<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Går mot historisk måned for Dow Jones

Med bare én dag igjen ligger dette an til å bli den beste oktobermåneden noensinne for Dow Jones.

  Publisert 30. okt. 2022 kl. 09.11
  Oppdatert 30. okt. 2022 klokken 14.32
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 344 ord
  SOLEN SKINNER IGJEN: Dow Jones er ned nesten 10 prosent hittil i år, men kan vise til en rekordsterk vekst i oktober. Foto: Dreamstime

  Med bare 30 selskaper er Dow Jones-indeksen blitt kritisert for å være et dårlig måleinstrument for å ta temperaturen i markedet. Men med bare én handelsdag igjen i oktober, øker forventningene om at dette kan bli den beste oktobermåneden i løpet av indeksens 126-årige historie. 

  Dow Jones har hittil i oktober steget 14,40 prosent. Hvis den holder stand mandag vil dette være den beste måneden for indeksen siden januar 1976 – da steg den 14,41 prosent.

  Det er også forventet at det blir den beste oktobermåneden noensinne – for det trenger indeksen «bare» å vokse 10,65 prosent i løpet av måneden. 

  – Lett på tech

  Til tross for en historisk opptur for Dow Jones, befinner fortsatt indeksen seg i et bear-marked, men er nå ned under 10 prosent i år. Til sammenligning er S&P 500 ned 18,2 prosent, mens Nasdaq har falt 29 prosent hittil i år, skriver Marketwatch.

  Fordelen for Dow Jones er at den er fylt opp med energi- og industriaksjer, som har vært blant de beste sektorene for aksjemarkedet siden begynnelsen av året, mener Art Hogan, markedsstrateg i B. Riley Wealth Management. 

  Disse aksjene har også gjort det spesielt godt det seneste kvartalet, samtidig som store teknologiselskaper som Meta Platforms, Amazon og Alphabet har skuffet Wall Street.

  – Den er veldig lett på tech. Mens den er veldig tung innen energi og industri, og det har vært vinnerne, sier Hogan. 

  BØRSVINNER: Caterpillar leder an oppgangen på Dow Jones-indeksen i oktober, etter å ha steget nesten 30 prosent. Foto: Bloomberg

  Fjerde uke på rad med gevinst

  I tillegg til at Dow Jones ligger an til å få en historisk måned, ligger indeksen også an til å få seks dager på rad med vekst – noe som i så fall vil være det lengste strekket med vekst siden slutten av mai, skriver Marketwatch. 

  Indeksen er også på vei mot en ukentlig gevinst for fjerde uke på rad, noe den ikke har klart siden november i fjor. Da steg Dow Jones fem uker i strekk. 

  Caterpillar, Chevron og legemiddelselskapet Amgen er blant aksjene som har gjort det best på Dow Jones i oktober, etter å ha steget henholdsvis 29,3 prosent, 21,2 prosent og 18,3 prosent.