<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mislighold gir historiske milliardutbetalinger

De som har veddet på mislighold i Norske Skog ligger an til å få betalt.

    Publisert 23. apr. 2016 kl. 08.36
    Oppdatert 23. apr. 2016 klokken 08.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 128 ord

    Norske Skog har misligholdt gjelden sin. Det utløser milliardutbetalinger til investorer som har veddet på mislighold, skriver DN.Internasjonale investorer har ifølge avisen spekulert heftig i om Norske Skog vil klare å unngå mislighold, og fredag bestemte en ekspertkomité at selskapet har gjort nettopp dette.For investorer som har satset på mislighold gjennom såkalte CDS-kontrakter (credit default swap, journ. anm) blir det dermed utbetaling. Ifølge dataleverandøren DTCC var det denne uken utstedt slike kontrakter for brutto 58 milliarder kroner. Bankene som utsteder CDSer hadde ifølge DN en netto eksponering på 2,3 milliarder kroner. Dette indikerer ifølge avisen hva den samlede regningen for bankene blir, men endelig utbetaling bestemmes i en budprosess som enda ikke er klar.- Vi har ingen kommentar til dette, sier kommunikasjonsdirektør Carsten Dybevig i Norske Skog til avisen.