krypto trading som business
Gøte
12.04.2025 kl 10:39
2608
Tiden strekker aldri helt til. Selv om mye av aktiviteten min i krypto er automatisert, har jeg aldri tidligere brukt så mye tid på krypto trading som i år. Jeg kan bare glemme å gjøre alt jeg har lyst til å gjøre innenfor krypto trading. For så lenge man driver for seg sjøl uten faste ansatte må man passe på å ikke gape over for mye.
Hodl eller trading? Scalping eller swing? For meg er spørsmålene enkle å besvare. For jeg er fleksibel og kjører mange metoder og strategier. Utelukker lite uprøvd.. Åpen for at noe som har funket før ikke gjør det lenger og at noe som ikke funket før kan gjøre det nå. God blanding kan jeg vel kalle det jeg driver med. Men systemet er nogen lunde fast. Det er en kjerne i det jeg driver med som jeg ikke gjør så mye med over tid. Kapital fordeling og risikostyring er kjerne problemstillingene for meg som en aktiv formue forvalter. Således er det ikke noe annerledes for meg i krypto enn ellers i finans.
Derfor gjør jeg mye av det samme når jeg driver med krypto som når jeg driver med aksjer. Jeg deler inn kapitalen i ulike klasser avhengig av risiko akseptans. Kjernekapitalen og noe av avkastningen er i laveste risikoklasse. Lavere risikoklasse jo mer begrensninger med henblikk på hvilke posisjoner jeg kan ta og med hvilken tidshorisont. Bare topp avkastningen klassifiseres i den høyeste risiko klassen. Jeg handler så å si aldri på margin og liker meg best i spot markedene. Shorter heller ikke så mye, men må innrømme at jeg for tiden føler dobbel glede når jeg f eks shorter Trump coinen med vellykket resultat. For det smaker ekstra godt. Synes også sirkulasjonsplanen i det prosjektet gir ypperlige odds for mye shorting der. Jeg prøver å holde følelsene på god avstand, men det kan være lettere sagt enn gjort.
For meg har trading mye med vane og risiko toleranse å gjøre. Synes man at man har et system som funker greit så skal man være varsom med å tukle for mye med det. I realitet dreier det seg veldig mye om å fordele kapital basert på hvor mye jeg ønsker å risikere der og da slik at det passer inn i helheten. Det sies gjerne at finansmarkedet misliker usikkerhet. Det er ikke slik jeg ser det. Jeg liker usikkerhet, og veldig mye av arbeidsdagen går med til å vurdere og håndtere usikkerhet. Jeg går derimot ikke inn i en usikker posisjon hvis jeg ikke kan forvente å få en risiko premie for å påta meg en slik posisjon. Jeg misliker kun usikkerhet hvor jeg mener at forventet risiko premie ikke er høy nok. Forventet belønning må jo stå seg i forhold til hva jeg risikerer å tape, og jeg må holde meg til de fastsatte rammene. Det siste er for meg like viktig som det første. Det jeg driver med er veldig langt unna gambling. For gambling interesserer meg minimalt. Jeg baserer meg aldri på flaks og satser derfor aldri tungt på at noen få betingelser skal inntreffe. Tung satsing for meg er å satse relativt mye på at flertallet av veldig mange innsatser skal bikke min vei. Jeg posisjoner meg slik at jeg jeg jobber på lag med de store talls lov. Flyter med markedskreftene. Jo flere erfaringer jeg gjør meg om et strategisk valg jo mer vil jeg antageligvis nærme meg forventningsverdien strategien medfører. I min bok er det bare "de enkle" som posisjonerer seg slik at all in posisjoner i det hele tatt er et realistisk alternativ. For meg er arbeidskapital hellig og mitt viktigste arbeidsverktøy og ikke noe jeg risikerer å spille bort på gambling. Derfor prøver jeg å luke bort mye tilfeldigheter som jeg ikke kan forvente å få betalt for. Utfallsrommet skal være kjent på forhånd.
Gøte
12.04.2025 kl 10:42
2659
I krypto består trading systemet mitt av 4 hovedområder. Det er scalping, botdrift, swingtrading og porteføljeforvaltning. Når markedet stiger kjøper man og og når markedet faller selger man. Dette er den enkle overordnede strategien enten jeg scalper eller swing trader. Ja selv hodlingen er nå basert på en slik tankegang. Stignings- og fall takt avgjør hvor kapitalen skal til enhver tid. Tidshorisonten er avgjørende for metodevalget. Tiden strekker ikke til til å gjøre alt jeg har lyst til å gjøre så jeg prøver å være effektiv og automatisere endel operasjoner. Jeg har foreløpig kun valgt å automatisere mye av utførelsen, derimot ikke utvelgelsen. Jeg har lave transaksjonskostnader, og strategiene er tilpasset det.
Den aktiviteten jeg bedriver som hittil må sies å ha høyest sharpe ratio over tid er nok den manuelle scalpingen, men på sikt anser jeg det som gode muligheter for at portefølje forvaltningen min over litt lenger tidsperiode vil gi enda høyere sharpe ratio. Portefølje forvaltningen er trading inspirert og dermed en av og på portefølje. Jeg skal ikke gå inn på alle detaljene her, men bare skissere hovedlinjene i konseptet. På daglig basis henter jeg priser for de ca 5 000 største kryptoene, men slik at maks 20 % av porteføljen kan bestå av kryptovalutaer utenfor topp 120 listen av de største kryptoene. Jeg foretar en rangering basert på enkelte trend indikatorer, og har strenge minimumsnivåer for disse slik at når det generelle investeringsklimaet er svakt så er det få om noen kryptoer som i det hele tatt oppfyller kriteriene for å bli valgt. På denne måten reduserer jeg muligheten for store fall i porteføljeverdien. Ingen enkelt investering kan ha over 10 % av porteføljeverdien på investeringstidspunktet bortsett fra BTC, men innimellom har enkelte investeringer høy avkastning og vil da beholde mye av denne sålenge den er i porteføljen. Jeg foretar ombalansering av porteføljen veldig hyppig, innimellom så ofte som annen hver dag, så det er en veldig aktiv portefølje forvaltning jeg bedriver. Ved ombalansering vil endel av netto avkastningen plasseres i BTC så lenge en valgt BTC trend markør er i positiv terreng. Når denne markøren er negativ plasseres midlene passivt i fiat eller stablecoin på fiat. Kapital som først er havnet her i denne BTC kategorien kan følgelig kun enten være plassert i BTC eller i fiat/stablecoin fiat. Min erfaring er at BTC sjelden oppnår å være høyt nok rangert til å få være med i porteføljen direkte, men siden en god del av avkastningen over tid plasseres i BTC så vil BTC eksponeringen over tid likevel være stigende.
Tillbake til scalpingen. Mellom 10 og 30 % av kapitalen er satt av til dette. Her er tidsrammen kort. For meg er det tradingens formel 1. Manuell intensiv trading med gjerne 3,5 eller 15 minutters tidsramme. Følger da 10 til 25 kryptoer med varierende intensitet. Hovedfokus på 2-10 av disse igjen. For tiden befinner alle disse seg på topp 500 listen og bare valutaer med god likviditet er kandidater. Det er vanskeligere jo flere kryptoer man skal holde oversikt over så det gjelder å ikke gape over for mange. Selv det å konsentrere seg om kun 5 i et 5 minutters tids perspektiv kan være utfordrende nok. Velger jeg mange så blir det bare surr for meg. Mer enn 10 og så sliter jeg big time. For jeg må konse når jeg driver med dette, det er litt som å spille bullit sjakk eller å game. Jeg må være årvåken og ikke redd for å handle. Blir jeg forstyrra så mister jeg rytmen umiddelbart. Da er det bare å glemme god flyt. Beslutningsprosessene fram til å foreta innganger og utganger er ganske standardiserte. Signalmarkørene er lette å forholde seg til, men jeg er fleksibel med SL og TP som styres manuelt og i betydelig grad er situasjonsbetinget. Således ikke predefinert og lagt inn som ordrebetingelser, da de kan variere mye og der generelle og individuelle forhold spiller inn. Denne form for daytrading egner seg best for de som liker å handle kjapt basert på forholdsvis enkle regler. Og som liker action der og da. Fordel at man har selvdisiplin og selvtillit. Det sies at dette egner seg best for utålmoidge sjeler, men jeg regner meg som veldig tålmodig så vet ikke hvor mye man skal legge i det. Denne del av tradingen vil jeg slite med å automatisere.
Når jeg scalper er jeg i en boble hvor jeg prøve å luke bort det meste annet enn styrkegraden i pris bevegelsen innenfor den tidsrammen jeg opererer i. Alt annet er stort sett unødvendig støy her. Når jeg er i scalper modus er jeg overbevist om at jeg er veldig god. Tro på egne ferdigheter er et kjempe pluss her. For tvil eksisterer ikke. Taper man så tar man tapet lynkjapt og venter på neste mulighet. Man skal tilbake på vinnersporet med en gang. For mulighetene kommer på løpende bånd. Jeg er da som en gamer som kun aksepterer å seire. Veldig offensiv og fit for fight mentalt sett. Og det gjelder å gi seg selv de beste mulighetene for å lykkes. Sørge for at man har mest mulig hjemmekamp fordeler mesteparten av tiden. Gode betingelser for alt som kan påvirke resultatet. Det er en kjempefordel ved denne form for trading at man har følelse for selv små nyanser i pris skifter som kan dukke opp i grafene. Jeg kan sjekke noen tekniske indikatorer og nyhetsbilde, men det er selve styrken i prisbevegelsen tidsmessig som jeg er interessert i mest uansett. Denne følelsen er vanskelig å sette ord på. Jeg vet ikke en gang om den i hovedsak er basert på erfaring fra trading. Mye av den er nok det ved å ha sett et enormt antall andre liknende pris chart, men det er fortsatt noe der som jeg ikke greier å vite hvor kommer fra. Det er en ukjent faktor i beslutningsprosessen selv om den sjelden har særlig stor betydning. Fokus er på det som skal skje, og dermed ikke tenke lenge på det som har skjedd. Selv om det ikke er vanlig så forekommer det at jeg kjøper samme krypto til høyere pris enn jeg sist solgte for siden det er styrken i selve prisbevegelsen som er triggeren. Mange har problemer med det. Når jeg snakker om styrke her så er også tyngden (volumet) inkludert. Man sammenlikner hele tiden de ulike kandidatene og rangerer dem løpende. Oppdatering. Rangering, Gjennomføring, OppdaeringRangering, Gjennomføring osv. Det er en gjentagende syssel. Prosessen er veldig repetiv, Ofte er det mindre enn 5 coins som man er inne i samtidig og med ulik vekt. Denne form for trading minner mye om spill uten at lek elementet er særlig fremtredende. Kan være morsomt, men er også slitsomt og tid- og energi krevende. Du må like å reagere raskt og hoppe kjapt mellom de ulike chartsa. Jeg scalper derfor ikke hver dag, og kun i begrensede tids intervaller. Lav akseptans for å sitte med krypto når man ikke er aktiv. Det er jo da et tap som en antageligvis burde ha kvittet seg med. Det er veldig sjelden jeg har tapt penger på scalping, så det er således den trading aktiviteten jeg bedriver som har lavest risiko. Det kan gjerne gå 30 dager mellom hver gang man totalt sitter med et netto tap på en scalping session. For andel salg med gevinst på scalpingen er for meg over 90 %. Jeg assosierer denne form for trading med veldig god lønnsomhet og lav risiko, men de repeterende vane prossesene gir meg i liten grad nok rom for å nyttig gjøre meg mine analytiske evner. Denne del av tradingen er mer som et håndverk som må vedlikeholdes. Og man trenger egentlig ingen stor intellektuell styrke for å bli god her. For når først valgte strategier har vist seg seg å funke så er det utførelsen som er det viktige. Hadde jeg kun trenet opp en ape til å gjøre dette for meg så hadde jeg gjort det, men jeg har ennå ikke en gang prøvd å automatisere denne del av tradingen. Jeg anser meg for å være en veldig god scalper. Den dagen jeg ikke mener det er det bare å kaste inn håndkleet med denne form for trading. Har man anlegg for scalping er det den sikreste veien til suksess i trading. Merk mine ord. Problemet mitt er derimot at jeg oftere enn før anser tiden som for dyrbar til at jeg gidder å bruke den på scalping. Litt scalping er bare gøy, men mye av det og jeg blir drit lei.
