<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– En del IT-selskaper kan komme styrket ut av krisen

Coronakrisen aksellerer omstillingen til digitale løsninger, ifølge analytikeren Henriette Trondsen. Selskaper som Kahoot og Crayon Group kan tjene på utviklingen.

Publisert 2. juli 2020
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 371 ord
Article lead
lead
ENDRET ARBEIDSMILJØ: Coronakrisen skaper økt etterspørsel for digitale tjenester. Foto: Iván Kverme
ENDRET ARBEIDSMILJØ: Coronakrisen skaper økt etterspørsel for digitale tjenester. Foto: Iván Kverme

– I IT-sektoren har programvare- og halvlederaksjer steget mest i de seneste månedene, konstaterer analytikeren Henriette Trondsen i Arctic Securities.

– En del IT-selskaper kan komme styrket ut av krisen, idet covid-19 aksellerer omstillingen mot digitalisering, videosamtaleløsninger, skylagring, e-læring og netthandel.

Trondsen påpeker at flere bedrifter lar ansatte fortsette å jobbe hjemmefra, også etter krisen, og at behovet for digitale løsninger generelt har steget.

Hun tror imidlertid at den økte trafikken til nettspill- og videostreamingtjenester i stor grad vil reverseres, når coronakrisen er over.

«YouTube for utdanning»

Arctic-analytikeren trekker frem Kahoot og Crayon Group.

– Førstnevnte er en av få selskaper som kan tjene på covid-19, med økt PR rundt fjernundervisningsvektøyene for bedrifter og skoler, forklarer hun.

– På sikt kan Kahoot bli en «YouTube for utdanning», og det er dessuten mange mulige triggere for kursoppgang i de kommende månedene.

Kahoots drift skaper allerede en positiv kontantstrøm, til tross for at bare 1 prosent av brukerne betaler for tjenesten.

SER KONSOLIDERINGSMULIGHETER: Arctic-analytikeren Henriette Trondsen. Foto: Iván Kverme

På sikt kan Kahoot bli en «YouTube for utdanning»
Henriette Trondsen, Arctic Securities

Stort marked i utlandet

Crayon drar på sin side nytte av økt etterspørsel for skyløsninger og -programvare.

Foreløpig er selskapet knapt blitt påvirket av coronakrisen, og rundt 60 prosent av inntektene kommer fra fornyelser av programvarekontrakter.

– Dessuten reflekterer dagens aksjekurs kun verdien av virksomheten i Norden, som står for omtrent 120 prosent av driftsresultatet, hevder Trondsen.

– 45 prosent av bruttofortjenesten stammer imidlertid fra andre markeder, og etter hvert som disse blir mer lønnsomme, burde Crayon-kursen stige.

Ifølge analytikeren er virksomheten i USA særlig undervurdert.

En mulig «trygg havn»

Arctics spesialist på IT, media og telekom synes også Schibsted er attraktivt priset.

Hun viser til eierandelen i rubrikkselskapet Adevinta og økt trafikk til rubrikksider som Finn.no og Blocket.se. I tillegg opplever Schibsteds distribusjonsvirksomhet, som inkluderer hjemmelevering av pakker og mat, solid vekst.

– Oppkjøp eller konsolideringer kan øke verdien av både Schibsted og Adevinta, mener Trondsen.

– En trigger vil være om Adevinta slår seg sammen med eBay Classifieds.

Generelt liker Trondsen også europeiske telekom-aksjer, inkludert Telenor. Analytikeren viser til at Telenor i Norden har vært relativt lite rammet av virusutbruddet, mens den asiatiske virksomheten blir hardere truffet. Hun ser også muligheter for konsolidering i sektoren, dersom EU godtar flere sammenslåinger for å legge til rette for 5G-investeringer.

Anbefalinger

+ Kahoot

+ Crayon

+ Schibsted

+ Telenor

= ICE Group