Du må logge inn for å svare
Osvaldsen
15.09.2023 kl 16:14 13043

Det som er utrolig kjipt er at hrgi ikke har penger til å skaffe seg inntekter, da må de hente penger. Trolig gjennom emisjon så da kommer det nok en god utvanning snart. Problemet forsvinner ikke fordi skal hrgi få realisert prosjektene sine holder det nok ikke bare med emisjoner.... De ha behov for flere milliarder.

Osvaldsen
Taycon
15.09.2023 kl 18:27 13002

Deler denne fra BK/gammel tråd: 1180
Taycon skrev
Polaris-prosjektet er dermed ORLEN-konsernets første tiltenkte CO2-lisens noe sted.
Nå er jo ikke dette en done deal men foreløpig et LOI. Orlen sier jo selv at de nå skal gjennomføre en Due Dilligence, i samsvar med det Horisont varslet. Det sagt, det er jo åpenbart at Orlen, med den polske stat som hovedaksjonær, ser på Polaris som et meget spennende og meget viktig potensielt prosjekt for dem ref de uttalelsene de gjør i sin pressemelding. Jeg skal innrømme jeg har vært litt skeptisk til hvor høy prioritet E-on hatt på sin lille investering i Horisont men når jeg leser hva Orlen tenker (og forventer) om Polaris så må jeg nok revidere mitt standpunkt. Den som ment at finansiering for Polaris er helt i det blå må vel snart begynne telle på knappene. Hvis man er riskavers er vel neppe Horisont selskapet å satse på uansett, men risk/reward på market cap MNOK 140 føles mer og mer som meget attraktiv. Dette er neppe market-vapen på selskapet ved første injeksjon av CO2 i 2028/29. De sies at «det går alltid et tog» men jeg tror hvertfall oppsiden er noe helt annet på toget som går idag enn toget som går 2028.

Jeg får takke deg Taycon for å ha åpnet øynene mine for dette caset. Du følger veldig godt med på nyhetsbildet rundt Horisont og det settes pris på.

At det er lite likviditet i aksjen er selvsagt utfordrende. Sånn sett synes jeg det er fint det er noen som virker trade litt for å tjene 20-30 øre; det er bra for alle oss andre aksjonærer i det lange løp. Blir mer presis verdisettelse av selskapet og lettere gjøre sine kjøp (og senere salg). Selv har jeg liten tro på at det er en vinnende strategi for egen del; hverken har jeg trader-gener og ikke har jeg sett statistikk som backer denne type adferd.
Taycon
16.09.2023 kl 07:04 12980

Aksjekursen har kollapset og nå er børsverdien halvparten av kontantbeholdningen. Fearley Securities halverer kursmålet, men mener aksjen er betydelig underpriset.
Kursmål kr14 — alt for lavt😊 Mitt kursmål: kr 34 https://www.finansavisen.no/industri/2023/09/07/8034456/har-det-dobbelte-av-borsverdien-i-cash
Redigert 16.09.2023 kl 07:10 Du må logge inn for å svare
Taycon
16.09.2023 kl 07:27 12959

Stavanger Aftenblad 25. aug. før melding om LoI med Orlen. Polaris: Kan være klart før fabrikken er i gang.
« Et annet viktig steg på veien blir å finne en erstatter for Equinor i selve prosjektet om CO₂-lagring i Barentshavet. Selv er ikke Horisont Energi godkjent for en slik rolle.

– Vi er i dialog med flere selskap. Målet er at dette skal være på plass i løpet av året. Her ser vi for oss at vi kan tilby lagring av CO₂ også for andre, altså ikke bare fra ammoniakkfabrikken. Dette kan være klart før fabrikken er i gang. Så får vi en erstatter på plass, vil vi være i en fantastisk posisjon, sier Eidesen.» https://www.aftenbladet.no/okonomi/i/y6rrbr/horisont-energi-sjefen-jeg-maatte-finne-en-vei-ut-av-krisen
Redigert 16.09.2023 kl 07:44 Du må logge inn for å svare
Taycon
16.09.2023 kl 08:04 12937

