<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tapte 177 millioner på driften

Norske Skog legger frem tallene for første kvartal.

Publisert 19. apr. 2024 kl. 07.04
Oppdatert 19. apr. 2024 klokken 08.01

 

Saken oppdateres.

Det er mange piler som har pekt i feil retning for Norske Skog de seneste månedene. I fjor kollapset prisen på emballasjepapp, som er selskapets nye, store satsingsområde. Samtidig har inntjeningen fra tradisjonell produksjon av avis- og magasinpapir falt som en sten. Aksjen er ned 15 prosent så langt i år.

Fredag la selskapet frem tallene for første kvartal.

Fasit ble et resultat før av- og nedskrivinger, EBITDA, på 76 millioner kroner, ned fra 760 millioner i fjerde kvartal. DNB Markets og analytiker Johannes Grunselius forventet en EBITDA på 93 millioner kroner.

«EBITDA i fjerde kvartal ble vesentlig påvirket av driftssavbruddsforsikring på 625 millioner ved Norske Skog Saugbrugs,» skriver selskapet i meldingen.

Kontantstrømmen fra driften var på minus 69 millioner. Lav inntjening, sesongmessig økning i arbeidskapitalen og restruktureringskostnader, blir nevnt som faktorene.

Driftsresultatet i første kvartal endte med et tap på 177 millioner. Det sendte resultatet før skatt til minus 382 millioner kroner, sammenlignet med positive 586 millioner forrige kvartal. 

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 7.00