<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nervøse rykninger i oljeprisen

Investorene avventer neste vending i Midtøsten. - Tilbøyeligheten til å ta gevinst er ganske sterk, sier megler.

Publisert 25. mars 2011 kl. 09.00
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 139 ord
Foto: AP

Det svinger av oljeprisen fredag morgen - i tynn handel. Investorene avventer neste vending i Midtøsten, og videre utvikling i kjernekraftverket i japanske Fukushima.I går kveld tok investorene gevinster, og sendte prisene ned.- Tilbøyeligheten til å ta gevinst er ganske sterk etter en oppgang på 10 dollar (for Brent) siden 16. mars, mens amerikansk WTI-olje møtte en viss motstand i forkant av årets bestenotering på 106,95 dollar, sier megler Andrew Lebow hos MF Global i New York til Reuters.Brent mai-olje handles for 116,01 dollar fatet etter en en oppgang på 29 cent, mens WTI mai-olje er marginalt opp til 105,63 dollar fatet.Ifølge en rundspørring Reuters har gjort blant analytikere vil oljeprisen holde seg over 100 dollar fatet gjennom 2013, grunnet spenning i Midtøsten. Prognosene for gjennomsnittlig oljepris 2011 er hevet med 12 dollar til over 104 dollar per fat.