<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Krafttradere tok ned risikoen i brennhett marked

– Sånn som markedet er nå, kan du tjene veldig mye penger, men også tape tilsvarende mye, sier krafttrader Oddgeir Løken. I fjor fikk investorene 22 prosent avkastning.

  Publisert 21. juni 2022 kl. 14.42
  Oppdatert 23. juni 2022 klokken 08.39
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 331 ord
  FORNØYD: Krafttrader og adm. direktør i Kirkesundet Kraft, Oddgeir Løken kan se tilbake på et volatilt år med solid avkastning.   Foto: Privat

  I 2021 fikk investeringsselskapet Kirkesundet Kraft et årsresultat på 19,1 millioner kroner, tilnærmet en halvering mot foregående rekordår, da resultatet ble 44,1 millioner.

  – Vi er godt fornøyd med resultatet. Det er en del ned fra 2020, men det skyldes hovedsakelig at det var et eksepsjonelt godt år. Da fikk investorene 70 prosent avkastning mot 22 prosent i fjor, sier adm. direktør Oddgeir Løken til Finansavisen. 

  Løken eier 11,1 prosent av aksjene i selskapet. Ivar Arvid Molvær er største aksjonær. 

  – Hvor lenge varer et bearmarked og når skal du kjøpe?
  – Hvis det skjer er det bare å fråtse i aksjer, sier Hartnett. – Det som følger etter bearmarkedet er et bullmarked som i snitt varer i rett over 5 år og gir avkastning på hele 200 prosent, sier analytikeren.

  Suksess med Aas-veddemål

  Tidligere har selskapet tjent godt på å inngå veddemål med utgangspunkt i at differansene mellom tyske og nordiske strømpriser skulle minke, den samme posisjonen som felte den mer kjente krafttraderen Einar Aas i 2018. Aas tapte den gang alt på grunn av en uvanlig vending i prisforholdet. Alt tydet på at prisdifferansene skulle jevne seg ut, men så ble det meldt mer regn, og de nordiske prisene falt, samtidig som de tyske prisene fortsatte å stige. Siden den gang har grimstadmannen gjort opp for seg og er i dag gjeldsfri. 

  Om fjoråret sier Løken:

  – Det var ganske volatilt, særlig mot slutten av året. Likviditeten var også til tider litt dårlig, slik at vi tok ned posisjonene noe i forhold til hva vi normalt gjør.

  Tveegget sverd 

  – Er ikke økt volatilitet som oftest positivt for dere?

  – Volatilitet er bra, i hvert fall til en viss grad, men ikke når den blir for ekstrem. Da blir det litt for risikofylt. Særlig høy volatilitet kombinert med lav likviditet er skummelt, fordi det kan være vanskelig å komme seg ut til en fornuftig pris, hvis du har store posisjoner.

  Selskapet hadde en egenkapital ved utgangen av 2021 på 105,6 millioner kroner, mot 86 millioner ved årets begynnelse.

  Kirkesundet Kraft

   

  (Mill. kr) 2021 2020
  Driftsinntekter 37,1 66,7
  Driftsresultat 26,3 51,6
  Resultat før skatt 24,7 55,6
  Resultat etter skatt 19,1 44,1

  Løken er også fornøyd med avkastning så langt i inneværende år.

  – Det har begynt bra. Vi er omtrent 25 millioner kroner i pluss. Sånn som markedet er nå kan du tjene veldig mye, men også tape tilsvarende. Det gjelder å ha tunga beint i munn, avslutter krafttraderen.