OSLO - Skolevolden øker kraftig, hva gjør byrådet?

HP17
OSLO 07.02.2020 kl 14:16 278

Omfanget av vold og trusler på skoler i Oslo har økt kraftig og er det største arbeidsmiljøproblemet i skolene i hovedstaden, mener hovedverneombudet.

De siste tilgjengelige tallene fra Utdanningsetaten i Oslo viser mer enn en dobling i rapporterte hendelser fra 1.940 i 2016 til 4.071 hendelser i 2018, skriver klassekampen.

Slike hendelser gir flere lærere langvarige, psykiske plager, sier hovedverneombud Einar Osnes i Utdanningsetaten i Oslo.

Hva sier Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) og Byrådleder Raymond til det? Hva skyldes denne store økningen - over 100% på kun 3 år? Hva gjør de ansvarlig? Hva er det egentlig som skjer i Oslo?

https://dagens.klassekampen.no/2020-02-07/skolevold-oker
polemiker
07.02.2020 kl 14:32 264

Da blir det vel ennå flere tritidsklubber, gratis barnehager og gratis aktivitetstilbud. Mer i bostøtte til innvandrere, millionprogrammer, mer morsmålsundervisning og flere moskeer og muslimske "kultur" foreninger. Kort sagt, mer av det vi vet ikke virker.

Mer vold på Osloskolene er vel litt upresist. Økningen er vel mest markant i Oslo Øst. At den økte volden i sklen er helt proposjonalt med antall unger som er innvandrere eller har innvandrerbakgrunn er det ingen som tør å si høyt.

For de som er i stand til å tenke selv vil det ikke være vanskelig å spå overskriften i media de neste årene:

- Stor økning av barneran i storbyene
- Enorm økning i antall bilbranner
- Antall knivstikkinger er blitt fordoblet på få år.
- Rekord i antall skyteepisoder
- Narkotika omsettes nå helt åpenlyst
- Dramatisk økning av antall overfallsvoldtekter
- Stadig flere gjengvoldtekter
- Undomsopptøyene brer om seg
- Kriminelle gjenger kontrollerer område
- Automatvåpen brukes nå stadig oftere
- Beboere i Oslo øst vekt av en kraftig bombe
- Inngangsparti til boligblokk sprengt i stykker
osv
Slettet bruker
07.02.2020 kl 14:36 260

Skal du importere den tredje verden, så får du importere justisen deres også.

Par tusen meter tau, så faller resten inn i rekkene. Dette har vært gjeldende praksis her nede lenge, derav ingen kriminalitet.
Slettet bruker
07.02.2020 kl 14:39 257

Det er innvandrere som står for mesteparten av denne volden gett. JA DET ER DET.
atnorhe
07.02.2020 kl 15:01 246

"Slike hendelser gir flere lærere langvarige, psykiske plager, sier hovedverneombud Einar Osnes i Utdanningsetaten i Oslo". hi-hi

Sosialist-feministene og homo-håire holder ikke som forbilde til unge muslimske gutter og menn. De nekter å bøye seg for kravet om å sitte pent sammen med jentene og pugge,og gjør opprør i form av aggresjon. Egentlig bra at noen tydeliggjør forskjellene mellom gutter og jenter. Aldri så galt at det ikke er godt for noe.

De har kun forakt til overs for det "myke" Norske, men vi gir oss aldri så lenge det er en oljekrone igjen vi kan bruke på "tiltak"for å få dem inn i folden, og bli en del av "fellesskapet":)
polemiker
07.02.2020 kl 16:24 226

- Behandling med et exit-program med oppfølgning i ett og et halvt år koster 1,5 millioner per person. Dette inkluderer jevnlige urinprøver, oppfølgning, kontakt med NAV og sosialkontoret, hjelp til å skaffe seg et sted å bo, første linje på CV, hjelp til å skaffe seg jobb, og mye, mye mer. Så selv om det koster litt, så kan det spare staten for mye penger totalt, konstaterte Ayoub, som også er Ap-politiker.
https://resett.no/2020/02/07/erna-solberg-om-ungdomskriminalitet-i-groruddalen-foreldre-med-darlig-rad-mestrer-ikke-oppfolgning/

Denne innvandreren vil altså at norske skattebetalere skal sponse disse notorisk kriminelle innvandreravkommet med 1.5 million per år.

Et bedre forslag vil vel da heller være å holde dem innelåst til de er blitt voksne nok til å kunne slippes ut i samfunnet igjen. Det koster omtrent 1 million per år å holde dem fengslet. Da har vi skaffet dem et sted å bo, fritidsaktiviteter, jobb og gjevnlige urinprøver. Tilgangen til dop er også mindre enn ute i det fri.

Suksessraten til disse Exit programmene er vel også heller nedlående, så fengsling vil nok være det absolutt mest samfunnsøkonomiske. Man burde kanskje ha opprettet noen lavterskeltilbud som skal ha de samme økonomiske rammene som forsvaret har å tilby til folk som må avtjene verneplikten. Da snakker nøyaktig samme kostøre for mat og annen forpleining. Innkvateringen blir på 8-mannsrom og de må selv vaske både eget tøy og boligarealer.
Slettet bruker
07.02.2020 kl 16:27 224

Det er nå viktig å ikke kritisere etniske grupper, men å tømme haugevis med penger over dem vi ikke kan kritisere.
Prelle
07.02.2020 kl 16:51 209

Trangboddhet er nå årsaken Til innvandrerungdommens lovbrudd,må vite,så er flere fritidsklubber nå tonet ned i retorikken?
Hvorfor rammer trangboddheten kun innvandrernes sønner og ikke døtrene,som jo tilbringer mye mer tid hjemme enn sønnene?

Justispolitikken må strammes inn og det må få konsekvenser å bryte loven og ødelegge andres livskvalitet.Deffor må den kriminelle lavakderen senkes og egne fengselsplasser for de yngste innføres i større grad.Det er naivt å tro at straffeamnesti for ungdom gir lav kriminalitet!
Justispolitikken er regjeringens ansvar,så hva konkret kan byrådet i Oslo gjøre annet enn å prate svada og ytre politisk korrekthet naivitet?
Redigert 07.02.2020 kl 16:52 Du må logge inn for å svare
atnorhe
07.02.2020 kl 16:56 202

Denne innvandreren vil altså at norske skattebetalere skal sponse disse notorisk kriminelle innvandreravkommet med 1.5 million per år.

"Denne innvandreren" er AP politiker. Aner ikke om han/henne sitter i et bystyre, men AP gir maktposisjoner i bytte mot stemmer i fra disse miljøene, eller de tror det gir dem full valuta i bytte, og det Norske folk har ingen innvendinger.