<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investeringsanalytiker venter julerally

Den siste tidens børsnedtur gjør at mange lurer på om bunnen er nådd. Investeringsanalytiker venter nå et rally frem til jul.

Publisert 22. okt. 2022 kl. 14.53
Oppdatert 22. okt. 2022 klokken 14.53
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 291 ord
BULL: Investeringsanalytiker venter rally. Foto: MARY ALTAFFER

– Det nærmer seg mellomvalg i USA. Begivenheten som tidligere år sjeldent stjeler overskriftene og som ofte har blitt feid under teppet kan være en overraskende viktig driver for aksje- og kryptomarkedet, sier investeringsanalytiker i eToro, Callie Cox.

Mellomvalget finner sted i en tid hvor det er kontinuerlige samtaler rundt kryptoregulering, råvarekontroll, internasjonale problemer og en geopolitisk krise.

– På toppen av det hele truer en lavkonjunktur i horisonten, noe som vil kreve statlig involvering. Inflasjonen er fortsatt skyhøy og finanspolitiske løsninger kan bidra til å lette tilbudssiden. Det er imidlertid ikke et miljø det er lett å være lovgiver i. Derfor er kongressens sammensetning avgjørende for hvordan disse problemene håndteres, sier hun videre.

Fremtidens reguleringer vil trolig avhenge av om det blir en splittet kongress. Historisk sett har markedet prestert bedre med en delt kongress.

– I disse trøblete tider kan imidlertid en splittet kongress bare føye seg i rekken over usikkerhetsmomenter investorer står ovenfor, ettersom det bare blir enda vanskeligere å vedta politikk med to ulike partier som har kontroll, fortsetter Cox.

Mellomvalgsår har historisk sett hatt sterke avslutninger, og siden 1950 har S&P 500 hatt en gjennomsnittlig avkastning på 6,6 prosent i fjerde kvartal når det er mellomvalg, sammenlignet med 3,3 prosent andre år.

– På en merkelig måte kan valget gi en viss form for sikkerhet i et ellers usikkert klima. Vi har sett hvordan markedene har forholdt seg til overskrifter i det siste – mye frykt, etterfulgt av mye lettelse når stormen har passert. Kan vi stå ovenfor det perfekte oppsettet for et julerally etter mellomvalget?, sier Cox, og fortsetter:

– Uansett er det avgjørende å ikke blande politiske følelser med investeringer. Amerikanske aksjer har blandet avkastning uansett hvem som har makten, fordi inntjening og økonomi til syvende og sist bestemmer markedets utvikling.