GJØDSEL: AKTIV UKE

Gull i pungen
YAR 06.03.2020 kl 14:07 452

Oslo (TDN Direkt): Ureaprisene har fortsatt oppgangen denne uken for femte uke på rad, støttet av etterspørsel fra Australia, USA og Europa

Ifølge Arctic Securities har de globale ureaprisene steget med mellom 5 og 10 dollar pr tonn over den siste uken. Utsiktene er i tillegg positive for de neste to månedene, legger Arctic til, og viser til markedsrapporter.

Videre ventes det at India vil utlyse areaanbud for skipninger i april innen kort tid, til tross for høyere priser og svak valuta, skriver Pareto Securities fredag.

Ifølge tradingselskapet ADM ventes India å lyse ut ureaanbudet neste uke med et behov på rundt en million tonn.

Koronaviruset oppgis ennå ikke å ha hatt noen virkninger på ureamarkedet, og markedet virker å være immunt mot det dempede sentimentet, med stramt tilbud og prisoppgang, rapporterer Profercy.

Analysetjenesten viser blant annet til at produsenter av granulert urea i Midtøsten har konsolidert priser på eller over 250 dollar pr tonn fob, med minst et salg i øvre del av 250 dollar pr tonn fob med april-skipning.

I tillegg mottok indonesiske Kaltim, en produsent av granulert urea, bud på opptil 261 dollar pr tonn fob i at anbud fredag.

"Anbudet så flere bud fra tradere for 40-50.000 tonn i midt til høye 250 dollar pr tonn fob", skriver Profercy.

Videre er det verdt å nevne at Yara onsdag satte en pris på 200 euro pr tonn cif bulk for produktet Yarabela Nitromag i Tyskland. I foregående måned satt Yara CAN-listeprisen til 197 euro pr tonn.

Ellers ble det meldt denne uken at bøndene i Mato Grosso-området i Brasil hadde gjort unna 92 prosent av den planlagte mais-plantingen pr 28. februar, som er slutten på den ideelle så-perioden. Det er godt over femårsgjennomsnittet på 88 prosent, ifølge Instituto Mato-Grossense de Economia Agropecuria mandag. I 2019 var 96 prosent av mais-plantingen gjennomført ved slutten av februar.

Mato Grasso er det største maisprodusentområdet i Brasil og står for over 50 prosent av maiseksporten fra landet.
Redigert 21.01.2021 kl 03:38 Du må logge inn for å svare