Hva er verdien av Polaris - reservoar med total kapasitet på 100 mill. tonn? Prises pt. til kr. 0, men CO2 utslipp er en kostnad for bedrifter, så hva er da verdien av Polaris - anyone? https://energiogklima.no/klimavakten/kvotemarked-eu-og-verden/ Polaris er et prosjekt som kan gjennomføres UTEN ammoniakkfabrikk/Barens Blue. Hvorfor gidder Aker BP, Wintershall, OMV osv. å konkurrere om lisenser,
fordi det er et marked som etterspør - akkurat som olje og gass. Orlen/PGNiG gidder vel ikke bruke tid og ressurser på hverken Hrgi eller Polaris, hvis de ikke ser en oppside eller butikk på godt norsk. Så noen bør kunne mene noen om verdien av Polaris.
Redigert 16.09.2023 kl 09:47 Du må logge inn for å svare
Taycon
16.09.2023 kl 08:50 12904

Eller er det slik at folk her inne og den vanlige aksjekjøpet/selger i Hrgi ikke er i stand til eller har nødvendig kunnskap til å vurdere eller ha en formening om den viktigste verdien i selskapet? Lett å mene eller påsta en rekke ting om Hrgi, men hvordan skal man verdivurdere Polaris -
som et funn av 100.000.000 fat olje? Hvis et selskap gjør et funn - vil aksjemarkedet problematisere funnet med at kostnadene for å utvinne er f.eks. 30 usd fatet, når inntekten er 90 usd fatet. Hva er verdien av Polaris - anyone😊?? https://energiogklima.no/klimavakten/kvotemarked-eu-og-verden/ For spesielt interesserte: https://www.npd.no/globalassets/1-npd/fakta/co-to/tillatelser/nr-1-2021/tildeling/arbeidsprogram-ccs-2021.pdf
Redigert 16.09.2023 kl 11:41 Du må logge inn for å svare
Taycon
16.09.2023 kl 09:53 12861

Location
Barents Sea, 140 km off Hammerfest, Norway
Storage capacity
100 million tonnes
Technology
CCS – Carbon capture and storage Type of reservoir:
Saline aquifer, i.e a water bearing reservoir
Area of closure:
350 km2

Reservoir depth:
The structural apex of the 1400m TVDSS (true vertical depth below sea level)

Water depth:
250m

Reservoir thickness:
90m
Redigert 16.09.2023 kl 09:57 Du må logge inn for å svare
Taycon
16.09.2023 kl 10:07 12855

• The Polaris license has performed all the work obligations in the first phase of the license work program. This includes 3D seismic reprocessing, feasibility studies for subsea and subsurface, offshore surveys and operations. Furthermore, concept studies have also been performed, which is the work obligation in the next phase of the license.
• As part of the Polaris CO2 storage project, an offshore direct injection from vessel to well was developed through to conceptual level in 2021. We have also built an intellectual property portfolio covering this offshore injection solution. In that way, we have matured two main concepts tailored to CCS developments, the terminal and pipeline concept, and direct offshore injection from vessel to well. These development efforts have built a high competence level in the company.
• With all the work done the updated Polaris project concept can offer a commercialsolutionforCO2 fromcontinentalEurope,baseduponthisand commercialCO2 captureprojectsinNorwayPolariscanbeaccelerated ahead of the rest of the Barents Blue project to serve 3-parties.
Redigert 16.09.2023 kl 10:13 Du må logge inn for å svare
Taycon
16.09.2023 kl 10:21 12825

Holder nå tenker jeg og avslutter med noe som fortsatt henger: Hva er verdien på lageret i Barentshavet? https://www.npd.no/globalassets/1-npd/fakta/co-to/tillatelser/nr-1-2021/tildeling/arbeidsprogram-ccs-2021.pdf
Redigert 16.09.2023 kl 11:48 Du må logge inn for å svare
Taycon
16.09.2023 kl 11:59 12786

Glemte en ting. Fordeling Eqnr/40/Vår/30/Hrgi/30 er historie. Nå Hrgi 100. LoI med Orlen = operatør og partnerskap opp til 50. Hva har Eqnr/Vår lagt igjen av kroner før de gikk videre og hvor mye gjenstår før Hrgi/Orlen er i mål?
Redigert 16.09.2023 kl 12:17 Du må logge inn for å svare
Taycon
16.09.2023 kl 23:26 12709

