<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ukjent nordmann - god for hundretalls millioner - står bak spansk mobilimperium

- Som aksjonær er dette moro, sier Chris Nyborg.

    Publisert 26. juli 2016 kl. 12.45
    Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 05.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 244 ord

    Norske Chris Nyborg er god for hundretalls millioner etter å ha startet opp MÁSmovil i 2008. Finansavisen kan fortelle at selskapet kjøper opp Yoigo, og blir med det Spanias fjerde største telefoniselskap.Med det engelske oppkjøpsfondet Providence i ryggen har MÁSmovil kjøpt Telias andel av Yoigo. Kjøpet priser Telia-datteren til 625 millioner euro, tilsvarende 5,9 milliarder kroner.- Dette er gode nyheter for MÁSmovil, for aksjonærene, for det spanske markedet og for våre kunder, sier MÁSmovil-sjef Meinrad «Maini» Spenger til El Pais.Chris Nyborg gikk ut av den daglige driften for to år siden, men er fortsatt med som aksjonær.- Som aksjonær er dette moro. Det kan i hvert fall bli veldig moro på sikt, sier Nyborg til Finansavisen.Han vil ikke si nøyaktig hvor stor eierandel han har i dag, men ifølge Finansavisen dreier det seg trolig om et par prosent.Gitt en verdsettelse av «nye» MÁSmovil til rundt 900 millioner euro, tilsvarende 8,5 milliarder kroner, har Nyborg mobilaksjer verdt rundt 200 millioner kroner.I løpet av 2017 venter Nyborg at MÁSmovil blir notert på Madrids hovedbørs, Ibex. Frem til da er han låst til å beholde MÁSmovil-aksjene.- Det er uansett papirpenger frem til de blir realisert, men jeg tror aksjeverdien vil stige fremover – ikke synke, sier Nyborg til FinansavisenDa Nyborg startet MÁSmovil i 2007 var det med dansk inspirasjon og norske penger. Både Schibsted og Northzone var med på å finansiere oppstarten. Northzone solgte seg ut for fire år siden, mens Schibsted fortsatt er med som aksjonær.