Den aktiviteten jeg bedriver som hittil må sies å ha høyest sharpe ratio over tid er nok den manuelle scalpingen, men på sikt anser jeg det som gode muligheter for at portefølje forvaltningen min over litt lenger tidsperiode vil gi enda høyere sharpe ratio. Portefølje forvaltningen er trading inspirert og dermed en av og på portefølje. Jeg skal ikke gå inn på alle detaljene her, men bare skissere hovedlinjene i konseptet. På daglig basis henter jeg priser for de ca 5 000 største kryptoene, men slik at maks 20 % av porteføljen kan bestå av kryptovalutaer utenfor topp 120 listen av de største kryptoene. Jeg foretar en rangering basert på enkelte trend indikatorer, og har strenge minimumsnivåer for disse slik at når det generelle investeringsklimaet er svakt så er det få om noen kryptoer som i det hele tatt oppfyller kriteriene for å bli valgt. På denne måten reduserer jeg muligheten for store fall i porteføljeverdien. Ingen enkelt investering kan ha over 10 % av porteføljeverdien på investeringstidspunktet bortsett fra BTC, men innimellom har enkelte investeringer høy avkastning og vil da beholde mye av denne sålenge den er i porteføljen. Jeg foretar ombalansering av porteføljen veldig hyppig, innimellom så ofte som annen hver dag, så det er en veldig aktiv portefølje forvaltning jeg bedriver. Ved ombalansering vil endel av netto avkastningen plasseres i BTC så lenge en valgt BTC trend markør er i positiv terreng. Når denne markøren er negativ plasseres midlene passivt i fiat eller stablecoin på fiat. Kapital som først er havnet her i denne BTC kategorien kan følgelig kun enten være plassert i BTC eller i fiat/stablecoin fiat. Min erfaring er at BTC sjelden oppnår å være høyt nok rangert til å få være med i porteføljen direkte, men siden en god del av avkastningen over tid plasseres i BTC så vil BTC eksponeringen over tid likevel være stigende.
Tillbake til scalpingen. Mellom 10 og 30 % av kapitalen er satt av til dette. Her er tidsrammen kort. For meg er det tradingens formel 1. Manuell intensiv trading med gjerne 3,5 eller 15 minutters tidsramme. Følger da 10 til 25 kryptoer med varierende intensitet. Hovedfokus på 2-10 av disse igjen. For tiden befinner alle disse seg på topp 500 listen og bare valutaer med god likviditet er kandidater. Det er vanskeligere jo flere kryptoer man skal holde oversikt over så det gjelder å ikke gape over for mange. Selv det å konsentrere seg om kun 5 i et 5 minutters tids perspektiv kan være utfordrende nok. Velger jeg mange så blir det bare surr for meg. Mer enn 10 og så sliter jeg big time. For jeg må konse når jeg driver med dette, det er litt som å spille bullit sjakk eller å game. Jeg må være årvåken og ikke redd for å handle. Blir jeg forstyrra så mister jeg rytmen umiddelbart. Da er det bare å glemme god flyt. Beslutningsprosessene fram til å foreta innganger og utganger er ganske standardiserte. Signalmarkørene er lette å forholde seg til, men jeg er fleksibel med SL og TP som styres manuelt og i betydelig grad er situasjonsbetinget. Således ikke predefinert og lagt inn som ordrebetingelser, da de kan variere mye og der generelle og individuelle forhold spiller inn. Denne form for daytrading egner seg best for de som liker å handle kjapt basert på forholdsvis enkle regler. Og som liker action der og da. Fordel at man har selvdisiplin og selvtillit. Det sies at dette egner seg best for utålmoidge sjeler, men jeg regner meg som veldig tålmodig så vet ikke hvor mye man skal legge i det. Denne del av tradingen vil jeg slite med å automatisere.
Når jeg scalper er jeg i en boble hvor jeg prøve å luke bort det meste annet enn styrkegraden i pris bevegelsen innenfor den tidsrammen jeg opererer i. Alt annet er stort sett unødvendig støy her. Når jeg er i scalper modus er jeg overbevist om at jeg er veldig god. Tro på egne ferdigheter er et kjempe pluss her. For tvil eksisterer ikke. Taper man så tar man tapet lynkjapt og venter på neste mulighet. Man skal tilbake på vinnersporet med en gang. For mulighetene kommer på løpende bånd. Jeg er da som en gamer som kun aksepterer å seire. Veldig offensiv og fit for fight mentalt sett. Og det gjelder å gi seg selv de beste mulighetene for å lykkes. Sørge for at man har mest mulig hjemmekamp fordeler mesteparten av tiden. Gode betingelser for alt som kan påvirke resultatet. Det er en kjempefordel ved denne form for trading at man har følelse for selv små nyanser i pris skifter som kan dukke opp i grafene. Jeg kan sjekke noen tekniske indikatorer og nyhetsbilde, men det er selve styrken i prisbevegelsen tidsmessig som jeg er interessert i mest uansett. Denne følelsen er vanskelig å sette ord på. Jeg vet ikke en gang om den i hovedsak er basert på erfaring fra trading. Mye av den er nok det ved å ha sett et enormt antall andre liknende pris chart, men det er fortsatt noe der som jeg ikke greier å vite hvor kommer fra. Det er en ukjent faktor i beslutningsprosessen selv om den sjelden har særlig stor betydning. Fokus er på det som skal skje, og dermed ikke tenke lenge på det som har skjedd. Selv om det ikke er vanlig så forekommer det at jeg kjøper samme krypto til høyere pris enn jeg sist solgte for siden det er styrken i selve prisbevegelsen som er triggeren. Mange har problemer med det. Når jeg snakker om styrke her så er også tyngden (volumet) inkludert. Man sammenlikner hele tiden de ulike kandidatene og rangerer dem løpende. Oppdatering. Rangering, Gjennomføring, OppdaeringRangering, Gjennomføring osv. Det er en gjentagende syssel. Prosessen er veldig repetiv, Ofte er det mindre enn 5 coins som man er inne i samtidig og med ulik vekt. Denne form for trading minner mye om spill uten at lek elementet er særlig fremtredende. Kan være morsomt, men er også slitsomt og tid- og energi krevende. Du må like å reagere raskt og hoppe kjapt mellom de ulike chartsa. Jeg scalper derfor ikke hver dag, og kun i begrensede tids intervaller. Lav akseptans for å sitte med krypto når man ikke er aktiv. Det er jo da et tap som en antageligvis burde ha kvittet seg med. Det er veldig sjelden jeg har tapt penger på scalping, så det er således den trading aktiviteten jeg bedriver som har lavest risiko. Det kan gjerne gå 30 dager mellom hver gang man totalt sitter med et netto tap på en scalping session. For andel salg med gevinst på scalpingen er for meg over 90 %. Jeg assosierer denne form for trading med veldig god lønnsomhet og lav risiko, men de repeterende vane prossesene gir meg i liten grad nok rom for å nyttig gjøre meg mine analytiske evner. Denne del av tradingen er mer som et håndverk som må vedlikeholdes. Og man trenger egentlig ingen stor intellektuell styrke for å bli god her. For når først valgte strategier har vist seg seg å funke så er det utførelsen som er det viktige. Hadde jeg kun trenet opp en ape til å gjøre dette for meg så hadde jeg gjort det, men jeg har ennå ikke en gang prøvd å automatisere denne del av tradingen. Jeg anser meg for å være en veldig god scalper. Den dagen jeg ikke mener det er det bare å kaste inn håndkleet med denne form for trading. Har man anlegg for scalping er det den sikreste veien til suksess i trading. Merk mine ord. Problemet mitt er derimot at jeg oftere enn før anser tiden som for dyrbar til at jeg gidder å bruke den på scalping. Litt scalping er bare gøy, men mye av det og jeg blir drit lei.
Slettet bruker
12.04.2025 kl 16:47
2596
Interessant innlegg. Begynte med krypto på torsdag. Litt av et villniss. Satser på BTC, ETH og LTC som en begynnelse. Ikke noe scalping her i gården. Akkumulerer på nedgang og satser på at uroen gir gode kjøp og oppside når Trump må rygge seg ut av denne knipen.
Gøte
14.04.2025 kl 08:18
2456
Ja villniss er et dekkende ord for tilstanden. Noen sier at krypto dør aldri fordi det vil alltid være en handels mulighet. Bare i januar ble det lansert anslagsvis 600 000 nye tokens. Etter min mening er det er for mange hunder med og uten hatt prosjekter som stikker av med mye kapital. Nesten alt av prosjekter vil det nok aldri være noen reell langvarig livsmulighet for. Fortsetter veksten er det ikke mange år fram i tid før det finnes over 1 milliard tokens. Det er fint å ha alternativer, men det hadde nok vært bedre med færre nye lanseringer. Da hadde det vært lettere å ha fokus på den mer seriøse delen av krypto bransjen. Det sier jo også sitt når Bybit Ben som er gründer og CEO der i et intervju etter hacken omtalte selv Ripple som en shitcoin. Hehe, sannheten bare slapp ut av ham.