Litt avsluttende synsing. Hvis Polaris kan fylles med f.eks. 7 mill. tonn årlig så vil vel det tilsvare 581 mill. euro årlig hvis man tar utgangspunkt i dagens kvotepris. Hrgi gir ikke bort 50% av Polaris gratis til Orlen. 50% tilsvarer 50 mill. tonn x pris pr. tonn. Blir interessant å få vite hva Orlen må betale for tilgang til opp til halvparten av lagerets totale kapasitet. Blir også interessant å få tall på hvor mye partene må investere for å gjøre Polaris klar for mottak/injeksjon av sitt første tonn. Kan kostnaden for å hente opp 1 fat olje sammenlignes med på pumpe ned 1 tonn CO2. Hvor mye må oljen koste for å generere netto inntekt - 40/50 usd?
Redigert 16.09.2023 kl 23:50 Du må logge inn for å svare
Osvaldsen
17.09.2023 kl 04:50 12676

Du kan selvsagt ikke ta utgangspunkt i kvoteprisen. Hvorfor skulle noen i det hele tatt investere milliarder i renseanlegg da om det blir dyrere enn å betale for utslippene gjennom kvoter? Om Co2 fangst og lagring blir noe av blir det nok ikke til mer enn en brøkdel av kvoteprisen.

Osvaldsen
Taycon
17.09.2023 kl 09:09 12615

Hva blir netto årlig inntekt for lagring av 7 mill. tonn CO2 eller hva er netto inntekt for lagring av 100 mill. tonn.. Hva er verdien av Polaris
Redigert 17.09.2023 kl 09:10 Du må logge inn for å svare
Taycon
17.09.2023 kl 18:33 12508

Forutsatt BB: 482 mill i gratispenger fra fellesskapet. Produksjon av ren Nh3 vil generere 2 mill tonn CO2 årlig. Hvis Hrgi/Fertiberia ikke fanget/lagrer, men velger kjøp av kvoter vil kostnaden for Hrgi/FB være 166 mil euro årlig. Forstår godt at Fertiberi (Triton Partners) nylig ville forsterket avtalen med Hrgi og at Orlen ønsker en del av både HRGI’s kompetanse og lageret på 100 mill. tonn. https://energiogklima.no/klimavakten/kvotemarked-eu-og-verden/
Redigert 17.09.2023 kl 18:36 Du må logge inn for å svare
Taycon
17.09.2023 kl 18:40 12502

Hvilken pris vil ren Nh3 oppnå i EU versus «uren» Nh3 eller hvilke regulatoriske grep gjør eller kommer EU til å gjøre for å tvinge igjennom endring mot fangst og lagring. Er muligens ikke noe som heter uren Nh3 - har man betalt for utslipp, så er den sikkert «ren» pr. def.
Redigert 17.09.2023 kl 22:04 Du må logge inn for å svare
Taycon
17.09.2023 kl 18:51 12484

Kanskje derfor denne mannen sier dette: ‘Efficient and safe carbon dioxide storage is key to maintaining the competitiveness of industries facing high emissions costs. To continue their operations in Poland or the broader European Union, the steel, fertilizer and cement industries must devise effective strategies for managing carbon emissions. As part of the ORLEN Group’s strategy, we aim to develop strong capabilities in comprehensive industrial emissions management within a few years. We will also apply the experience we aim to gain off the coast of Norway in Poland. It will enable us to effectively implement proven and safe technologies and craft a competitive offer for industry in Poland. In practice, this means lower costs for Polish companies and the preservation of thousands of jobs in Poland,’ said Daniel Obajtek, ORLEN CEO and President of the Management Board.
Taycon
17.09.2023 kl 22:20 12424

Hvis vi glemmer kontantene på ca. 260 mill. og 482 mill. i støtte for BB og kun fokuserer på lisensen og verdien av lageret på 100 mill. tonn. Med f.eks 30 euro tonnet og 10 mill. tonn årlig = 300 mill euro årlig. Noen som har andre tall - mitt er kun et eksempel.
Hvis Polaris blir skilt ut som eget selskap eller bud på nytt selskap, hvordan ville man beregnet verdien?
Redigert 18.09.2023 kl 06:42 Du må logge inn for å svare
Taycon
18.09.2023 kl 06:45 12387

Polaris er ikke betinget av Barents Blue. Lisensen har en selvstendig verdi og har ingen binding eller vilkår som knytter den sammen med BB og kan prises uavhengig av HRGI’s andre prosjektene.
Redigert 18.09.2023 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
Taycon
18.09.2023 kl 07:06 12365

