<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frykter kursfall - økt interesse for «bear»-fond

Flere investorer posisjonerer seg for fallende aksjemarkeder. 

  Publisert 13. aug. 2017 kl. 09.42
  Oppdatert 13. aug. 2017 klokken 09.43
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 285 ord
  Bearish bear market baisse nedgang chart børs

  Bearish aksjeinvestorer kommer gradvis ut av hiet nå som penger har begynt å renne inn i fond som har som mål å tjene penger når markedene stuper, skriver nyhetsbyrået Reuters. Ifølge tall innhentet av nyhetsbyrået har såkalte «bear»-fond fått inn 413 millioner dollar - 3,3 milliarder kroner - i nye investeringer gjennom andre kvartal. Det er den høyeste nettotegningen i disse fondene på fire år.Brad Lamensdorf, porteføljeforvalter i AdvisorShares Ranger Equity Bear ETF, sier til Reuters at etterspørselen etter fondet hans delvis er drevet av at folk føler det er «på tide å hedge – sikre seg». - De er ganske negative fra et fremtidsrettet perspektiv, sier han.Politisk uroSlutten av forrige uke var preget av fallende aksjemarkeder som følge av økte spenninger mellom Nord-Korea og USA. Oslo Børs sluttet ned 1,08 prosent fredag og falt dermed for tredje dagen på rad. Det samme gjaldt resten av Europa. Amerikanske S&P 500 opplevde det største ukentlige fallet siden mars med et totalt fall på 1,43 prosent. Shane Oliver, investeringstrateg i AMP Capital, uttalte til Reuters fredag at det som har skjedd - til forskjell fra tidligere - er at ordkrigen mellom de to landene har strukket seg til det punktet at finansmarkedene ikke lenger kan ignorere det. Han påpekte at det har kommet på et tidspunkt der det er på tide med en korreksjon i aksjemarkedene.- Nord Korea har kommet med en perfekt trigger.  GullI tillegg til å sette pengene inn i «bear»-fond, har frykten gjort at investorene flykter inn i såkalte trygge havner.Valutaer som japanske yen og sveitsiske franc har begge opplevd en styrkelse de siste dagene.Det samme gjelder gullprisen. Gullprisen er den høyeste på to måneder, og bare ti dollar unna den høyeste prisen i 2017 på 1296 dollar, ifølge Henrik Sommerfelt i CMC Markets.