Ved slutten av 2013 var de 3 mest verdifulle kryptoene Bitcoin, Litecoin og Ripple. Markedsverdien til disse var da ca 9,1 milliarder USD, 587 millioner USD og 213 millioner USD . Av de 10 største den gang er det kun disse 3 som fortsatt er på topp 100 lista. Den gang var det 64 kryptoer som var verdt mer enn 100 000 USD. I dag er 10 av dagens kryptovalutaer priset høyere enn det BTC var priset til da. For noen måneder tilbake var det 17 stykker. 2025 virker å bli et utfordrende år for mange som driver med krypto som business. Trump regimet har skapt for mye usikkerhet som man ikke kan regne med å få betalt for, og det har forplantet seg til alle finans markedene.
Ved slutten av 2013 var de 3 mest verdifulle kryptoene Bitcoin, Litecoin og Ripple. Markedsverdien til disse var da ca 9,1 milliarder USD, 587 millioner USD og 213 millioner USD . Av de 10 største den gang er det kun disse 3 som fortsatt er på topp 100 lista. Den gang var det 64 kryptoer som var verdt mer enn 100 000 USD. I dag er 10 av dagens kryptovalutaer priset høyere enn det BTC var priset til da. For noen måneder tilbake var det 17 stykker. 2025 virker å bli et utfordrende år for mange som driver med krypto som business. Trump regimet har skapt for mye usikkerhet som man ikke kan regne med å få betalt for, og det har forplantet seg til alle finans markedene.
Redigert 14.04.2025 kl 08:25
Du må logge inn for å svare
Gøte
15.04.2025 kl 09:25
2365
Endagskrakket i OM viser hvor viktig SL er. Ingen god plan er uten en god exit plan. Jammen godt jeg ikke lenger har Mantra i porteføljen. For noen måneder tilbake var det en svært aktuell kandidat for meg. For en kollaps av en topp 100 valuta man har vært vitne til. På en dag var de ned 95 %. Det var en nedgang som skjedde så fort at jeg neppe ville ha fanget den opp før det hadde vært for sent å komme seg ut uten stor skade.
Dette er en av raskeste kollapsene jeg har vært vitne til i krypto. Jeg tviler sterkt på at jeg innenfor de rammene jeg driver hadde unngått denne kollapsen om jeg hadde hatt OM i porteføljen da krakket skjedde. Uten en stram SL ville jeg ha tapt stort her.
Dette er en av raskeste kollapsene jeg har vært vitne til i krypto. Jeg tviler sterkt på at jeg innenfor de rammene jeg driver hadde unngått denne kollapsen om jeg hadde hatt OM i porteføljen da krakket skjedde. Uten en stram SL ville jeg ha tapt stort her.
Gøte
20.05.2025 kl 09:41
2098
Jeg liker BTC. Det kommer jeg ikke utenom. Spesielt tiltalende for meg er det at BTC systemet tilsynelatende ikke har noen identifiserte aktører som besitter majoritets makt over systemet. Ingen særskilte nasjonale hensyn kan forstyrre pengemengden i systemet. Det er et system som i større grad har deflatoriske trekk enn noe annet stort pengesystem jeg kjenner til og det er noe som passer mine ønsker til pengeforvaltning bra. Myndigheter kan gjøre så mye rart og ødeleggende i flertallets tjeneste. På det penge politiske plan har jeg innsett at myndighetene og jeg i liten grad har sammenfallende interesser. Derfor har jeg liten tillit til at de tar gode penge politiske beslutninger som passer mine behov godt. Nasjonale valutaer er for riski for meg siden de bevarer kjøpekrafts evnen så dårlig over tid, så de benytter jeg først og fremst av en slags nødvendighet for å dekke behovet for å betale for hverdagslige utgifter og som midlertidig oppbevaringsplass knyttet til investeringer generelt.
Til tross for at jeg liker BTC betyr den mindre og mindre for meg som krypto trader. Tidligere var veldig mye av min trading knyttet til BTC. I en lang periode var min krypto trading så å si kun BTC trading. I dag derimot er i underkant av 15 % av min krypto trading relatert til BTC. Også i min porteføljeforvaltning har BTC fått stadig mindre relativ vekt selv om endel av avkastningen ofte plasseres i BTC. Det har sammenheng med at jeg vurderer storhetstiden til BTC, når det gjelder prisvekst relatert til USD, som noe som ligger en stund tilbake i tid. Den årlige prisveksten, da i form av CAGR (basert på 4 års snitt), har tendert fra fra flere hundre prosent i 2015 til noe over 20 % i dag. Vi må 4 år tilbake i tid sist CAGR var over 100 %. Den eksepsjonelle prisveksten til BTC skjedde før de store aktørene kastet seg på BTC bølgen. I mars i år var vel første gang at det glidende års snittet på 4 års prisvekst var lavere for BTC enn for S&P 500. På det laveste var CAGR under 10 %. Jeg har tilpasset meg den nye virkeligheten og konsentrerer mer av min krypto trading om andre valutaer enn BTC. Jeg er jo en trend trader, og følger markedsstrømmen. Hjertet ønsker mer BTC trading og investering, men hodet sier nei.
Til tross for at jeg liker BTC betyr den mindre og mindre for meg som krypto trader. Tidligere var veldig mye av min trading knyttet til BTC. I en lang periode var min krypto trading så å si kun BTC trading. I dag derimot er i underkant av 15 % av min krypto trading relatert til BTC. Også i min porteføljeforvaltning har BTC fått stadig mindre relativ vekt selv om endel av avkastningen ofte plasseres i BTC. Det har sammenheng med at jeg vurderer storhetstiden til BTC, når det gjelder prisvekst relatert til USD, som noe som ligger en stund tilbake i tid. Den årlige prisveksten, da i form av CAGR (basert på 4 års snitt), har tendert fra fra flere hundre prosent i 2015 til noe over 20 % i dag. Vi må 4 år tilbake i tid sist CAGR var over 100 %. Den eksepsjonelle prisveksten til BTC skjedde før de store aktørene kastet seg på BTC bølgen. I mars i år var vel første gang at det glidende års snittet på 4 års prisvekst var lavere for BTC enn for S&P 500. På det laveste var CAGR under 10 %. Jeg har tilpasset meg den nye virkeligheten og konsentrerer mer av min krypto trading om andre valutaer enn BTC. Jeg er jo en trend trader, og følger markedsstrømmen. Hjertet ønsker mer BTC trading og investering, men hodet sier nei.
Gøte
20.05.2025 kl 14:38
2047
Den laveste verdien jeg har registrert som CAGR (4 år) BTC er 7,3 % og det var 15. april i år. Det vil si at 15. april 2021 til 15.april 2025 er den dårligste 4 års perioden i BTC sin levetid. Denne 4 års perioden ga "kun" en total avkastning på omtrent 33 %. Til sammenlikning, den høyeste CAGR de siste 2 årene var 16. mars 2024 for da var den oppe i 89,7 %. Det vil i at man i perioden 16. mars 2020 fram til 16. mars 2024 hadde en prisoppgang på BTC på nesten 13X. Rentesrente effekten eller avkastning på avkastnings effekten gjorde da susen. Det er den effekten man som trader må prøve å bli venn med om man virkelig skal bygge kapital kjapt.
Gøte
22.05.2025 kl 10:08
1928
BTC og en hodl strategi.
En dobling av pengene hvert år i 4 år gir tilsammen en 16 dobling dersom avkastningen diskonteres ved årsslutt hvert år og gir samme avkastning som grunninvesteringen. Man kan se litt på BTC sin historiske prisutvikling. Fram til mai 2021 ga mer enn 94 % av alle tidligere 4 års perioder en høyere avkastning enn 16 gangern. I slutten av mai 2017 var siste gangen man har kunnet kjøpe BTC og kunne oppnå en 16 dobling de neste 4 år ved å sitte stille i BTC båten.
Senker man avkastningskravet til 50 % i året så vil det i løpet av 4 år tilsi at pengene omtrent 5 dobles. Alle 4 årsperioder fram til desember 2021 oppfyller det. Altså alle kjøp og hold 4 år strategier foretatt før desember 2017 har gitt minst en 5 dobling av investert beløp. Så hvordan har det gått med en slik strategi etter desember 2017. Omtrent 29 % av tiden har oppfylt et slikt avkastningskrav, men senker man man avkastningskravet til 32 % i året noe som tilsvarer en 3 dobling på 4 år så har det omtrent i 80 % av tiden vært en slik avkastning. Og mange hevder at BTC er bare noe tullball. Lukrativt tullball for mange i så fall. Digitalt gull er nok en mer dekkende beskrivelse.
En dobling av pengene hvert år i 4 år gir tilsammen en 16 dobling dersom avkastningen diskonteres ved årsslutt hvert år og gir samme avkastning som grunninvesteringen. Man kan se litt på BTC sin historiske prisutvikling. Fram til mai 2021 ga mer enn 94 % av alle tidligere 4 års perioder en høyere avkastning enn 16 gangern. I slutten av mai 2017 var siste gangen man har kunnet kjøpe BTC og kunne oppnå en 16 dobling de neste 4 år ved å sitte stille i BTC båten.
Senker man avkastningskravet til 50 % i året så vil det i løpet av 4 år tilsi at pengene omtrent 5 dobles. Alle 4 årsperioder fram til desember 2021 oppfyller det. Altså alle kjøp og hold 4 år strategier foretatt før desember 2017 har gitt minst en 5 dobling av investert beløp. Så hvordan har det gått med en slik strategi etter desember 2017. Omtrent 29 % av tiden har oppfylt et slikt avkastningskrav, men senker man man avkastningskravet til 32 % i året noe som tilsvarer en 3 dobling på 4 år så har det omtrent i 80 % av tiden vært en slik avkastning. Og mange hevder at BTC er bare noe tullball. Lukrativt tullball for mange i så fall. Digitalt gull er nok en mer dekkende beskrivelse.
Gøte
25.06.2025 kl 12:02
1611
Det er ikke alltid så lett å velge hvor man skal handle krypto. Jeg bruker gjerne mellom 5 og 10 krypto børser ganske aktivt. Stort sett de samme faste som jeg bruker mest siden handelsbetingelsene ofte er knyttet til siste 30 dagers omsetning. Man blir derfor noe låst. Det er ikke bra, men sånn er det.
