<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Danske Moller-Maersk kan ha tapt milliarder på dataangrep

Den danske shippingfirmaet Moller-Maersk anslår at det tapte opptil 2,4 milliarder kroner på et hackerangrep i juni.

    Publisert 16. aug. 2017 kl. 14.42
    Oppdatert 17. aug. 2017 klokken 10.36
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 80 ord

    Moller-Maersk er verdens største innen konteinerfrakt. Selskapets datamaskiner ble nærmest paralysert 27. juni, på linje med en rekke andre selskaper rundt i verden.Gransking av hendelsen viser at angrepet kom via ukrainske regnskapsprogrammer. Angrepet ble stanset dagen etter, men driften ble rammet i flere uker etterpå.Selskaper anslår at det tapte mellom 200 og 300 millioner dollar, tilsvarende mellom 1,6 og 2,4 milliarder norske kroner.Konsernsjef Søren Skou sier at fraktvolumet sank for en periode, men forsikrer at Moller-Maersk ikke mistet viktige data.(©NTB)