<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Statnett overtar 50 prosent av NorGer

Statnett overtar 50 prosent av NorGer-prosjektet som planlegger en sjøkabel mellom Norge og Tyskland.

Publisert 23. juni 2010 kl. 11.36
Oppdatert 23. juni 2010 klokken 11.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 97 ord
Olje- og energimiister Terje Riis-Johansen og direktør i Statnett Auke Lont t.h. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Selskapet skal utvikle prosjektet videre sammen med Lyse, Agder Energi og det sveitsiske energihandelsselskapet EGL.Intensjonen med NorGer er å knytte sammen det norske og det tyske hovedkraftnettet. Statnetts ambisjon er å kontrollere og koordinere alle norske interesser i strømkabelprosjekter mellom Norge og utlandet, opplyser selskapet i en pressemelding.Lyse, Agder Energi og EGL eier 16,67 prosent hver av NorGer.Statnetts leder, Auke Lont, sier at NorGer vil øke forsyningssikkerheten for strøm i tørre år, øke verdiskapningen knyttet til kraftproduksjon både i Sørvest-Norge og Norge som helhet, og legge til rette for mer fornybar kraftproduksjon i både Norge og Tyskland.