<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børstaper stuper videre

    Publisert 10. aug. 2017 kl. 16.28
    Oppdatert 10. aug. 2017 klokken 16.33
    Lesetid: 4 minutter
    Artikkellengde er 761 ord

    Hovedindeksen endte til slutt på 735,76, ned 0,78 prosent. Det ble omsatt aksjer for 2,9 milliarder kroner.OljeprisenBrent-oljen er ved børsslutt opp 0,46 prosent til 52,94 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,02 prosent og omsettes for 49,55 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 52,50 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Utviklingen er i kjølvannet av onsdagens lagertall fra USA som nok en gang viste en overraskende stor nedgang.De amerikanske råoljelagrene falt med 6,5 millioner fat  til 475 millioner fat i uken frem til 4. august, ifølge tall fra EIA.Det var ventet at de skulle falle, men ikke så mye som faktisk ble tilfelle. Det var ventet et fall på mer beskjedne 2,2 millioner fat.- Vi har steget over en terskel. Det var enda en god rapport. Det forlenget perioden med fall i amerikanske råoljelagre, sier analytiker John Saucer i Mobius Risk Group til Bloomberg.- Det amerikanske oljemarkedet synes å stramme seg. Oljen beveger seg i riktig retning for høyere priser, dog i nøktern hastighet, sier analytiker Daniel Hynes i Australia & New Zealand Banking Group til Bloomberg. StatoilSelskapet har inngått en bytteavtale med Innogy og SSE  om eierandeler i havvindutviklingsprosjektet Dogger Bank i Storbritannia.Dogger Bank består av fire havvindprosjekter; Creyke Beck A og B, og Teesside A og B. Etter transaksjonen vil Statoil og SSE eie 50 prosent hver i Creyke Beck A og B og Teesside A, mens Innogy vil eie 100 prosent av Teesside B.Statoil falt 0,20 prosent til 148,10 kroner. Norske SkogNorske Skog stuper videre til en ny bunnotering, og endte torsdag på 0,37 kroner, ned 5,13 prosent. I løpet av dagen var aksjen nede i 0,36 kroner.Onsdag kunne vi lese at fond kontrollert av GSO Capital Partners, som igjen er kontrollert av Blackstone Group, solgte 5.335.000 aksjer i det skadeskutte selskapet. Aksjene ble solgt til kurs 0,37 kroner per aksje.Etter transaksjonen eier GSO Capital Partners 25.353.554 aksjer i Norske Skog, tilsvarende 9,087 prosent av utstedt aksjekapital.Samme dag anbefalte Investtech sine kunder å selge aksjer i Norske Skog.Selskapet legger frem resultattall den 23. august.  ArcherArcher sitt delvis eide amerikanske datterselskap Quintana Energy Services har sendt inn en søknad om notering  på børsen i New York.Onsdag ettermiddag meldte Archer om en 4-årig kontrakt  med oljeselskapet Repsol Norge.Aksjen bykset opp 7,95 prosent ved børsåpning onsdag, men endte ned 2,93 prosent til 11,60 kroner. Panoro EnergyPanoro Energy meldte onsdag kveld at de synes aksjen er billig og at de derfor har lansert et tilbakekjøpsprogram. De har også tilbudt å kjøpe opp til 1 million aksjer til 4,05 kroner per stykk. Aksjen klatret 3,34 prosent til 4,02 kroner. CxenseCxense har blitt tildelt en kontrakt  med det ledende belgiske mediehuset Mediahuis.Kontrakten innebærer levering av dataadministrasjons- og personaliseringsprogramvare. Aksjen falt 5,36 prosent til 53 kroner. Sparebank 1 SR-bankEtter en sterk kvartalsrapport fra Sparebank 1 SR-Bank  onsdag, meldte Beringer Finance at de oppgraderte banken til kjøp fra hold , og at kursmålet ble løftet til 95 kroner fra tidligere 76 kroner.Torsdag slang Nordea Markets seg på, og meldte at de ser økt oppside i Stavanger-banken.Meglerhuset mener at kvartalstallene var bedre enn ventet, og gjentok derfor kjøpsanbefalingen sin, samt løftet kursmålet med fem kroner til 95 kroner.Utover formiddagen ville også Pareto Securities være med , og oppjusterte sitt kursmål på Sparebank 1 SR-Bank til 90 kroner fra 80 kroner per aksje, og beholdt kjøpsanbefalingen.Meglerhuset venter å gjøre begrenset med estimatjusteringer og visert til bankens andrekvartalsrapport lagt frem onsdag.Aksjen steg 0,31 prosent til 80 kroner. Odfjell DrillingRiggselskapet Odfjell Drilling har signert en kontrakt med Aker BP for den 2010-bygde semiriggen Deepsea Stavanger i en periode på 9 måneder.Oppstart er ventet til februar 2018, og verdien estimeres til 68 millioner dollar, tilsvarende rundt 540 millioner norske kroner.  Kontrakten er for lete- og utviklingsboring på forskjellige steder i Norskehavet og Barentshavet.Aksjen klatret 0,47 prosent til 21,60 kroner. LakseaksjerBeringer Finance vraket sin tidligere kjøpsanbefaling på Marine Harvest og Lerøy Seafood, og endret til hold. Bakkafrost på sin side ble nedgradert til salg, fra tidligere hold.Meglerhuset er likevel positive til sektoren i sin siste sektoranalyse, og mener at dagens laksepriser vil stimulere etterspørsel og at det finnes betydelig urørt etterspørselspotensiale, og spesielt i Europa, Asia og USA.«Grunnet høy laksepris i første halvår 2017 opprettholder vi vårt estimat på 60 kroner per kilo i 2017. Men på grunn av syv prosent tilbudsvekst i 2018, nedjusterer vi vårt estimat på lakseprisen til 57 kroner per kilo», skriver meglerhuset, som tidligere anslo lakseprisen i 2018 til 59 kroner. Meglerhusets toppvalg innen sektoren er Grieg Seafood, Norway Royal Salmon og Salmar da disse aksjene har hengt noe bak i henhold til kursutvikling og er mer attraktiv priset.Marine Harvest falt 1,05 prosent til 151,40 kroner. Lerøy Seafood falt 0,83 prosent til 48,88 kroner, mens Bakkafrost endte med en nedgang på 1 prosent til 326,40 kroner.