<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Big Short-forvalter advarer om «alle markedskrakks mor»

Fondsforvalteren advarer i en dyster serie med Twitter-meldinger om kryptovaluta og meme-aksjer. 

Publisert 22. juni 2021 kl. 09.29
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 316 ord
ADVARER: Michael Burry, kjent fra en kreminvestering under finanskrisen, advarer om dagens marked.   Foto: Bloomberg

Michael Burry, mest kjent fra da han veddet mot boligmarkedet under finanskrisen i 2008 og vant i stor stil, advarer nå privatinvestorer mot trendene han har sett i markedet de siste månedene.

Han ser nå stor risiko, spesielt for enkeltinvestorer, og advarer om tap på størrelse med land dersom kryptovaluta og meme-aksjer faller.

«Alt opphaussing/spekulasjon gjør er å dra inn privatinvestorer før alle markedskrakks mor. Når krypto faller fra billioner, eller en meme-aksje faller fra titalls milliarder, vil #MainStreet nå tap på størrelse med land. Historien har ikke forandret seg», skrev Burry på sin Twitter-konto før han raskt slettet meldingene.

Burry, som er toppforvalter for Scion Asset Management, følges tett av meme-aksjeentusiastene. Tilbake i 2019 tok Big Short-investoren posisjon i GameStop-aksjen og har tjent milliarder av kroner på investeringen. Det var med på å legge grunnlaget for et kursrally og en volatilitet som nær mangler sidestykke. 

Nå har imidlertid synet hans på meme-aksjer endret seg til det negative.

«Hvis jeg satte GameStop på radaren din og du gjorde det godt, er jeg genuint glad på dine vegne. Men det som skjer nå bør få retts- og regulatoriske konsekvenser. Dette er unaturlig, sinnssykt og farlig», tvitret Burry tilbake i januar da handelen i aksjen var på sitt mest intense.

Burry er ikke den eneste som advarer mot kryptovaluta. Mark Cuban har vært bull på krypto lenge, men traff denne uken et skjær i sjøen. Han tvitret at han ble rammet av et kraftig fall fra 60 dollar til 0 dollar i DeFi Titanium-kryptovalutaen – en del av en stablecoin kalt Iron Finance.

«Det bør være en regulering som definerer hva en stablecoin er og hvilken sikkerhet som er akseptabel», skrev Cuban i en e-post til Bloomberg. 

Burry har også en shortposisjon aktiv mot Elon Musk Tesla. Scion Asset Management satt ved utgangen av første kvartal satt han med 800.100 salgsopsjoner, ifølge offentlige dokumenter. 

Han har også satt penger på Fredriksen-rederiet Golden Ocean