<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slik går oljeprisen

Oljeprisen stiger til det høyeste nivået på om lag to uker.

    Publisert 19. feb. 2018 kl. 08.13
    Oppdatert 19. feb. 2018 klokken 08.14
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 156 ord

    Oljeprisen fortsetter forrige ukes opptur og stiger til det høyeste nivået på om lag to uker mandag, drevet av oppgang i det asiatiske aksjemarkedet, skriver TDN Finans.Markedsaktører ser nå mot økt oljeproduksjon, på en forventet rolig handelsdag.Brent-oljen er mandag morgen opp 0,69 prosent til 65,29 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,15 prosent til 62,26 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 64,40 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.- Oljen får moderat støtte fra det asiatiske aksjemarkedet, men har fått press fra økningen i den amerikanske riggtellingen og en liten gjennomretting i dollarkursen, sier konsernsjef i Emori Capital Management, Tetsu Emori, til Reuters.Den ukentlige riggtellingen til Baker Hughes viste fredag kveld at antallet amerikanske oljerigger var 798, opp syv fra foregående uke, og opp 201 på årsbasis. Dette er det høyeste nivået siden april 2015, og det var første gang siden juni med sammenhengende oppgang i riggtellingen, ifølge selskapet. Det er forventet en rolig handelsdag som følge av feriedag i USA, samt i Kina og India.