<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har over 2 milliarder kroner på bok

Ved utgangen av fjerde kvartal hadde Nykode Therapeutic en kontantbeholdning på 206,4 millioner dollar. I løpet av fjoråret var kontantstrømmen på minus 21,7 millioner dollar.

  Publisert 28. feb. 2023 kl. 08.00
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 270 ord
  STERK KONTANTBEHOLDNING: Konsernsjef Michael Engsig i Nykode Therapeutics trenger ikke å bekymre seg for å gå tom for penger enda. Foto: Vaccibody

   

  Innenfor bioteknologi handler alt om å ha nok penger på bok til å finansiere studier. Ved utgangen av fjerde kvartal hadde Nykode Therapeutics en kontantbeholdning på 206,4 millioner dollar, tilsvarende over 2,1 milliarder kroner.

  Kontantstrømmen fra drift var på minus 11,1 millioner dollar, mens i hele 2022 var kontantstrømmen på minus 21,7 millioner dollar. Det tilsvarer rundt 225 millioner kroner.

  I kvartalsrapporten skriver Nykode at de foreløpige resultatene fra en studie med den persontilpassede kreftvaksinen VB10.NEO er positive. I 95 prosent av pasientene bidro vaksinen til å stimulere immunforsvaret til å angripe kreftcellene.

  – Vi rapporterte flere positive kliniske milepæler både for vår persontilpassede kreftvaksine VB10.NEO som blir utviklet med Genentech og vår heleide hovedkandidat VB10.16. I første halvår 2023 ser vi frem til den endelige sikkerhets- og effektanalysen fra den europeiske studien med VB10.16 i avansert livmorhalskreft og starte en studie i hode- og halskreft. Mot slutten av året forventer vi å starte en registreringsstudie i USA som er innrettet for å gi en rask vei til å gjøre denne terapeutiske vaksinen tilgjengelig for pasienter, sier konsernsjef Michael Engsig.

  Nykode Therapeutics

   
  (Mill. USD)4. kv./224. kv./22
  Driftsinntekter3,331,8
  Driftsresultat−14,414,7
  Resultat før skatt−12,315,3
  Resultat etter skatt−12,210,8

  Nye avtaler

  Før jul inngikk Nykode en samarbeidsavtale med MSD hvor kreftvaksinen VB10.16, som er selskapets ledende produktkandidat, vil bli testet i kombinasjon med immunterapien Keytruda i en fase 1/2 a-studie i pasienter med hode- og halskreft. Innrullering av pasienter er ventet å starte i Europa i første halvår 2023.

  I januar inngikk selskapet en avtale med amerikanske GOG Foundation om å gjennomføre en studie for avansert livmorhalskreft i USA med VB10.16. Oppstart av studien er forventet i fjerde kvartal 2023.