<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Erling Lorentzen reagerer skarpt på Borgen og NRK

Forretningsmannen Erling Lorentzen reagerer kraftig på at NRK valgte å sende noe han kaller et fordreid program om hans karriere som bygger og driver av verdens største cellulose-anlegg i Brasil.

Publisert 05:53 15. okt. 2008
Oppdatert 12:30 15. des. 2013
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 293 ord
Erling Lorentzen - Foto: Scanpix

Forretningsmannen Erling Lorentzen reagerer kraftig på at NRK valgte å sende et "fordreid" program om hans karriere som bygger og driver av verdens største cellulose-anlegg i Brasil.- Bedriften Aracruz har brakt regionen ut av den dypeste fattigdom, og Aracruz tar sitt samfunnsansvar på ramme alvor. Jeg er stolt av det vi har fått til, sier Erling Lorentzen i en pressemelding.- Aracruz har i dag full støtte fra demokratisk valgte lokale, regionale og nasjonale myndigheter. Jeg er skuffet over at Erling Borgen og redaktørene i NRK ikke har søkt intervjuer med politiske myndigheter, eller forsøkt å få fram noe av alt det positive bedriften representer sosialt og miljømessig, fortsetter han.- Selskapet vinner priser nasjonalt og internasjonalt for sitt arbeid for bedre miljø og bedre sosiale rettigheter. Aracruz har høy etisk standard og trygge arbeidsplasser. 100.000 mennesker har arbeid på grunn av Aracruz's tilstedeværelse i regionen. Dette finnes det selvfølgelig skriftlige og muntlige kilder på, noe heller ikke NRK har tatt hensyn til i dette tendensiøse og krenkende innslaget. Det beklager jeg sterkt, sier Lorentzen i meldingen som ble sendt ut i går kveld.Lorentzen ønsket ikke å la seg intervjue foran kamera av Erling Borgen, fordi han ikke hadde tillit til Borgens journalistiske metoder, men har ifølge meldingen vært disponibel for skriftlige spørsmål. Alle relevante opplysninger er oversendt i god tid, og i slutten av forrige uke ble det overlevert til Erling Borgen og NRKs redaktører omfattende dokumentasjon, som er åpen for alle, heter det.- Denne dokumentasjonen har NRK i hovedsak valgt å ignorere og Erling Borgens produkt har sterk slagside. Jeg bor for langt borte og har ikke til hensikt å bidra til at gjentatte usannheter får mer oppmerksomhet, derfor ber jeg om at eventuelle pressehenvendelser rettes til Aracruz Celulose S.A., sier Erling Lorentzen.