Sjømatselskapenes produksjonskostnader er nesten doblet på ti år. DNB Markets-sjef Ottar Ertzeid advarer oppdretterne mot å gå i «oljefellen», skriver DN.- Ordtaket «det skal sterk rygg til å bære gode dager» har fortsatt gyldighet. Det er likheter mellom sjømatindustrien og utviklingen man så hos oljeindustrien: Høye priser gjør at det er lett å akseptere høye kostnader og høye investeringer, sier Ertzeid til avisen.I løpet av det siste tiåret har produksjonskostnadene i bransjen nær doblet seg, fra 18 kroner til cirka 35 kroner.- Det ble krevende for de oljerelaterte selskapene da oljeprisen falt, og hvis lakseprisen kombinert med valutakursen skulle snu igjen, er dette viktig for næringen å være oppmerksom på, sier Ertzeid til DN.Overfor avisen understreker imidlertid at DNB Markets fortsatt anbefaler investorer å satse på sjømatselskaper som Marine Harvest, Lerøy og Grieg Seafood.