Med m. cap på 128 mill. ca. 260 mill. i kontanter og 1 av totalt 5 CO2 lisenser på sokkelen, så er det opplagt at m.cap. ikke er i nærheten av å reflekterer selskapets verdi og at Hrgi er kraftig underpriset.
Redigert 18.09.2023 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Taycon
18.09.2023 kl 08:02 12330

Brutte partnerskap, en kjendisinvestor som hoppet av og aksjekollaps. Nå mener Horisont-gründer Bjørgulf Eidesen at mye har falt på plass igjen etter en storopprydning.
PUBLISERT: 18.09.23 — 04.04

https://www.dn.no/energi/energi-grunder-tapte-130-mill-pa-to-dager-vi-har-vart-i-en-skyggedal/2-1-1515961
Redigert 18.09.2023 kl 08:15 Du må logge inn for å svare
Osvaldsen
18.09.2023 kl 08:29 12298

3-4mrd for å realisere lagringsprosjektet og 20mrd for sammenlignbare fabrikker??! Det er vel bare å ønske lykke til. Dette blir aldri i verden noe av.

Osvaldsen
tuja
18.09.2023 kl 08:37 12283

Analytiker Magnus Solheim i Fearnley Securities ga nylig en kjøpsanbefaling for Horisont og et kursmål på 14 kroner.

– Det var mye som gikk feil vei det siste året. De dårlige nyhetene har ført til at flere har mistet troen på gjennomføringsevnen til Horisont, skriver Solheim i analysen.

Likevel peker Fearnley på de fortsatt mener det er store muligheter i prosjektene og at selskapet nylig har fått på plass viktige partnerskap som har vært kritisk for å ta prosjektene videre.

Solheim peker også på kontantbeholdningen i selskapet som i dag er mer enn dobbelt så høy som markedsverdien.

– Horisont er alt for strengt vurdert i markedet sånn vi ser det. Jeg har nesten aldri sett et selskap som prises så lavt sammenlignet med netto cash-beholdningen. Det er åpenbart at det eksisterer bekymringer blant mange investorer om at selskapet vil fortsette å bruke opp sin kontantbeholdning uten å oppnå konkrete resultater eller avkastning.

Nå som nye partnere er på plass, tror han det vil bli enklere.
tuja
18.09.2023 kl 08:52 12244

Til tross for flere nedturer tror Eidesen det er mulig å skaffe den nødvendige finansieringen som skal bestå av egenkapital, støtte og lån. Selv mener han at selskapet har satt en standard for å bygge en ny global industri.

Nå jobber selskapet ut fra en plan om investeringsbeslutning i 2024 og produksjonsstart i 2028. Et team på nærmere 50 medarbeidere jobber nå i Horisont med industrialiseringen. I tillegg er det en opptrapping mot en driftsorganisasjon.

Horisont-ledelsen jobber nå med seks til åtte investorer som skal stå for de tyngste infrastruktur-investeringene.
Garcia
18.09.2023 kl 08:55 12240

Tja, det kraftige fallet er jo trist for mange men gir billig inngang i noe som kan bli ett eventyr for andre..
Vi får krysse fingrene og håpe på det beste...
Taycon
18.09.2023 kl 09:44 12200

Tenker vi er nærere bud enn noen gang.
På 5.6 ville e.on betalt 93 mill. for resterende av aksjene i selskapet. Videre kunne de beholdt Polaris og solgt BB til Fertiberia/Triton Partners for 482 mill. x 1,5.
M.cap. 137.000.000 under kontantbeholdning.
Redigert 18.09.2023 kl 11:21 Du må logge inn for å svare
Taycon
18.09.2023 kl 11:41 12147

Er den gjennomsnittlige aksjonær egentlig i stand til å vurdere verdi overhode? Beslutter man salg kjøp basert på fremtidig kapitalbehov uten å vite noe om inntjening? Hrgi får ikke lånt en krone uten at inntjening og verdi står i forhold til lån. Her som alle andre steder. Ingen har respondert på følgende: Hva er verdien av Polaris og hva vil Polaris generere av netto inntekt til Hrgi/Orlen?
Redigert 18.09.2023 kl 11:44 Du må logge inn for å svare
tuja
18.09.2023 kl 11:45 12141

