<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Advarer sjømatselskapene mot «oljefellen»

Kostnadskarusellen kan bli et problem også for sjømatnæringen.

Publisert 21. juni 2016
Oppdatert 21. juni 2016
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 1 ord
+ mer
lead
Ottar Ertzeid. Foto: Finansavisen.
Ottar Ertzeid. Foto: Finansavisen.

Sjømatselskapenes produksjons­kostnader er ­nesten doblet på ti år. DNB Markets-sjef Ottar ­Ertzeid advarer oppdretterne mot å gå i «oljefellen», skriver DN.- Ordtaket «det skal sterk rygg til å bære gode dager» har fortsatt gyldighet. Det er likheter mellom sjømatindustrien og utviklingen man så hos oljeindustrien: Høye priser gjør at det er lett å akseptere høye kostnader og høye investeringer, sier Ertzeid til avisen.I løpet av det siste tiåret har produksjonskostnadene i bransjen nær doblet seg, fra 18 kroner til cirka 35 kroner.- Det ble krevende for de oljerelaterte selskapene da oljeprisen falt, og hvis lakseprisen kombinert med valutakursen skulle snu igjen, er dette viktig for næringen å være oppmerksom på, sier Ertzeid til DN.Overfor avisen understreker imidlertid at DNB Markets fortsatt anbefaler investorer å satse på sjømatselskaper som Marine Harvest, Lerøy og Grieg Seafood.