<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Ser kraftig BP-oppside

Goldman Sachs ser heftig oppside i BP, men anbefaler ikke kjøp av aksjen.

Publisert 18. juni 2010 kl. 11.35
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
Paternoster Square, City of London, England - det nye hjemmet til London Stock Exchange - Foto: Offentlig

Strukturen til BPs sperrede fondskonto og aggressive kutt i investeringer vil gjøre det mulig for BP å takle utbetalingen av penger i forbindelse med skadene som er påført Mexicogulfen, mener Goldman Sachs ifølge Dow Jones Newswires.Oljeselskapet har gått med på plassere 20 milliarder dollar på en sperret konto for å dekke skadene etter oljekatastrofen.- Den totale størrelsen på skadene er imidlertid ikke klar og fondskontoen representerer ikke noe tak for BPs utgifter i området, poengterer Goldman Sachs som mener at det totale skadeomfanget er meget usikkert og opererer selv med 34 milliarder dollar i sin estimat.Goldman Sachs mener at risk-reward-forholdet for BP-aksjen for øyeblikket ligger noe mot oppsiden, men velger å opprettholde sin nøytral-anbefaling på aksjen da de mener at Royal Dutch Shell og Statoil har et bedre risk-reward-forhold. GoldmansSachs har et kursmål på BP-aksjen på 580 pence. Aksjen ble sist omsatt torsdag for 360 pence.