<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norske Skog på vei inn på det europeiske emballasjemarkedet

Vil gjøre om to avispapirmaskiner til produksjon av bølgepapp.

Publisert 17. juni 2020 kl. 07.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 187 ord
RULLE UT: Norske Skog vil rulle ut virksomheten i det europeiske emballasjemarkedet.  Foto: Hans Petter Wille

Norske Skog planlegger å konvertere to avispapirmaskiner til produksjon av bølgepapp basert på returpapir, i tråd med selskapets strategi om å bevege seg inn i markeder med høye marginer og vekst, melder selskapet i en børsmelding onsdag.

Konverteringene på Golbey og Bruck vil introdusere 765.000 tonn med konkurransedyktig bølgepappkapasitet for å møte den økende etterspørselen etter fornybar emballasje.

Etter omstillingene vil begge fabrikkene i stor grad benytte miljøvennlig energi og dermed oppnå et karbonavtrykk på linje med de beste aktørene i bransjen.

Avispapirkapasiteten reduseres med 360.000 tonn og vil dermed balansere markedet for Norske Skogs gjenværende europeiske publikasjonspapirkapasitet.

Fornøyd styreleder

– Dette er en milepæl for Norske Skog på veien mot å bli en ledende europeisk emballasjeprodusent gjennom konvertering av publikasjonspapirkapasitet, sier Norske Skogs styreleder John Chiang, som også representerer den største aksjonæren Oceanwood.

– Vi vil fortsette arbeidet med å diversifisere vår produktportefølje inn mot markeder med høye marginer og vekst, fortsetter Chiang.

Norske Skog planlegger å investere cirka 350 millioner euro i konverteringsprosjektene over en 18-måneders periode, som begynner i andre halvår 2021. 

Investeringene forventes å generere en årlig EBITDA på cirka 70-80 millioner euro ved full kapasitetsutnyttelse, basert på historiske priser for bølgepapp og returpapir.