For tradere med mye aktivitet er nok fortsatt ingen av de nordiske aktørene aktuelle å bruke dessverre. Det er bare å innse det. For de er alle for dyre. Jeg unngår derfor dem. De har gjerne også alt for snaut utvalg for meg. Slik jeg liker å drive krypto businessen, med ganske lav risiko på mesteparten av forvaltningskapitalen er det helt avgjørende å trade med lave avgifter. Det er den kortsiktige handelen med høyt volum som ofte har lavest risiko. Den er stor når markedet smiler og liten når markedet er surt. Det er heldigvis nok av alternativer til de nordiske aktørene. For meg er det også viktig å ha muligheten til å handle blant et stort spekter av valutaer. Ta f eks årets krypto kule blant topp 100 valutaene, nemlig AB. Til tross for at den har falt omtrent 35 % siste 7 dager, og nå så vidt forsvarer en topp 100 plass, har den gått 61x i år og hele 469x siden bunnen i august i fjor. Den har som sagt fått kjørt seg den siste tida, men for ikke mange dager siden registrerte jeg at den var opp spinnville 660x opp siden august. For meg er det viktig å kunne handle slike kuler når anledningen byr seg. Det er det som er virkelig gøy med krypto. Det at man med ujevne mellomrom faktisk kommer bort i noe slikt. Selv om trading systemet mitt er gjennomgående basert på solide og velprøvde prinsipper lar jeg meg ikke som trader stoppe av sunn fornuft hehe. For jeg vet at mange av de villeste avkastningene i krypto kommer når man investerer i noe ræl som som er helt uten bakkekontakt hvis man kun ser det gjennom brillene til en dørgende kjedelig snus fornuftig økonom. Sunn fornuft tilsier da at man skygger banen, men trader spekulanten i meg leter selv da etter en mulighet for gode trades. På mange måter er det der den virkelige interessante delen av tradingen ligger for den erfarne trader. For det er der den store utfordringen ligger. Denne del av trading er forbeholdt de få som trenger spesiell motivasjon til holde ut i til tider uspennende tider. Det blir som å prøve å svindle en svindler på hans premisser. De andre greiene man driver med er mer på gammel vane og rutine preget, og på langt nær så spennende at det gjør noe.
Man må gjerne ha et kundeforhold hos flere CEX'er hvis man skal fange opp slike kuler og handle raskt når anledningen byr seg. Skulle man handlet den via en av de nordiske aktørene måtte man brukt OTC tjenesten dems. Og det er jo i realitet det samme som å leie dem til å handle hos en annen aktør for deg istedenfor at du gjør det selv. Virker bare tungvint og hjelpeløst spør du meg. En unødvendig omvei. Da vet man jo aldri når handelen skjer og til hvilke betingelser. Noen ganger ville mine signalindikatorer kunne være "eldgamle" før handel finner sted hvis jeg skulle måtte ta en slik omvei. Er jo også til og med usannsynlig i mange tilfeller at den nordiske aktøren tidligere har handlet den valutaen du er ute etter. Så da blir det som å sette en greenhorn til å gjøre jobben for deg. Nei OTC handel er for de som liker å bli leid over gangfelt. Voksne folk driver ikke med det.
For tradere med mye aktivitet er nok fortsatt ingen av de nordiske aktørene aktuelle å bruke dessverre. Det er bare å innse det. For de er alle for dyre. Jeg unngår derfor dem. De har gjerne også alt for snaut utvalg for meg. Slik jeg liker å drive krypto businessen, med ganske lav risiko på mesteparten av forvaltningskapitalen er det helt avgjørende å trade med lave avgifter. Det er den kortsiktige handelen med høyt volum som ofte har lavest risiko. Den er stor når markedet smiler og liten når markedet er surt. Det er heldigvis nok av alternativer til de nordiske aktørene. For meg er det også viktig å ha muligheten til å handle blant et stort spekter av valutaer. Ta f eks årets krypto kule blant topp 100 valutaene, nemlig AB. Til tross for at den har falt omtrent 35 % siste 7 dager, og nå så vidt forsvarer en topp 100 plass, har den gått 61x i år og hele 469x siden bunnen i august i fjor. Den har som sagt fått kjørt seg den siste tida, men for ikke mange dager siden registrerte jeg at den var opp spinnville 660x opp siden august. For meg er det viktig å kunne handle slike kuler når anledningen byr seg. Det er det som er virkelig gøy med krypto. Det at man med ujevne mellomrom faktisk kommer bort i noe slikt. Selv om trading systemet mitt er gjennomgående basert på solide og velprøvde prinsipper lar jeg meg ikke som trader stoppe av sunn fornuft hehe. For jeg vet at mange av de villeste avkastningene i krypto kommer når man investerer i noe ræl som som er helt uten bakkekontakt hvis man kun ser det gjennom brillene til en dørgende kjedelig snus fornuftig økonom. Sunn fornuft tilsier da at man skygger banen, men trader spekulanten i meg leter selv da etter en mulighet for gode trades. På mange måter er det der den virkelige interessante delen av tradingen ligger for den erfarne trader. For det er der den store utfordringen ligger. Denne del av trading er forbeholdt de få som trenger spesiell motivasjon til holde ut i til tider uspennende tider. Det blir som å prøve å svindle en svindler på hans premisser. De andre greiene man driver med er mer på gammel vane og rutine preget, og på langt nær så spennende at det gjør noe.
Man må gjerne ha et kundeforhold hos flere CEX'er hvis man skal fange opp slike kuler og handle raskt når anledningen byr seg. Skulle man handlet den via en av de nordiske aktørene måtte man brukt OTC tjenesten dems. Og det er jo i realitet det samme som å leie dem til å handle hos en annen aktør for deg istedenfor at du gjør det selv. Virker bare tungvint og hjelpeløst spør du meg. En unødvendig omvei. Da vet man jo aldri når handelen skjer og til hvilke betingelser. Noen ganger ville mine signalindikatorer kunne være "eldgamle" før handel finner sted hvis jeg skulle måtte ta en slik omvei. Er jo også til og med usannsynlig i mange tilfeller at den nordiske aktøren tidligere har handlet den valutaen du er ute etter. Så da blir det som å sette en greenhorn til å gjøre jobben for deg. Nei OTC handel er for de som liker å bli leid over gangfelt. Voksne folk driver ikke med det.
Gøte
25.06.2025 kl 12:08
1601
I år er faktisk selv verdens største kryptobørs Binance blitt i dyreste laget for meg. Før i tiden var jeg på det meste oppe i flere hundre tusen handler om dagen uten kurtasje når jeg benyttet Binance. For i mange år hadde Binance ingen avgift på drøssevis med handelspar som maker. Da hadde jeg tidvis en veldig omfattende botdrift der. I dag har jeg fortsatt endel handel på Binance, men den er ikke lenger blant de 4 krypto børsene som jeg benytter mest. Jeg er ikke vant til å betale så mye i avgift når jeg handler krypto. Skal man oppnå lave avgifter hos Binance som europeisk kunde i dag så må man både ha høy omsetning og låse en del BNB i sin beholdning. Høye omsetningskrav er greit nok, men det å låse krypto sitter langt inne for meg å gjøre. Jeg liker ikke å sitte passiv med mye BNB så derfor er en god del av min handel i dag på andre børser enn hos Binance. For å betale mer enn si maks 0,05 % i avgift er det jeg vil kalle dårlige handels betingelser for en aktiv trader. For meg er det så å si uaktuelt å gjøre det for hovedtyngden av min handel. Og dersom jeg f eks låser meg til å ha minimum 100 BNB på min konto der så vil jeg fortsatt ha en såpass høy avgift som 0,06 % som maker. Så derfor må man der binde minst 250 BNB for å få akseptable trading betingelser, og det frister ikke mye i det hele tatt. Jeg har nærmest et krav om at mesteparten av min handel skal skje med minimal avgift. Så da hjelper det heller ikke at Binance har suveren likviditet og et omfattende tilbud av integrerte boter som passer noe av min trading bra. Men muligens at jeg kryper til korset og handler krypto hos Binance via en juridisk enhet som ikke er registrert i Europa. Har ennå ingen planer om det, men dersom de skal tilbake på topplista så må jeg nok gjøre det på den måten. Gjør jeg det vil jeg kunne få omfattende avgiftsfri handel der igjen. Det er derimot alltid noen klare ulemper med å etablere selskap utenfor det landet man bor. Det har jeg holdt på med før, men det sitter langt inne for meg å gjøre det igjen. Jeg liker Binance jeg, men dessverre er de blitt for dyre.
En middels stor kryptobørs som kanskje ikke så mange nordmenn benytter er Bitvavo. Den fortjener å få litt oppmerksomhet også her på berget. Jeg har vært kunde der lenge, og jeg synes den fungerer bra. De har en enkel handels plattform uten mye fiksfakserier, ja den er nesten litt primitiv, men den funker som den skal. Det er en nederlandsk børs og er nok en av de børsene hvor jeg mener kundemidlene er best beskyttet blant alle verdens kryptobørser jeg kjenner til. De virker veldig seriøse. De er muligens den største kryptobørsen i verden når det gjelder handelspar krypto med Euro som oppgjørsvaluta. Likviditeten er også stort sett god på de fleste handlespar med UDSC som oppgjørsvaluta siden de har gode handelsbetingelser på det også for de som kun handler i beskjeden grad, men endel unna BInance sin suverene likviditet. Bitvavo opererer med 0,05 % i avgifter både som maker og taker på slike handler selv uten krav til tidligere omsetning. Og for aktive kunder som har en omsetning siste 30 dager på minimum 10 millioner Euro så er det ingen avgift som maker. En ulempe for oss som driver med botdrift er at de imidlertid ikke har integrerte boter. Utvalget av kryptoer kunne også vært bedre.
En annen kryptobørs som jeg har benyttet i mange år er Kraken. Mange nordmenn virker å bruke den fortsatt. De har godt ry, men selvsagt ikke like god likviditet som Binance og de tilbyr heller ikke integrerte boter slik Binance gjør. Er man veldig aktiv så er handelsavgiftene der bedre enn hos Binance, men har man lite omsetning er betingelsen igjen mye bedre hos Binance. For å oppnå null i avgift som maker er det omtrent det samme omsetningskravene som hos Bitvavo, men taker avgiften er høy hos Kraken selv for kunder med høy omsetning. De virker også seriøse og har holdt på i lang tid. Jeg er sånn passe fornøyd med Kraken. Ingenting å bejuble akkurat, men de går an gitt at man greier å holde stor omsetning der over tid.. Kraken er ingen børs jeg ville benytte hvis man ikke har høy nok omsetning til å få gode handelsbetingelser. For har man lav omsetning så er Kraken en av de aller dyreste av de store krypto børsene å benytte. Det er heller en børs for de som har bestemt seg for å drive trading med høy aktivitet. Ellers er det andre alternativer som er langt billigere.
