<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Chipmangel gir nye nedstengninger for bilkjemper

Både Stellantis og Renault stanser midlertidig produksjonen i Spania på grunn av vedvarende chipmangel.

Publisert 17. sep. 2022 kl. 10.01
Oppdatert 17. sep. 2022 klokken 13.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord
MER FRI: Chipmangel gjør at Renault må stanse driften helt eller delvis ved flere fabrikker i Spania de neste ukene. Her en arbeider som sjekker karosseriet på en Renault Captur ved franskmennenes fabrikk i Valladolid i Castilla-Leon-regionen i Spania. Foto: Bloomberg

Bilprodusentene Stellantis og Renault sier de vil delvis stanse produksjonen ved sine spanske fabrikker de neste ukene på grunn av problemer med å få tak i mikrochipper. 

Den globale mangelen på chips og halvledere som oppsto på grunn av pandemien, med et påfølgende etterspørselsbehov, har herjet bilsektoren lenge og tvunget flere produsenter til å tidvis legge ned produksjonen, skriver Reuters.

Det har likevel vært en følelse av ting går rett vei, og allerede i juni kunngjorde Mercedes-Benz og BMW at alle de hadde fått nok chips til at de kunne produsere med full kapasitet.

Renault skal stenge ned helt eller delvis to fabrikker i Castilla-Leon-regionen i Spania. Ved Stellantis' anlegg i Vigo, nordvest i Spania, har bilprodusenten besluttet å droppe nattvaktene lørdag og søndag.

Stellantis produserer 16 bilmerker, deriblant Fiat, Peugeot, Citroën, Opel og Dodge.

– De stoppet produksjonen i 15 dager i februar. Forsyningsmangelen kan bety flere nedleggelser når som helst, sier en tillitsvalgt fra Stellantis til Reuters.

De seneste månedene har begge bilprodusentene stoppet produksjonen i Spania flere ganger.