<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stortinget går inn for Goliat

Et klart flertall på Stortinget støtter regjeringens planer om utbygging av Goliat-feltet nord for Hammerfest.

  Publisert 15. juni 2009 kl. 15.43
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.53
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 115 ord
  Melkøya - Foto: Statoil

  Dermed er det gitt grønt lys for det første olje- og gassprosjektet i Barentshavet. Regjeringens opplegg ble vedtatt i statsråd 8. mai, og innstillingen fra energi- og miljøkomiteen ble avgitt mandag. Det er bare Venstre og Kristelig Folkeparti som går imot Goliat-utbyggingen, som skal skje 50 kilometer fra kysten.Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen sa i mai at utbyggingen av Goliat vil gi store ringvirkninger i lokalsamfunnet. Direkte og indirekte regner departementet med 500 nye arbeidsplasser i en periode på over 15 år.Oljeselskapet ENI Norge er operatør på Goliat, men deler lisensen med StatoilHydro i forholdet 65 og 35 prosent. ENI skal investere 28 milliarder kroner. Reservene i feltet er anslått til 174 millioner fat olje.