<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Over 100.000 rammes av Lufthansa-streik

Nesten alle Lufthansas flyginger onsdag blir innstilt på grunn av streik blant bakkemannskapet, melder selskapet. 13 flyginger til og fra Norge er innstilt.

Publisert 26. juli 2022 kl. 18.11
Oppdatert 26. juli 2022 klokken 18.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 210 ord
Bloomberg

Bakkemannskapet tas ut i streik fra og med onsdag, meldte fagforeningen Verdi mandag. Dette rammer nesten alle flygingene til flyselskapet Lufthansa.

– Alle våre flyginger til våre knutepunkter i Frankfurt og München er berørt, skriver pressesjef i Lufthansa, Boris Ogursky i en epost til NTB.

Verdi organiserer rundt 20.000 ansatte i det tyske flyselskapet, blant dem teknikere og logistikkpersonell. De har avvist et første lønnstilbud fra selskapet, men skal etter planen fortsette forhandlingene 3. og 4. august.

Streiken begynner klokka 3.45 natt til onsdag og skal vare fram til torsdag morgen klokka 6.

I en pressemelding opplyser Lufthansa at totalt 678 flyginger til og fra Frankfurt er innstilt, noe som ventes å ramme rundt 92.000 passasjerer. Til og fra München innstilles 345 flyginger, noe som rammer rundt 42.000 reisende.

Passasjerer som er rammet vil få beskjed. Så langt det lar seg gjøre vil Lufthansa forsøke å ombooke passasjerer til andre flyginger, men ettersom nesten alle fly innstilles er det ikke mange å oppdrive.

– Denne eskaleringen av en tidligere konstruktiv forhandlingsrunde forårsaker enorm skade, spesielt for våre passasjer nå som det er midt i høysesongen, sier Lufthansa-toppen Michael Niggemann.

Så langt er 13 Lufthansa-flyginger til og fra Norge kansellert onsdag som følge av streiken, ifølge oversikten til VG.

NTB