En av dem er Revolut X. I år har jeg også benyttet dem ganske mye. Den er ennå ikke kommet seg inn på topp 4 litsa mi, men er helt klart blitt en seriøs ufordrer til å skyve en av de andre ut. Der får man gratis handel som maker på masse handelspar, 0.09 % som taker er derimot for dyrt, så det gjelder å lage maker odrer. Ingen krav til tidligere omsetning så man slipper å føle seg bundet til å handle mye der. De har nå også fått web tjeneste slik at man også kan benytte PC til ordrelegging. Før var jo Revolut systemet kun forbeholdt app bruk og var derfor ikke så tilpasset veldig aktiv trading, men web tilgangen har endret noe på dette. Likviditeten er ålreit på de store kryptoene og stigende. Jeg benytter Revolut betalingskort mye når jeg er på reise i utlandet. Liker jo at man kan ha kontoer i lokal valuta som ved kortbruk benyttes til oppgjør. Vekslingskursene man får på valuta der er noe helt annet enn det norske banker tar. For omtrent en tusen lapp i året med årlig betaling, så gir et premium abonnement der også 5 gratis aksjehandler i måneden i tillegg til betalingskortet og avgiftsfrie valutavekslinger. Et betalingsprogram er ikke noe man trenger å ha, men kan være lønnsomt hvis man har mye valutavekslinger. For ellers kan mye vekslinger bli kostbart også hos Revolut. Revolut har banklisens i Europa, og de har egne nasjonale bank lisenser i mange land.
En middels stor kryptobørs som kanskje ikke så mange nordmenn benytter er Bitvavo. Den fortjener å få litt oppmerksomhet også her på berget. Jeg har vært kunde der lenge, og jeg synes den fungerer bra. De har en enkel handels plattform uten mye fiksfakserier, ja den er nesten litt primitiv, men den funker som den skal. Det er en nederlandsk børs og er nok en av de børsene hvor jeg mener kundemidlene er best beskyttet blant alle verdens kryptobørser jeg kjenner til. De virker veldig seriøse. De er muligens den største kryptobørsen i verden når det gjelder handelspar krypto med Euro som oppgjørsvaluta. Likviditeten er også stort sett god på de fleste handlespar med UDSC som oppgjørsvaluta siden de har gode handelsbetingelser på det også for de som kun handler i beskjeden grad, men endel unna BInance sin suverene likviditet. Bitvavo opererer med 0,05 % i avgifter både som maker og taker på slike handler selv uten krav til tidligere omsetning. Og for aktive kunder som har en omsetning siste 30 dager på minimum 10 millioner Euro så er det ingen avgift som maker. En ulempe for oss som driver med botdrift er at de imidlertid ikke har integrerte boter. Utvalget av kryptoer kunne også vært bedre.
En annen kryptobørs som jeg har benyttet i mange år er Kraken. Mange nordmenn virker å bruke den fortsatt. De har godt ry, men selvsagt ikke like god likviditet som Binance og de tilbyr heller ikke integrerte boter slik Binance gjør. Er man veldig aktiv så er handelsavgiftene der bedre enn hos Binance, men har man lite omsetning er betingelsen igjen mye bedre hos Binance. For å oppnå null i avgift som maker er det omtrent det samme omsetningskravene som hos Bitvavo, men taker avgiften er høy hos Kraken selv for kunder med høy omsetning. De virker også seriøse og har holdt på i lang tid. Jeg er sånn passe fornøyd med Kraken. Ingenting å bejuble akkurat, men de går an gitt at man greier å holde stor omsetning der over tid.. Kraken er ingen børs jeg ville benytte hvis man ikke har høy nok omsetning til å få gode handelsbetingelser. For har man lav omsetning så er Kraken en av de aller dyreste av de store krypto børsene å benytte. Det er heller en børs for de som har bestemt seg for å drive trading med høy aktivitet. Ellers er det andre alternativer som er langt billigere.
En av dem er Revolut X. I år har jeg også benyttet dem ganske mye. Den er ennå ikke kommet seg inn på topp 4 litsa mi, men er helt klart blitt en seriøs ufordrer til å skyve en av de andre ut. Der får man gratis handel som maker på masse handelspar, 0.09 % som taker er derimot for dyrt, så det gjelder å lage maker odrer. Ingen krav til tidligere omsetning så man slipper å føle seg bundet til å handle mye der. De har nå også fått web tjeneste slik at man også kan benytte PC til ordrelegging. Før var jo Revolut systemet kun forbeholdt app bruk og var derfor ikke så tilpasset veldig aktiv trading, men web tilgangen har endret noe på dette. Likviditeten er ålreit på de store kryptoene og stigende. Jeg benytter Revolut betalingskort mye når jeg er på reise i utlandet. Liker jo at man kan ha kontoer i lokal valuta som ved kortbruk benyttes til oppgjør. Vekslingskursene man får på valuta der er noe helt annet enn det norske banker tar. For omtrent en tusen lapp i året med årlig betaling, så gir et premium abonnement der også 5 gratis aksjehandler i måneden i tillegg til betalingskortet og avgiftsfrie valutavekslinger. Et betalingsprogram er ikke noe man trenger å ha, men kan være lønnsomt hvis man har mye valutavekslinger. For ellers kan mye vekslinger bli kostbart også hos Revolut. Revolut har banklisens i Europa, og de har egne nasjonale bank lisenser i mange land.
Gøte
25.06.2025 kl 12:14
1593
Mange norske kredittkort kan også benyttes til å overføre penger gratis til sin Revolut konto. Det var ihvertfall slik før, lenge siden jeg har gjort det, men har ikke hørt at det ikke fortsatt gjelder. Kortselskapene liker det derimot ikke, men de har ingen aktverdig grunn til å være sure da de ikke kan forskjellsbehandle uten lovlig grunn. Du får en betalingsutsettelse på penger de låner deg slik at du kan overføre dem til en konkurrent de ikke liker. Det er noe komisk over det, det at de misliker Revolut så sterkt og så bidrar dem motvillig til å gi deg som kunde en rentefri betalingsutsettelse med din betalingsoverføring dit. Jeg må glise litt av det. Det er som en "skurk" som får smake sin egen medisin. Overføringene skjer så å si umiddelbart. Dersom man har et slikt kredittkort er det nok den billigste måten å handle f eks BTC på for en nordmann som har pengene sine i NOK sålenge beløpene er innenfor kredittgrensen. Framgangmetoden er enkel og rask. Først skaffe seg en Revolut konto som man logger inn på og setter inn NOK via kredittkortet på sin NOK konto der. Deretter kan man f eks veksle disse NOK til f eks USD med limitpris hvis man vil ha kontroll på hva som er en akseptabel vekslingskurs. Normalt tar det veldig kort tid å få til vekslinger gitt at man benytter realistiske limit priser. Såvidt meg erfart er det ganske beskjeden spread her så selv vekslinger til markedspris vil ikke medøre noe særlig stor pengelekkasje. Revolut er utmerket på den måten ved at de tilbyr valutavekslinger i fiat som folk flest neppe kan klage over. Og når pengene er vekslet til f eks USD så har man en dollarkonto der i tillegg til den for NOK. Deretter kan man etablere og overføre USD til Revolut X kontoen og starte å handle krypto der. Det er en egen app for Revolut X. Den vanlige kryptotjenesten i Revolut bruker jeg derimot ikke. Å gå veien om Revolut er også en enkel og billig måte å transformere NOK til EUR som du kan overøre til f eks børser som Binance og Kraken. Men gjør du det med et litt større beløp så må du muligens vente noen timer før overføringen blir effektuert fordi de har en irritrende automatisk pauseperiode begrunnet i sikkerhets synspunkter. Lenge siden jeg har gjjort det, men det var i hvertfall slik før i tiden.
Revolut systemet er jo tilnærmet helt hysterisk opptatt av at de skal være sikre på at du er den du utgir deg for å være. I appen tas det bilder hele tiden. Mange av sikkerhetstiltakene gjør vel mer skade enn nytte. Deres verifikasjonsmetode for hvor du logger inn fra er jo noen ganger helt bortblåst og angir innlogging fra et sted du ikke befinner deg så den skaper kun usikkerhet og useriøsitet. Dette er Revolut. På godt og vondt, men Revolut har absolutt noen interessante tjenester å tilby. Revolut systemet viser hvor enkelt man kan flyttte midlene mellom fiat, aksjer og krypto. Internt i systemet skjer dette umiddelbart. Det ene øyeblikket har jeg pengene i aksjer og i det neste har jeg det i krypto for så igjen ha dem i USD. Og det beste er at alt kan skje til markedspriser helt uten avgifter hvis jeg vil. Det er jo sånn det skal være. Jeg bruker dem minimalt til aksjer da de er for dyre for meg til det, men litt aksjer handler jeg også via dem. Sømløs bruk av sine midler mellom ulike investeringsmuligheter og hvor krypto behandles på like kår som andre investeringsmuligheter. Forhåpentligvis vil andre banker følge etter med tid og stunder, men ikke uten avgifter. Jeg har heller ingen tro på at Revolut vil gjøre dette i fremtiden uten avgifter, men man får nyte det så lenge det varer. For tiden tjener jo Revolut veldig godt på sine tjenester totalt sett selv om kryptobiten ikke akkurat kan sies å være noen melkeku for dem. Vil vel nesten si at Revolut er den mest krypto vennlige banken jeg kjenner til. Norske bankers skepsis til Revolut er begrunnet i egen interesse. For jeg har aldri sett noe reelt grunnlag for at det foreligger noen grunn for at norske banker skal advare norske kunder mot å bruke Revolut. Jeg skjønner veldig godt at de frykter konkurransen fra dem siden Revolut leverer så bra tjenester for oss som er opptatt av både gode vekslingskurser fiat og er interessert i krypto markedet. Norske banker kan ha mye å lære av Revolut. Jeg vil nok si at enkelte norske banker sår ubegrunnet tvil rundt Revolut fordi de tilbyr noen tjenester som er langt bedre enn det de selv kan tilby. Jeg har bare småting å klage på Revolut for. Den viktigste ulempen er at man ikke får renter på innskudd der uten å måtte investere dem i et rentebærende opplegg med risiko så sånn sett er det ikke stedet for en rentenist. På det området kan enkelte norske banker sies å være gode tross alt. Men dette er jo en ulempe ved å ha fiat eller stablecoins hos kryptobørser generelt. Børsen stikker jo av med rentene og kunden får ingenting. Kryptobørser er sleipe på det. Sånn sett er f eks Nordnet Bank ålreit med sine 4,5 % rente på penger man ikke har noen umiddelbare planer om å handle med, selv om det var bedre før i tiden også der ved at man da slapp å opprette egen seperat rentebærende konto samtidig som man fikk renter også på valutakontiene automatisk der.
