Bomsjef med millionlønn og Kongo-eventyr på si

Slettet bruker
01.12.2019 kl 23:40 992

Bomsjefen i Bergen hevet millionlønn fra det offentlige samtidig som han styrte et system for innkreving av skatt i en provins i Kongo. Dette skriver NRK i en avslørende reportasje.

Det dreier seg om Trond Juvik, bomsjef i Bergen. NRK skriver videre:

«NRK kan dokumentere hvordan Trond Juvik:
Jobbet med skattesystemet i kontortiden: Ferde-sjef Trond Juvik jobbet med det private Kongo-prosjektet i kontortiden til det offentlig eide bomselskapet Ferde, viser datalogger.
Satt på eiersiden: Juvik hadde eierinteresser i det private selskapet som drev skatteprosjektet i Kongo. Samtidig ga han to ansatte i bomselskapet tillatelse til å jobbe med prosjektet.
Handlet med samme selskap: Da Kongo-prosjektet hadde kostbare datalisenser de ikke fikk brukt, brukte Ferde bompenger på å kjøpe lisensene fra det private selskapet.
Hadde sentral rolle: Juvik satt «på kassen» i Kongo-prosjektet, ifølge en sentral medarbeider. Prosjektet ble drevet av det samme selskapet som bomselskapet kjøpte datalisensene av. Bomsjef Juvik deltok selv i handelen. «
Det private selskapet BT Signaal, som Juvik var direktør for, ble høsten 2017 kjøpt opp av av flere fylkeskommuner. Det nye offentlig eide selskapet ble døpt Ferde, og fikk ansvaret for bompengeinnkreving fra Agder i sør til Hordaland i vest.

Regnskapstall for 2018 viser at Ferde hadde driftsinntekter på 2,4 milliarder kroner og et resultat før skatt på 2 milliarder.

Fra å være lønnet av et privat selskap, gikk nå Juvik over til å bli toppsjef i et offentlig selskap. Lønna på over 1,6 millioner kroner ble hentet fra bilistenes innbetalinger.

Samtidig som Ferde oppsto, ble skatteinnkrevingsprosjektet i Kongo skilt ut og lagt i det private selskapet BTS Norway. Juvik og 13 andre ansatte i det nye bomselskapet Ferde beholdt eierinteressene i dette selskapet.

Det er fem bompengeselskaper i Norge. Den best betalte bompengesjefen tjente 1,6 millioner i fjor, og det var den samme Trond Juvik. De andre er ifølge E24:

Anne-Karin Sogn i Fjellinjen AS – 1,43 millioner
Nils Christian Helgesen i Vegfinans AS – 1,33 millioner
Marius Maske i Vegamot AS – 1,28 millioner
Erling Adelstein Bortne i Bompengeselskap Nord – 1,09 millioner
Dette er typisk for Solberg-regimet. Offentlig virksomhet privatiseres eller delprivatiseres, og det eneste man kan være sikker på, er at det dermed oppstår en rekke direktørstillinger med millionlønninger.

Etter at seks ulike jernbaneselskaper har tatt over det som før var NSB, er antallet direktører økt fra 11 til 49, skrev NRK i juni 2019. Alle med millionlønn. De seks toppsjefene tjener i snitt 3,2 millioner kroner. Og samtidig blir miniprisbillettene dobbelt så dyre.
Slettet bruker
01.12.2019 kl 23:42 992

Bompengesjefen samarbeida med korrupt politikar i Kongo


-Fylkestinget i Vestland kan ikkje akseptera at nokon som er tilsett i fylket driv uetisk næringsverksemd internasjonalt, seier SV-representanten Symphorien Pombe til nettavisa Tunnelsyn.no.
Symphorien Pombe kom til Norge som kvoteflykting frå Den demokratiske republikken Kongo i 2002 på grunn av sitt politiske engasjement i heimlandet. Etter mange år i lokalpolitikken for SV i Sund vart han i haust vald inn i fylkestinget for Vestland.

