<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Klesgigant i hardt vær etter støtte av høyreekstrem politiker

Kunder boikotter Zara og brenner klærne deres etter at Zaras franchiseeier i Israel holdt et arrangement som støtter den høyreekstreme politikeren Itmar Ben-Gvir.

Publisert 25. okt. 2022 kl. 09.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 155 ord
BOIKOTT: Flere boikotter og brenner klærne til Zara i Israel. Dreamstime/TikTok

Eieren av klesgiganten Zara sin franchise i Israel, Joey Schwebel, holdt nylig et arrangement som støtter den høyreekstreme politikeren Itmar Ben-Gvir.

Dette fikk flere i landet til å reagere kraftig, og flere har nå lagt ut videoer på sosiale medier som Twitter og TikTok hvor de brenner Zara-klær, ifølge Reuters

Arrangementet fikk oppmerksomhet etter at en lokal TV-stasjon rapporterte om arrangement.

Ben-Gvir, som en gang var en politisk outsider har fått høyere oppslutning i meningsmålingene den siste tiden. I det kommende valget frykter flere at han vil komme til makten.

Kontroversiell

Han en kontroversiell skikkelse i israelsk politikk, og er tidligere siktet for ordensforstyrrelse, ulovlige demonstrasjoner og voldsbruk over femti ganger.

Arbeiderpartiets leder og samferdselsminister i Israel, Merav Michaeli, har sagt at hun ikke lenger vil handle i Zara i Israel på grunn av arrangementet.

Israels Zara-franchise Trimera, driver 24 butikker i Israel. Zara eies av spanske Inditex, som ikke har kommentert hendelsen.