<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pfizer dropper ny slankepille

Pfizer-aksjen faller på børs etter at utviklingen av slankepille stoppes på grunn av forhøyede leverenzymer.

  Publisert 26. juni 2023 kl. 16.21
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 182 ord
  SLANKER KURSEN: Konsernsjef Albert Bourla og Pfizer opplever motvind på børsen. Foto: Bloomberg

  Pfizer kunngjør at de vil avslutte utviklingen av sin eksperimentelle slanke- og diabetespille, lotiglipron, på grunn av forhøyede leverenzymer hos pasienter som tok medisinen en gang om dagen i en klinisk studie, melder CNBC.

  Dette skjer mens USA støvsuger markedet for slankemedisin. Finansavisen har tidligere meldt om enorm etterspørsel i det amerikanske markedet etter Novo Nordisks slankemedisin.  

  Aksjen faller markant som følge av kunngjøringen.

  Aksjen er i skrivende stund ned 5,14 prosent til 36,33 dollar. Pfizer har hatt et tungt år på børsen, og er ned nesten 30 prosent hittil i år.  

  Fokuserer på annen pille

  Pfizer melder at de i stedet vil fokusere på sin andre spiselige slankepille, danuglipron. Ved bruk av pillen to ganger om dagen i 16 dager, ble kroppsvekten til pasienter med diabetes type 2 redusert, ifølge resultater Pfizer offentligjorde forrige måned. 

  Pillen forteller hjernen at du er mett.

  Slankemedisinen fungerer ved å etterlikne et hormon som signaliserer til hjernen at man er mett. Medisinen kan også være behjelpelig for personer med diabetes type 2, da den kan redusere blodsukkeret ved å fremme frigivelse av insulin fra bukspyttkjertelen.