NRK-saka om Ferde-sjef Trond Juvik sitt prosjekt for skatteinnkrevjing i fødelandet har opprørt Pombe sterkt.

Les: Ferde-sjef dreiv skatteinnkrevjing i Kongo

-Korrupt politikar
Pombe ser saka ikkje berre frå ein norsk ståstad. Juvik og BTS Norway sitt val av samarbeidspartnar i Kongo gjer saka langt meir alvorleg enn kva det kan sjå ut som frå Bergen, ifølgje kvoteflyktningen.

-Julien Paluku har vist seg å vera ein korrupt politikar. Som minister har han vore involvert i kriminelle, internasjonale aktivitetar knytta til sal av naturressursar som kobolt, koltan og gull til vestlege land, hevdar Pombe ovanfor nettavisa Tunnelsyn.no.

Ikkje berre det. Som mangeårig guvernør i Goma skal Paluku ha markert seg ved å arrestera politiske motstandarar. Fleire av dei mista livet, mellom anna i fengselet som følgje av at dei har blitt nekta lækjarbehandling, hevdar Pombe og viser til fleire konkrete saker frå Paluku si tid som guvernør.

Uetisk
-Fylkestinget i Vestland kan ikkje akseptera at nokon som er tilsett i fylket driv uetisk næringsverksemd internasjonalt, seier Pombe til nettavisa Tunnelsyn.no.

-At nordmenn reiser til Kongo og forhandlar gang på gang med kriminelle for å berika seg sjølv og selskapa sine er hårreisande, trist og uakseptabelt, seier Pombe.

SV-representanten vil ta saka opp direkte med fylkesordførar Jon Askeland i Vestland. Han vil og engasjera partikollega Marianne Sæhle i hovudutval for næring i håp om å få svar på det han sjølv oppfattar som sentrale spørsmål i saka:

Vil ha svar
-Har Ferde nytta bompengar til å krevja inn skatt i Kongo?

-Kan Trond Juvik dokumentera at arbeidet han har utført med Kongo-prosjektet ikkje har skjedd i arbeidstida der han fekk løn frå det fylkeskommunale bompengeselskapet?

-Kvifor vil han ikkje svara på NRK sine spørsmål i saka?

-Kvifor gløymer Trond Juvik og samarbeidspartnarane hans norske verdiar når dei opptrer i Kongo?
Slettet bruker
01.12.2019 kl 23:43 980

Ferde-sjef dreiv skatteinnkrevjing i Kongo
01/12/2019 Liv Strømme
Selskapskontrollen av bompengeselskapet Ferde vil få internasjonalt omfang.

Revisjonsselskapet Deloitte som skal utføra selskapskontrollen av det lokale, offentleg eigde bompengeselskapet på Vestlandet må også ta stilling til dagleg leiar Trond Juvik sitt engasjement for skatteinnkrevjing i Kongo, ifølgje NRK.no.

Les: Bomsjefen i Bergen styrte skattesystem i Kongo

Det var i sommar at fylkeskommunane på vestlandet etter initiativ frå samferdselminister Jon Georg Dale (FrP) vedtok å iverksetja selskapskontroll av bompengeselskapet Ferde og teknologileverandøren Skyttel AS.

Les: Skal kontrollera pengebruken i Ferde

No hevdar NRK.no å ha fått bekrefta at Juvik ved sida av arbeidet som dagleg leiar i det offentleg eigde bompengeselskapet også har vore medeigar og har arbeidd for programvareselskapet BTS Norway AS og deira prosjekt for inndriving av eigedomsskatt og skatt på utleigeinntekter i ein provins i Kongo.

Om skatteinntektene nådde eit visst nivå, skulle det norskeigde selskapet få fem prosent av inntektene. Dei forventa inntektene lot imidlertid venta på seg, og prosjektet er no lagt ned.

