<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Asiabørsene stiger etter FED-økning

De asiatiske markedene stiger torsdag etter melding om renteøkning fra Federal Reserve i USA.

Publisert 28. juli 2022 kl. 07.04
Oppdatert 28. juli 2022 klokken 07.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord
STIGER: Markedet i Asia stiger torsdag.  Foto: Lee Jin-man

Aksjene i Asia-Stillehavsregionen var stort sett høyere torsdag etter den amerikanske sentralbankens beslutning om å heve renten med 75 basispunkter for å bekjempe inflasjonen, et trekk som var allment forventet.

I Japan stiger Nikkei 225-indeksen med 0,21 prosent, mens den bredere Topix-indeksen utvikler seg lite og ligger omtrent flatt. 

Videre til Kina og Hongkong der det er blandet stemning. Shanghai Composite styrkes 0,57 prosent, mens Hang Seng i Hongkong svekkes med 0,56 prosent

I Sør-Korea stiger Kospi-indeksen med 0,72 prosent. I India er Sensex opp med 1,3 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger 0,83 prosent og Straits Times i Singapore stiger 0,17 prosent.

FED hevet rentene

Renteøkningen tar Fed Funds-renten til det høyeste nivået siden desember 2018. 

Fed-leder Jerome Powells veiledning om sentralbankens neste grep økte amerikanske aksjer over natten. Der Powell antydet at de vil kunne bremse omfanget av renteøkningene. 

I tillegg til rentehevingen, melder amerikanske myndigheter at senatet har vedtatt et lovforslag om å støtte USAs halvlederindustri med 52 milliarder dollar, omtrent 500 milliarder kroner, ifølge CNBC. Intensjonen skal være å øke landets evne til å konkurrere mot Kina.

– Etter hvert som pengepolitikken strammer seg ytterligere til, vil det sannsynligvis bli hensiktsmessig å bremse økningen mens vi vurderer hvordan våre kumulative politikkjusteringer påvirker økonomien og inflasjonen, uttalte Powell.