Forøvrig virker Revolut å ha et solid konsept og er godt skodd rent finansielt. Er blitt store på kort tid og virker å være bra drevet. Og en ting er helt klart. For tiden tilbyr de en veldig bra krypto tjeneste i Revolut X som er av en helt annen verden enn det de nordiske aktørene driver med. Likevel kanskje greit å ikke ha for mye penger der utover det bankgarantien dekker. Sånn er det jo for alle steder man har penger. Greit å spre sine kundeforhold på flere aktører. Men skal man drive business av en viss størrelse så vil man jo fort måtte være betydelig mer eksponert enn det bankgarantier dekker. Det må man ha i mente.
Revolut systemet er jo tilnærmet helt hysterisk opptatt av at de skal være sikre på at du er den du utgir deg for å være. I appen tas det bilder hele tiden. Mange av sikkerhetstiltakene gjør vel mer skade enn nytte. Deres verifikasjonsmetode for hvor du logger inn fra er jo noen ganger helt bortblåst og angir innlogging fra et sted du ikke befinner deg så den skaper kun usikkerhet og useriøsitet. Dette er Revolut. På godt og vondt, men Revolut har absolutt noen interessante tjenester å tilby. Revolut systemet viser hvor enkelt man kan flyttte midlene mellom fiat, aksjer og krypto. Internt i systemet skjer dette umiddelbart. Det ene øyeblikket har jeg pengene i aksjer og i det neste har jeg det i krypto for så igjen ha dem i USD. Og det beste er at alt kan skje til markedspriser helt uten avgifter hvis jeg vil. Det er jo sånn det skal være. Jeg bruker dem minimalt til aksjer da de er for dyre for meg til det, men litt aksjer handler jeg også via dem. Sømløs bruk av sine midler mellom ulike investeringsmuligheter og hvor krypto behandles på like kår som andre investeringsmuligheter. Forhåpentligvis vil andre banker følge etter med tid og stunder, men ikke uten avgifter. Jeg har heller ingen tro på at Revolut vil gjøre dette i fremtiden uten avgifter, men man får nyte det så lenge det varer. For tiden tjener jo Revolut veldig godt på sine tjenester totalt sett selv om kryptobiten ikke akkurat kan sies å være noen melkeku for dem. Vil vel nesten si at Revolut er den mest krypto vennlige banken jeg kjenner til. Norske bankers skepsis til Revolut er begrunnet i egen interesse. For jeg har aldri sett noe reelt grunnlag for at det foreligger noen grunn for at norske banker skal advare norske kunder mot å bruke Revolut. Jeg skjønner veldig godt at de frykter konkurransen fra dem siden Revolut leverer så bra tjenester for oss som er opptatt av både gode vekslingskurser fiat og er interessert i krypto markedet. Norske banker kan ha mye å lære av Revolut. Jeg vil nok si at enkelte norske banker sår ubegrunnet tvil rundt Revolut fordi de tilbyr noen tjenester som er langt bedre enn det de selv kan tilby. Jeg har bare småting å klage på Revolut for. Den viktigste ulempen er at man ikke får renter på innskudd der uten å måtte investere dem i et rentebærende opplegg med risiko så sånn sett er det ikke stedet for en rentenist. På det området kan enkelte norske banker sies å være gode tross alt. Men dette er jo en ulempe ved å ha fiat eller stablecoins hos kryptobørser generelt. Børsen stikker jo av med rentene og kunden får ingenting. Kryptobørser er sleipe på det. Sånn sett er f eks Nordnet Bank ålreit med sine 4,5 % rente på penger man ikke har noen umiddelbare planer om å handle med, selv om det var bedre før i tiden også der ved at man da slapp å opprette egen seperat rentebærende konto samtidig som man fikk renter også på valutakontiene automatisk der.
Forøvrig virker Revolut å ha et solid konsept og er godt skodd rent finansielt. Er blitt store på kort tid og virker å være bra drevet. Og en ting er helt klart. For tiden tilbyr de en veldig bra krypto tjeneste i Revolut X som er av en helt annen verden enn det de nordiske aktørene driver med. Likevel kanskje greit å ikke ha for mye penger der utover det bankgarantien dekker. Sånn er det jo for alle steder man har penger. Greit å spre sine kundeforhold på flere aktører. Men skal man drive business av en viss størrelse så vil man jo fort måtte være betydelig mer eksponert enn det bankgarantier dekker. Det må man ha i mente.
Gøte
27.06.2025 kl 09:30
1483
Det har vært mye action i kryptomarkedet i første halvår. Et interessant krypto år så langt selv om de første 2 månedene var treige. For mange coins har det vært beksvart. Så å si halvparten av de topp 100 har falt 40 % eller mer og kun ca 25 % av topp 100 er hittil i pluss. BTC har derimot holdt stand i år og er opp 14 %, noe som har medført at BTC dominansen ikke har vært høyere på 4 år. For en trader er dette klimaet noe krevende, men absolutt ikke dårlig. Gjelder å ri på de bølgene som kommer og å unngå å gå på blemmer. Brukbart klima for en trader som er forsiktig av natur og som ikke må være i markedet hele tiden. En som er flink til å holde noe igjen og være kresen med valg av innganger.
I det siste har det blitt mye handel i SEI. Den har har hatt 2 gode kortsiktige trender siden april. Virker som det er noe hype der og mer aktivitet på nettverket. Men mange dager har jeg foretrukket å bruke tid på å trade kryptoaksjene Coin og Circle fremfor å å trade kryptovaluta. Jeg liker å handle i disse. For disse 2 kryptoaksjene er utmerkede daytrader kandidater. Circle er jo sylfersk, men den virker som en ekstremt lovende kandidat. Høy amplitude og enda viktigere at de har høy frekvens på antall ganger de er i opp og ned bevegelser av en viss størrelse. Den ideelle daytrader aksjen er jo som nåla i en symaskin. Opp og ned i rasende fart. Utfordringen i begge ssite tida har vært at stigningen ofte har vært i kraftigste laget relatert til ned bevegelsene. Da må man mentalt være forberedt på å ta mange inngangspriser som er høyere enn seneste utgangspris.
I det siste har det blitt mye handel i SEI. Den har har hatt 2 gode kortsiktige trender siden april. Virker som det er noe hype der og mer aktivitet på nettverket. Men mange dager har jeg foretrukket å bruke tid på å trade kryptoaksjene Coin og Circle fremfor å å trade kryptovaluta. Jeg liker å handle i disse. For disse 2 kryptoaksjene er utmerkede daytrader kandidater. Circle er jo sylfersk, men den virker som en ekstremt lovende kandidat. Høy amplitude og enda viktigere at de har høy frekvens på antall ganger de er i opp og ned bevegelser av en viss størrelse. Den ideelle daytrader aksjen er jo som nåla i en symaskin. Opp og ned i rasende fart. Utfordringen i begge ssite tida har vært at stigningen ofte har vært i kraftigste laget relatert til ned bevegelsene. Da må man mentalt være forberedt på å ta mange inngangspriser som er høyere enn seneste utgangspris.
Gøte
02.07.2025 kl 14:58
1373
Får man høy omløpshastighet på lite kapital er potensialet for stor avkastning god, dersom man har negative avgifter.
Negative avgifter er drømmen til en trader. Sikkert mange som har prøvd å utnytte de mulighetene man har til det. Meg selv inkludert. Det var jo en veldig fin følelse første gang gang jeg fikk betaling for å handle krypto. I regnearkene gjør det seg bra med negative beløp når man summerer avgifts kolonnen. Rabattene er derimot sjelden store nok til at det blir noen stor inntektskilde for brukeren, men dersom man virkelig går inn for det så er det absolutt ikke umulig å få en slags inntektskilde ut av det. Det er alltid kjekt å ha flere bein å stå på for en trader. Ikke bare spekulere i retningen til prisbevegelsene. Skal man nyttigjgøre seg en rabatt strategi på sentraliserte børser kommer man sjelden utenom å binde opp endel kapital i kryptobørsens egen coin for å oppnå negativ avgift. På enkelte desentraliserte børser derimot så kan hindringene være færre og rabattene større slik at det kan være mindre vanskelig å nyttiggjøre seg en slik strategi.
For en trader er det artig å lese om noen som har lyktes med en slik strategi. I det siste har det vært en kunde hos den desentraliserte kryptobørsen Hyperliquid som har fått noe media omtale fordi han har lyktes så godt med en slik strategi. Han startet opp der med et beskjedent innskudd på 6 800 dollar i februar i fjor og i juni i år var kontoen vokst til 1,5 millioner dollar. Verdiøkningen skyldtes ifølge pressen i all hovedsak rabattene han fikk på sine handler. Strategien er enkel, men gjennomføringen er vanskelig. Når man får betalt for å gjennomføre maker ordrer, i dette tilfelle var den negative avgiften for det meste 0.003 %, så gjelder det å få volum på slik handel. Med så liten startkapital til rådighet må man dermed ha superhøy omløpshastighet på midlene. Utfordringen er å styre unna prisbevegelser ned. Man må virkelig kunne kunsten med å holde høyt volum uten å påta seg mye tap. Gjelder å få til handler når prisbevegelsene gjerne er på stedet hvil eller i lett stigende pris trend. Holde seg unna når pris trendene er nedadgående. Det siste er helt avgjørende. Kommer man seg ikke ut fort når prisbevegelsen går i ens disfavør kan det fort bli et kortsiktig og nytteløst forsøk på å skaffe seg mer avkastning. Og man kommer ikke utenom at man trenger et veldig automatisert og pålitelig handelssystem med lav latens. Rykende ferske handels data er alltid en utfordring. Å bygge slike handelssystem er noe som krever ferdigheter utover det å være en god trader. Muligens er det derfor lettere for et bra sammensatt team å lage bedre handelssystemer på dette område enn det jeg og enkelte andre tradere driver på med mer eller mindre på egenhånd. Det er i hvert fall ofte mye jobb med å lage slike systemer. Ofte vil manko på tid være en begrensning. En artig innteksskilde er det uansett. Så får man se om likviditets kampen bant krypto børser fortsatt vil vedvare over tid slik at man kan beholde denne inntektskilden eller om den går dukken. I det siste har selv Kraken åpnet lommeboken slik at det er muligheter der også nå for å oppnå negativ maker avgift på 0,002 % på enkelte utvalgte handelspar for de som handler mye. De har innsett at de trenger bedre likviditet på mange av sine handelspar. Et bra tiltak det Kraken!