Styreleiar i Ferde, Paul M. Nilsen, tidlegare fylkesrådmann i Hordland, skal ha godkjent Juvik sitt biarbeid.
Slettet bruker
01.12.2019 kl 23:47 972

https://www.nrk.no/norge/xl/bomsjefen-i-bergen-styrte-skattesystem-i-kongo-1.14733957

AVSLØRINGEN FRA NrK!!

Good work.


Juvik var også direkte involvert da det kom meldinger fra lokalt ansatte. 27. januar 2018 skriver den kongolesiske prosjektlederen dette i en e-post til Juvik:
– Det eneste alternativet nå er å flykte til Rwanda neste uke, om vi ikke greier å levere løsningene som lovet.

ANSATT I BTS AFRICA.NRK har vært i kontakt med den kongolesiske mannen, som bekrefter det som skjedde.

😂
Redigert 01.12.2019 kl 23:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.12.2019 kl 00:04 950

Alle som har med bompengeinnkreving å gjøre er de ondeste vi har her i landet.
Slettet bruker
02.12.2019 kl 00:11 946

Kjenner faktisk litt til disse jævlene....😈
Og vet at det sitter noen skjelvende smådemoner som er medsammensvorne nå rundt om og kanskje ikke får all verdens beste nattesøvn nå de neste timene.

hi-hi-hi..
Slettet bruker
02.12.2019 kl 00:23 930

Helt etter elite oppskriften i GLOBALISMEN (NWO).

Internasjonal aktivitet uten jurisdiksjon er en forutsetning. Skattebetalernes penger likeså. Pluss en usedvanlig samvittighetsløs kynisme!

Vladimir Putin: "NWO worship Satan!"
Slettet bruker
02.12.2019 kl 00:29 916

Det private selskapet BT Signaal, som Juvik var direktør for, ble høsten 2017 kjøpt opp av av flere fylkeskommuner. Det nye offentlig eide selskapet ble døpt Ferde, og fikk ansvaret for bompengeinnkreving fra Agder i sør til Hordaland i vest.

Bruke skattepenger på dette kjeltring selskapet?

Etter at seks ulike jernbaneselskaper har tatt over det som før var NSB, er antallet direktører økt fra 11 til 49, skrev NRK i juni 2019. Alle med millionlønn. De seks toppsjefene tjener i snitt 3,2 millioner kroner. Og samtidig blir miniprisbillettene dobbelt så dyre.
Redigert 02.12.2019 kl 00:30 Du må logge inn for å svare
ladaen7,30
02.12.2019 kl 00:41 907

Over 40 FRP-ere sitter i styrene hos bomselskapene, folk som er imot bomringene men tydeligvis ikke pengene deres:-((
Verden er stappfull av dobbeltmoral på alle måter. Er det rart pengene bare ruller ut fra selskapene? Og folk betaler "gladelig.....

For et sykt samfunn....
Hr.Suhr
02.12.2019 kl 12:00 840

Her en ny, lignende sak fra NrK.
Leder i Tromsø kommune fikk ansatt kjeltringbror som dermed automatisk fikk frie tøyler.
https://www.nrk.no/troms/slik-skal-lederne-ha-tappet-kommunen-for-millionbelop-1.14786646
ladaen7,30
02.12.2019 kl 12:07 833

Dette er vel heller "normalen" enn et frittstående eksempel, nyhetene er fulle av saker der slike saker kan gå for seg i årsvis og ofte blir oppdaget bare ved tilfeldigheter og ikke pga gode kontroller.
Redigert 02.12.2019 kl 12:31 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.12.2019 kl 12:33 813

Alle disse høytlønnede direktørene i jernbaneselskapene er helt sykt.
På tide vi får istand folkeinitiert og folkegodkjent ny valglov, som for
første gang muliggjør ekte demokrati.

Og disse sjefene i bomselskap burde ha en minimalistisk lønn. Hvorfor
i all verden så høy lønn for noe så automatisert og banalt ?
Slettet bruker
02.12.2019 kl 16:59 771

Hva skal man med slike bomselskap? Tror noen at det blir flere bedre veier med Bompengeselskaper? Hvor dum går det an å bli.