Enig i at på dagens mcap bør HRGI være en soleklar oppkjøpskandidat. Med 100% budpremie, er det allikevel "dritbillig".
Garcia
18.09.2023 kl 11:47 12145

Jeg venter med det til de er litt lengre fremme i løypa.
Nå er det alt for tidlig å vurdere verdiene...
Vi vet ingenting om emisjon/ finansiering eller at de vil bli i stand til å sette prosjektene ut i livet...
Spennende case og det er vel det også....
Finkal
18.09.2023 kl 11:58 12131

Eidesen oppsummerer riktig i DN-saken:
"Vi har aldri sett en slik prosjektboom innen olje og gass slik vi ser nå. Det hadde ikke skjedd uten oljeskattepakken.
Dermed blir prosjekter for blått hydrogen nedprioritert.
– Vår forståelse er at Equinor og mange andre olje- og gasselskaper i denne omgang har gått mer i retning av å bruke prosjektressurser og kapital på nye olje- og gassprosjekter i stedet for fornybare investeringer, sier Eidesen og tilføyer at Inflation Reduction Act i USA har også gjort det mer attraktivt å satse på blått hydrogen der enn i Norge."
Det harseleres ofte med at nye industrier vil ha "sugerør i statskassa". Ser hvem som virkelig får, gode klimamål til tross.

Garcia
18.09.2023 kl 12:12 12122

Jeg tror det bare er ett spørsmål om tid før det kommer igjen.
Spesielt blått hydrogen og co² lagring kan bli gull fremover...
Taycon
18.09.2023 kl 12:25 12109

Det er allerede her: Hvorfor skulle ellers Orlen gidde å bruke tid og resurser på Hrgi eller FB/Triton.
Hvorfor kjøpte disse 40% av lisens mon tro - får å kaste penger ut av vinduet:)
TotalEnergies kjøper CO2-lisens av CapeOmega
https://energi24.no/energi/totalenergies-kjoper-ccs-lisens-av-capeomega
Nettopris/inntjening pr. tonn er interessant for å få en peiling på verdien av Polaris. 10 euro - 20 - euro 40 euro tonnet - Kapasitet 100 mill. tonn.
Redigert 18.09.2023 kl 12:44 Du må logge inn for å svare
Taycon
18.09.2023 kl 13:54 12062

Cfo har blitt stilt spørsmål om de har tall på netto inntekt for lagring i Polaris. I dages artikkel blir det kun presentert kostnader og det virker som om markedet glemmer inntektssiden. Avyway her er svaret:
Ref dagens mail; Vi har ingen tall å gå ut med. Vi mener at våre prosjekter er konkurransedyktige i forhold til lagringstariffer. Konkurransedyktigheten går på å kunne tilby en lavest mulig «all-in» tariff til lagringskunder som også tar sin «capture» kostnad med i bildet.

Jeg tenker at hvis f.eks. markedet betaler 25 euro pr. lagret tonn, så tilsvarer det 250 mill. euro pr. år for injeksjon på 10 tonn. Men dette er "tenk på et tall/pris fra min side"
Hvor mye er 3-4 mrd. NOK i denne sammenheng - lager på 100 mill. tonn med årlig inntjening på x EUR..
Redigert 18.09.2023 kl 14:19 Du må logge inn for å svare
Garcia
18.09.2023 kl 14:45 12019

Blir jo enorme summer..
Slik jeg ser det, er det nå politikere som er desperate etter både co² lagring og nh³ så dette kan fort gå veien...
Nå er jo olje og oljeservice hot men dette kan fort snu..
Med dagens kurs er jo faren for ett "skambud" så absolutt til stede...
Mine aksjer ligger rolig i skuffen og avventer bedre tider..
Taycon
18.09.2023 kl 15:59 11979

Om ikke alle HRGI aksjonærer har et sterkt og brennende ønske om å selge sine verdipapir med tap, så skal den nok opp.
Har vel fått risten ute en liten gjeng bekymrede aksjonærer i dag og lurer egentlig på om den ordinære aksjonær egentlig vet hva de har handlet, hvis det kommer som en overraskelse at det koster å realisere både ammoniakk anlegg og drive offshore virksomhet/lagre co2 i Barentshavet. Ingen har vel trodd Hrgi kunne dra kortet og cashet ut dette. I så fall bør man vurdere fond.
Fint for kjøperne tenker jeg.

