<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Går av som konsernsjef

Ørjan Svanevik slutter som konsernsjef i Arendals Fossekompani. – Jeg føler jeg har tatt det så langt jeg kan, sier han.

  Publisert 16. des. 2022 kl. 07.02
  Oppdatert 16. des. 2022 klokken 11.12
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 229 ord
  Ørjan Svanevik, adm. direktør i Arendals Fossekompani Iván Kverme

   

  Ørjan Svanevik har informert styret i Arendals Fossekompani om at han går av som konsernsjef, går det frem av en børsmelding fredag morgen. 

  – Jeg føler jeg har tatt det så langt jeg kan, sammen med et fantastisk team i Arendals Fossekompani. Etterfølgingsplanlegging er sånn man må tenke på fra dag en, og jeg følte timingen var god nå, sier Svanevik. 

  – Hvorfor var timingen god akkurat nå?

  – Arendal Fossekompani har nå på plass en veldig god portefølje, og et veldig godt team. Sånn sett tenkte jeg det var tid for å la stafettpinnen gå videre.

  Den avtroppende konsernsjefen avviser dramatikk bak beslutningen, og opplyser at han ønsker å jobbe med nye muligheter i Oslo, der han bor med familien. 

  – Men jeg fortsetter som styreleder i Volue og Evolgy. Det er disse to jeg har hatt styreverv i for Arendal Fossekompani,  så det blir kontinuitet.

  Finansdirektør tar over 

  Av børsmeldingen fremkommer det at finansdirektør Lars Peder Fensli vil fungere som midlertidig sjef fra 1. januar 2023. Fensli har sammenlagt over 8 år med erfaring i Arendal Fossekompani. 

  – Videre planer for etterfølging har jeg naturlig ikke noe med å gjøre. Mitt fokus nå er å gjøre en skikkelig sluttspurt, sier Svanevik. 

  Styreleder Trond Weslie skryter av avtroppende konsernsjef i børsmeldingen. 

  – I løpet av sine tre år i Arendals Fossekompani har Svanevik vært instrumentell i byggingen av en portefølje godt posisjonert i globale megatrender, og et sterkt team i morselskapet.