Negative avgifter er drømmen til en trader. Sikkert mange som har prøvd å utnytte de mulighetene man har til det. Meg selv inkludert. Det var jo en veldig fin følelse første gang gang jeg fikk betaling for å handle krypto. I regnearkene gjør det seg bra med negative beløp når man summerer avgifts kolonnen. Rabattene er derimot sjelden store nok til at det blir noen stor inntektskilde for brukeren, men dersom man virkelig går inn for det så er det absolutt ikke umulig å få en slags inntektskilde ut av det. Det er alltid kjekt å ha flere bein å stå på for en trader. Ikke bare spekulere i retningen til prisbevegelsene. Skal man nyttigjgøre seg en rabatt strategi på sentraliserte børser kommer man sjelden utenom å binde opp endel kapital i kryptobørsens egen coin for å oppnå negativ avgift. På enkelte desentraliserte børser derimot så kan hindringene være færre og rabattene større slik at det kan være mindre vanskelig å nyttiggjøre seg en slik strategi.
For en trader er det artig å lese om noen som har lyktes med en slik strategi. I det siste har det vært en kunde hos den desentraliserte kryptobørsen Hyperliquid som har fått noe media omtale fordi han har lyktes så godt med en slik strategi. Han startet opp der med et beskjedent innskudd på 6 800 dollar i februar i fjor og i juni i år var kontoen vokst til 1,5 millioner dollar. Verdiøkningen skyldtes ifølge pressen i all hovedsak rabattene han fikk på sine handler. Strategien er enkel, men gjennomføringen er vanskelig. Når man får betalt for å gjennomføre maker ordrer, i dette tilfelle var den negative avgiften for det meste 0.003 %, så gjelder det å få volum på slik handel. Med så liten startkapital til rådighet må man dermed ha superhøy omløpshastighet på midlene. Utfordringen er å styre unna prisbevegelser ned. Man må virkelig kunne kunsten med å holde høyt volum uten å påta seg mye tap. Gjelder å få til handler når prisbevegelsene gjerne er på stedet hvil eller i lett stigende pris trend. Holde seg unna når pris trendene er nedadgående. Det siste er helt avgjørende. Kommer man seg ikke ut fort når prisbevegelsen går i ens disfavør kan det fort bli et kortsiktig og nytteløst forsøk på å skaffe seg mer avkastning. Og man kommer ikke utenom at man trenger et veldig automatisert og pålitelig handelssystem med lav latens. Rykende ferske handels data er alltid en utfordring. Å bygge slike handelssystem er noe som krever ferdigheter utover det å være en god trader. Muligens er det derfor lettere for et bra sammensatt team å lage bedre handelssystemer på dette område enn det jeg og enkelte andre tradere driver på med mer eller mindre på egenhånd. Det er i hvert fall ofte mye jobb med å lage slike systemer. Ofte vil manko på tid være en begrensning. En artig innteksskilde er det uansett. Så får man se om likviditets kampen bant krypto børser fortsatt vil vedvare over tid slik at man kan beholde denne inntektskilden eller om den går dukken. I det siste har selv Kraken åpnet lommeboken slik at det er muligheter der også nå for å oppnå negativ maker avgift på 0,002 % på enkelte utvalgte handelspar for de som handler mye. De har innsett at de trenger bedre likviditet på mange av sine handelspar. Et bra tiltak det Kraken!
Gøte
11.07.2025 kl 19:41
1186
Sonic har falt ca 54 % i år, mye på grunn av noe lavere aktivitet i nettverket. De gangene jeg har benyttet nettverket til å overføre USDC har jeg aldri hatt noe å klage over. Det er generelt et veldig billig nettverk å bruke når man skal overføre USDC. Jeg har kun betalt noen øre for hver transaksjon uavhengig av størrelse, og jeg har kun ventet i sekunder før overføringene har gått gjennom. Det var en ufattelig tanke for noen år tilbake. Bankene har virkelig fått en utfordring her. I det store og hele er jeg godt fornøyd med alle nettverkene jeg har benyttet til å overføre krypto. Har vel egentlig aldri hatt noen grunn til å klage på noe. Så hvordan skal bankene fremover kunne konkurrere om internasjonale penge overføringer uten å involvere seg i krypto. Det blir spennende å se hvordan bankene tilpasser seg den nye virkeligheten. For 3 dager siden ble Sonic faktisk også rangert høyt nok til at jeg tok dem inn i krypto porteføljen min. Da begynte MA2 grafen å bykse oppover. For meg er det en veldig viktig indikator. De siste 3 dagene har veksten i MA2 vært 2,4 %, 6,4 % og 6,9 % samt de 2 siste dagene har MA7 endringen vært 0,6 % og 2,5 % samt at MA7 har krysset MA 25 nedenifra med markant stigning. Sånt liker jeg, så får jeg se hvor lenge den er på topp 10 rangeringslista mi.
Bankene har sovet i timen. Den første banken i Norge som virkelig satser på å nyttiggjøre seg de muligheter som ligger i krypto vil kunne få en stor fordel for en billig penge. På samme måte mangler Norge sin første kryptobørs som faktisk opererer med konkurransedyktige priser. De aktørene vi har i dag i Norge tar en upris som ikke er holdbar over tid. De skor seg på at krypto interesserte nordmenn har høy betalingsvilje for å handle hos en norsk aktør. Sålenge nordmenn dermed er villige til å betale en overpris så går det, men når det først kommer en aktør med gode priser med nordisk brukerservice så kommer den aktøren til å ta en stor del av markedet. Firi har jo på et merkelig vis blitt store uten å levere gode produkter. Norske krypto kunder er jevnt over ganske umodne og har begrenset kunnskap om finans. Det gjelder for så vidt også den jevne norske aksjeeier.
Bankene har sovet i timen. Den første banken i Norge som virkelig satser på å nyttiggjøre seg de muligheter som ligger i krypto vil kunne få en stor fordel for en billig penge. På samme måte mangler Norge sin første kryptobørs som faktisk opererer med konkurransedyktige priser. De aktørene vi har i dag i Norge tar en upris som ikke er holdbar over tid. De skor seg på at krypto interesserte nordmenn har høy betalingsvilje for å handle hos en norsk aktør. Sålenge nordmenn dermed er villige til å betale en overpris så går det, men når det først kommer en aktør med gode priser med nordisk brukerservice så kommer den aktøren til å ta en stor del av markedet. Firi har jo på et merkelig vis blitt store uten å levere gode produkter. Norske krypto kunder er jevnt over ganske umodne og har begrenset kunnskap om finans. Det gjelder for så vidt også den jevne norske aksjeeier.
Redigert 11.07.2025 kl 20:23
Du må logge inn for å svare
Gøte
18.07.2025 kl 10:22
913
I går ble ERA tatt opp på Binance børsen. Den startet med en kurs som var på 0,2001. I løpet av første timen var de helt oppe i 5,1 før det roet seg og nå de siste timene har kursen vært omtrent 1,5. Prisoppgangen er godt hjulpet av at Binance tilbyr rente tilsvarende 200 % årlig rente hvis man låser de for en periode på 10 dager. For tiden gir også soft løsningen uten bindigs periode en APR på 31,8. Sånt hjelper på etterspørselen. Verre for kursen blir det gjerne når 10 dagers perioden nærmer seg slutten hehe.
Jeg er ikke akkurat den som liker å låse krypto i tid, men jeg benytter meg av soft lock eller soft stake ordninger da disse ikke innebærer noen binding av midler. Jeg kan jo da i realitet benytte midlene som jeg vil. Slike fleksible ordningene er et bra tilskudd i krypto. Jeg er jo en typisk av og på krypto portefølje forvalter. Hittil i år har jeg hatt porteføljen aktiv i omtrent 60 % av tiden. Resten av tiden er midlene da gjerne i fiat eller i stablecoin USD. Det er spesielt soft løsninger for USD eller stablecoin USD som betyr mest for meg. For tiden er vel det beste alternativet for soft løsninger på USD eller stablecon på disse i nærheten av 7 % årlig rente med i tillegg muligheter for ytterligere avkastningsbonus.. På Binance derimot er APR for disse kun 1,11 for beløp over 100 USDC. Er nok også medvirkende til at Binance ikke lenger er så attraktive som de en gang var. Negative avgifter og høy APR på fiat og stablecoin gjør at mange tradere finner andre steder å trade enn hos Binance.
Soft lock avkastningen er en passiv avkastning man får ene og alene fordi man har midler på børsen. Soft løsninger på enkelte mindre kjente coins kan ha veldig høy APR i perioder, men avkastningen kan variere mye på kort tid. For eksempel hadde jeg for noen dager siden en årlig soft avkastningsrate på ORCA coins på over 80 % mye av dagen, men i dag er den under 10 % Selv på BTC kan man få soft avkastning. Jeg har der sjelden hatt mer enn 0,75 % årlig soft avkastning på den. Jeg skifter ut coins veldig hyppig, og dersom jeg benytter en strategi for å nyttiggjøre meg soft løsninger så skjer utvelgelsen basert på APR og kortsiktige trendindikatorer. Det blir en slags aktiv passiv forvaltning. Jeg forsøker vel å holde en snitt APR på minst 15 % på de coinsa jeg bevisst soft trader med henblikk på å skaffe soft avkastning. Jeg får soft avkastningen løpende på minutt eller døgnbasis. Coins jumping kan man kanskje kalle denne form for aktivitet. Det gjelder jo å unngå coins i dårlig trend her som ellers. For det hjelper lite med skyhøy APR hvis kursen faller mye. Jeg satser jo selvsagt på at de coinsa jeg bevisst handler for å få soft avkastning i tillegg skal stige i verdi sålenge jeg er eier, de må ha god forventning om det, men fokuset ved utvelgelsen er at kun coins med høy forventet APR i eiertiden er aktuelle kandidater.