– Det er ikke hyggelig når kursen er så lav. Jeg synes synd på alle aksjonærene, men fallet reflekterer ikke verdiene i selskapet. Vi må konsentrere oss om å levere produktet og komme styrket ut av dette. Da vil markedet komme tilbake.

Greit at Ceo sier det, så slipper jeg.
Redigert 18.09.2023 kl 16:10 Du må logge inn for å svare
Taycon
18.09.2023 kl 17:45 11928

Fallet reflekterer ikke verdiene sier Eidesen. Nettopp. Fallet ble utløst av Eqnr. exit 1. februar og påfølgende dumping av Spetalen og co. 1. feb. ble det lempet ut 1,3 mill. aksjer på 1 børsdag og nedsalget fra den gjengen (Spetalen. State og Saga) varte til ca. ut mai. Etter dette har selskapet sikret strøm, forsterket avtale med FB og inngått LoI med Orlen. Kontantene har minket, men ikke verdiene - snarere tvert imot. Årsaken til luft mellom kurs og verdi er som jeg har messet om mange ganger: Spetalen og co har solgt alt for billig (de hadde nok intet valg -25% av aksjene skulle ut) og det preger Hrgi. Aksjene har havner i hendene på mer eller mindre opplyste investorer. Hrgi trenger langsiktige/profesjonelle til å ta plassen som Saga m.fl forlot.
Redigert 18.09.2023 kl 20:33 Du må logge inn for å svare
Taycon
18.09.2023 kl 18:01 11897

M.cap. 30 januar var ca. 825 mill. og langt under det e.on la til grunn når de kjøpte 25% av Hrgi året før (370 mill) Uansett. Enig med CEO. Hva er verdien av Polaris og hva er verdien av et anlegg som produserer 1 mill. tonn ren Nh3 årlig. Ikke engang 260 mill. prises til pålydende. Akkurat som om 50 ansatte varmer lokalene i Sandnes med å fyre opp pengene for å holde varmen😊 For ikke å snakke om de kr 482.000.000 - er nesten litt ugreit å få fellesskapets midler i gave når fabrikken koster så mye. Litt ulempe aktig, så da priser vi/markedet til kr 0🥳 Tror dere FB en av gigantene innen Nh3 hadde forsterket avtalen med Hrgi hvis de var en gjeng drømmerier fra Sandnes. Selvfølgelig ikke. Triton skal omstille FB og et steg på veien er å smelle opp anlegget i Hammerfest. Triton Partners vet nok hva de driver med, men gjør aktørene på Euronext G? https://www.triton-partners.com/portfolio/fertiberia/
Redigert 18.09.2023 kl 18:19 Du må logge inn for å svare

I likhet med mange inne her, tviler jeg på at CEO ønsker å komme i en situasjon hvor man må hente kapital på dårlige vilkår. Han har tross alt 23% av alle utestående aksjer, og vil neppe komme i noen gunstigere situasjon ved "nulling". Han er i praksis i samme båt som andre små aksjonærer (ref at jeg tviler han har titalls millioner i bakhånd til en nulling-runde). Skal du hente kapital på dagens nivå, snakker vi fort 60-70% utvanning for å få inn noe som virkelig monner (200-300 mill).

Så med det i tankene tror jeg, 1. De hadde aldri holdt dampen oppe med tilsvarende kapital-burn om det ikke ble skapt virkelige verdier mot noe som kan bidra til en ok prising i en ny oppkapitaliseringsrunde, og 2. Hadde man vært usikker på hvor en ny funding-runde vil lande, hadde de tatt foten av pedalen og ventet ut kapitalmarkeddet noe.

Dette er synsing fra min side, men med en såpass godt incentivert CEO, blir alt annet verdimessig suicide fra hans ståsted.
Garcia
19.09.2023 kl 05:19 11723

Enig med deg når det gjelder å brenne kontanter, her jobbes det nok temmelig hardt for å få de siste brikkene på plass....
Kommer vi dit hen at det blir co² lagring vil nok det komme som ett krav fra ett desperat EU, hvordan de setter prisen på utslippskvoter blir jo bare spekulasjoner.
Tørke og branner vil gjøre at kravene øker så det er bare å starte opp....
Nasjonen Norge har jo forpliktet seg til å redusere co² utslippene med 55% innen 2030 og her sitter støtteordninger løst...