<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nyfødte utstyres med tyverialarm

Alle nyfødte på Akershus universitetssykehus skal få babyalarm for å unngå kidnapping, forveksling eller tyveri.

    Publisert 17. mars 2008 kl. 06.41
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.38
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 80 ord

    Når barnet kommer til verden, får det en liten identitetsbrikke festet til ankelen. Barnets mor blir også utstyrt med en personlig brikke. Dermed kan mor og helsepersonell ferdes fritt rundt på sykehuset sammen med babyen.Men hvis fremmede flytter barnet ut av definerte områder, går alarmen. Da vil dørene låses. Det samme skjer hvis noen forsøker å fjerne brikken fra ankelen til barnet, skriver Dagens Medisin.Akershus universitetssykehus er det første sykehuset i Norge som innfører dette systemet, ifølge sykehusets internavis. (©NTB)