<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storebrand kjøper fintech-selskapet Kron

Storebrand kjøper det norske fintech-selskapet Kron.

Publisert 5. sep. 2022 kl. 08.38
Oppdatert 5. sep. 2022 klokken 08.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord
KJØPER KRON: Storebrand, her prepresentert ved konsernsjef Odd Arild Grefstad. Foto: Finansavisen.

 

Storebrand har inngått avtale om å kjøpe det norske fintech-selskapet Kron.

Kron tilbyr sine kunder et bredt utvalg av fond gjennom engasjerende digitale verktøy og digital rådgivning. Selskapet ble etablert i 2017 som en spin-off fra det nordiske selskapet for finansiell rådgivning, Formue.

Om lag syv milliarder kroner forvaltes på vegne av 67.000 personkunder som har opprettet en investeringskonto på Krons plattform. Kron har også tatt en posisjon som et alternativ blant folk som ønsker å forvalte sin pensjonskonto hos en selvvalgt leverandør.

– Kron har lykkes med å skape sterkt engasjement rundt sparing og investering gjennom sin digitale tjeneste for fond og pensjon. Dette er en perfekt match, sier konsernsjef i Storebrand, Odd Arild Grefstad.

400 millioner

Den umiddelbare påvirkningen av transaksjonen på Storebrands finansielle nøkkeltall og rapportering forventes å være begrenset. Kjøpsprisen (egenkapitalverdi) er 400 millioner kroner og transaksjonen er forventet å påvirke konsernets solvensgrad med minus 1,5 prosentpoeng.

Et ytterligere vederlag er betinget fremtidig forretningsutvikling hos Kron. Oppkjøpet forventes å generere både produkt- og produksjonssynergier mellom selskapene.

Transaksjonen forventes gjennomført i fjerde kvartal 2022, og er avhengig av regulatoriske godkjennelser, samt oppfyllelse av enkelte andre sedvanlige betingelser for slike transaksjoner.

Advokatfirmaet Thommessen er juridisk rådgiver og EY finansiell due diligence-rådgiver til Storebrand.