Jeg er ikke akkurat den som liker å låse krypto i tid, men jeg benytter meg av soft lock eller soft stake ordninger da disse ikke innebærer noen binding av midler. Jeg kan jo da i realitet benytte midlene som jeg vil. Slike fleksible ordningene er et bra tilskudd i krypto. Jeg er jo en typisk av og på krypto portefølje forvalter. Hittil i år har jeg hatt porteføljen aktiv i omtrent 60 % av tiden. Resten av tiden er midlene da gjerne i fiat eller i stablecoin USD. Det er spesielt soft løsninger for USD eller stablecoin USD som betyr mest for meg. For tiden er vel det beste alternativet for soft løsninger på USD eller stablecon på disse i nærheten av 7 % årlig rente med i tillegg muligheter for ytterligere avkastningsbonus.. På Binance derimot er APR for disse kun 1,11 for beløp over 100 USDC. Er nok også medvirkende til at Binance ikke lenger er så attraktive som de en gang var. Negative avgifter og høy APR på fiat og stablecoin gjør at mange tradere finner andre steder å trade enn hos Binance.
Soft lock avkastningen er en passiv avkastning man får ene og alene fordi man har midler på børsen. Soft løsninger på enkelte mindre kjente coins kan ha veldig høy APR i perioder, men avkastningen kan variere mye på kort tid. For eksempel hadde jeg for noen dager siden en årlig soft avkastningsrate på ORCA coins på over 80 % mye av dagen, men i dag er den under 10 % Selv på BTC kan man få soft avkastning. Jeg har der sjelden hatt mer enn 0,75 % årlig soft avkastning på den. Jeg skifter ut coins veldig hyppig, og dersom jeg benytter en strategi for å nyttiggjøre meg soft løsninger så skjer utvelgelsen basert på APR og kortsiktige trendindikatorer. Det blir en slags aktiv passiv forvaltning. Jeg forsøker vel å holde en snitt APR på minst 15 % på de coinsa jeg bevisst soft trader med henblikk på å skaffe soft avkastning. Jeg får soft avkastningen løpende på minutt eller døgnbasis. Coins jumping kan man kanskje kalle denne form for aktivitet. Det gjelder jo å unngå coins i dårlig trend her som ellers. For det hjelper lite med skyhøy APR hvis kursen faller mye. Jeg satser jo selvsagt på at de coinsa jeg bevisst handler for å få soft avkastning i tillegg skal stige i verdi sålenge jeg er eier, de må ha god forventning om det, men fokuset ved utvelgelsen er at kun coins med høy forventet APR i eiertiden er aktuelle kandidater.
Gøte
18.07.2025 kl 14:51
861
Jeg trader ERA for harde livet i dag. Har vært så vidt innom soft ordningen siden soft avkastningen der foreløpig virker å være stabilt høy, nesten 0,1 % på dagsbasis er ingen dårlig soft avkastning, men hyppigheten på antall handler ble for stor til at jeg gidder å prøve å få noe ut av det. Etter at jeg gikk fra 15 minutter tidsperspektiv til 3 minutter så var det å gå via soft ordningen helt uaktuelt. Det blir for blir slitsomt når man trader aktivt. En tungvint omvei når man først har tid til å trade aktivt. Det er ikke 0,1 % avkastning om dagen som lokker med denne i dag. I dag virker denne å være en formidabel daytrading kandidat. Så får man etterhvert se om det som skjer her er en klassisk pump and dump eller om valutaen faktisk kan ha noe for seg. Hypen er i hvertfall enorm. En aktiv daytrader har mulighet til å tjene veldig mye på denne, men det gjelder å gjøre det på en kontrollert måte. Mange små innsatser med stor frekvens er min metode her. Den har hatt høy svingnigs frekvens selv i det helt kort tidsbilde.
Redigert 18.07.2025 kl 14:53
Du må logge inn for å svare
Gøte
23.07.2025 kl 08:32
702
Hos Binance er det i dag SPK som gir høyest soft avkastning med ca 223 % årlig rente. Det vil neppe vare særlig lenge. Jeg solgte noen ARDR i dag. Den er en valuta som over tid har vist seg å kunne holde høy soft avkastning, jeg var nærme en snitt APA på 20 de 6 dagene jeg eide dem, men de er sjelden vare når det gjelder soft avkastning. Investeringen illustrerer også hvor lite soft avkastning betyr normalt sett for total avkastningen. Jeg hadde der en total avkastning på 36,5 % og av disse utgjorde soft avkastningen ca 0,32 %. Så det å jage soft avkastning som en slags dessert har sjelden så mye for seg. I perioder prøver jeg å få noe ut av det, men det er selvsagt aldri noe som monner. Det er noe småtteri, men det er bedre enn ikke noe så gitt at man ikke har ulemper med det og greier å få det til å passe inn i systemet på en måte, så er det greit. Men det gjelder å ikke ødelegge trading systemet med å jage slikt småtteri. Det blir litt som å jage negative avgifter. Faren der er også at man mister fokus fra det viktigste, nemlig å få fortjeneste på den gode gamle måten. Det er den som virkelig gjør susen i lengden. Det andre er bare noe ubetydelige greier i den store sammenhengen.
Gøte
23.07.2025 kl 20:34
620
Jammen holder SPK sin soft avkastning koken hele dagen ut. 526% er vel noe av det høyeste jeg har sett. Så for tiden får man en passiv avkastning på ca 0,06 % i timen eller tilsvarende 1,44 % i døgnet bare for å holde på valutaen på sin konto uten noen binding. Skal bli spennende å se hvor lenge en slik avkastning kan holde seg over tid. Jeg har ikke hatt tid til å drive på med krypto i dag, det var noe synd fordi det er slike case jeg liker å trade på minutt basis.
Gøte
24.07.2025 kl 07:56
530
I dag blir det nok mye handler i NEWT. Startet så vidt i går kveld og har fortsatt i morges med fullt kjør. Den likner mye på det SPK var i går, bare med mindre trøkk. Som en mindre stri elv å kaste seg ut i. Riski, men hittil lukrativt. Så får man se hvor lenge denne holder koken.
Gøte
25.07.2025 kl 08:35
416
Gikk glipp av endel avkastning i natt. Jeg startet å trade HYPER på kvelden i går, da jeg syntes den så interessant ut, men solgte 85 % av beholdningen før jeg avsluttet for dagen med en pris på ca 0,45. Da var den i en lovende kortsiktig trend opp. Når jeg startet på'n igjen i dag så stod den i 0,65 og inne i en sterk fallende kortsiktig trend. Jeg solgte da det jeg hadde på 0,635 og under en time senere så kjøpte jeg det siste jeg solgte tilbake for 0,535. Ligger nok an til at jeg må trade den endel i dag.
Redigert 25.07.2025 kl 08:36
Du må logge inn for å svare
Gøte
I går kl 08:35
292
Tidsperspektivet er det som setter rammene. Det som ser fristende ut i det korte bilde kan se ut som et mareritt i et lenger perspektiv. Det gjelder å handle med teknisk støtte basert på det tidsperspektivet man velger. En valuta som ser forferdelig ut teknisk med dag som perspektiv kan for eksempel se enormt fristende ut på minutt eller time basis. Når jeg trader med kort fokus så antar jeg at dagens vinnere er morgendagens tapere. Det er min innstilling, og jeg sitter derfor alltid klar til å trekke meg fort ut og heller finne noe bedre å trade med en gang energien avtar mye. Det blir mang en gang som å presse en sitron, men ikke til det siste. For meg er det bedre å gi seg en god stund før den er helt inntørka. Jeg gir meg når andre alternativer virker mer lovende. Gode kortsiktige trader objekter varer sjelden lenge. Jeg prøver å fange dem i sin mest blomstrende periode og så holde meg borte fram til neste oppblomstring. Trader man med lenger perspektiv så blir derimot innstillingen annerledes for da er blikket hevet lenger fram i tid. Rutevalget og verktøyene blir brukt annerledes. Det å omstille fokus vekselvis fra kort tid til lengre kan være krevende. Det er lettere å gjøre enten det ene eller det andre fullt ut, men da blir det jo også mindre muligheter.
Fjorårets krypto vinner blant de større valutaene Virtuals Protocol som da steg med 265 gangern har slitt i lange perioder i år. Hittil ned ca 60 % i år og ca 20 % ned på bare de siste dagene. AI agent markedet er ikke like hot som det var i fjor. Den har imidlertid også steget mer enn 6X fra den laveste kursen i april i år på 0,42 til en lokal topp på 2,59 i siste del av mai. Denne er en av mine trading favoritter i år. En valuta jeg har handlet mye i begrensede perioder. Selv i det siste har den hatt sine attraktive perioder på minutt og time basis selv om den på dags basis ikke har hatt noe teknisk støtte. I går gjorde jeg noe jeg ikke pleier å gjøre. Jeg kjøpte den for 1,53 uten noen bestemt tidshorisont. Kanskje jeg selger den i dag eller jeg kan sitte i en lengre posisjon her. Vanskelig å si, jeg er fleksibel her selv om jeg så å si aldri sitter i lengre posisjoner uten teknisk støtte. Foreløpig har jeg ikke fått noe bekreftelse om at den nå kan gå inn i en bedre periode på dagsbasis. Det er bare veldig sjelden jeg foretar slike unntak fra regelen om handle med teknisk støtte basert på et på forhånd bestemt tidsperspektiv. Med årene er jeg blitt mer fleksibel av meg når det gjelder trading. På godt og vondt.
Fjorårets krypto vinner blant de større valutaene Virtuals Protocol som da steg med 265 gangern har slitt i lange perioder i år. Hittil ned ca 60 % i år og ca 20 % ned på bare de siste dagene. AI agent markedet er ikke like hot som det var i fjor. Den har imidlertid også steget mer enn 6X fra den laveste kursen i april i år på 0,42 til en lokal topp på 2,59 i siste del av mai. Denne er en av mine trading favoritter i år. En valuta jeg har handlet mye i begrensede perioder. Selv i det siste har den hatt sine attraktive perioder på minutt og time basis selv om den på dags basis ikke har hatt noe teknisk støtte. I går gjorde jeg noe jeg ikke pleier å gjøre. Jeg kjøpte den for 1,53 uten noen bestemt tidshorisont. Kanskje jeg selger den i dag eller jeg kan sitte i en lengre posisjon her. Vanskelig å si, jeg er fleksibel her selv om jeg så å si aldri sitter i lengre posisjoner uten teknisk støtte. Foreløpig har jeg ikke fått noe bekreftelse om at den nå kan gå inn i en bedre periode på dagsbasis. Det er bare veldig sjelden jeg foretar slike unntak fra regelen om handle med teknisk støtte basert på et på forhånd bestemt tidsperspektiv. Med årene er jeg blitt mer fleksibel av meg når det gjelder trading. På godt og vondt.