<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Helikopterdirektør mener sikkerheten er under press

Administrerende direktør Arne Roland i CHC Helikopter Service advarer om at sikkerhetsnivået reduseres som følge av kutt i oljebransjen.

  Publisert 21. sep. 2016 kl. 06.20
  Oppdatert 21. sep. 2016 klokken 06.21
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 127 ord
  CHC Helikopter Service lander i Brønnøysund

  De siste årene har helikopterselskapene som opererer i Norge, redusert staben kraftig, og Roland sier til Dagens Næringsliv at sikkerheten er i ferd med å påvirkes negativt.– Ordinært sikkerhetsarbeid blir utført, men vi har ikke lenger tid og ressurser til å utføre ekstraarbeid utover det, sier Roland. Han knytter endringene til nye krav fra oljeselskapene om å kutte kostnader og redusere aktiviteten.– Sikkerhetsnivået er nå under press, sier han.Erik Hamremoen er daglig leder for flysikkerhet i Statoil. Under luftfartskonferansen på Sola snakket han som leder av et samarbeidsorgan for flysikkerhet i organisasjonen Norsk olje og gass.– Vi tar Rolands bekymringer på alvor. Jeg mener vi ivaretar sikkerheten og har ingen indikasjoner på at den økonomiske situasjonen i helikopterbransjen går ut over sikkerheten i dag, sier Hamremoen. (©NTB)