<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

37.000 stillingskutt på to år i oljebransjen

I februar passerte stillingskuttene i oljebransjen 30.000. Nå nærmer det seg 40.000.

    Publisert 28. juli 2016 kl. 11.48
    Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 05.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 124 ord

    Aksjemekler Truls Oma Erichsrud i DNB Markets har oversikt over alle stillingskutt registrert i norske medier siden oljeprisen begynte å falle for drøyt to år siden. De siste tallene viser at mellom 36.400 og 37.800 forsvinner:– Det første året ble alle de enkle kuttene gjort, for eksempel innleide ansatte og alle som kunne gå av med pensjon. Hvor vi står om ett år tør jeg ikke gjette på, men det blir flere kutt framover, noen av dem skjer nok i kulissene, sier han til NTB.Han er ikke veldig optimistisk på vegne av dem som har mistet jobben:– For eksempel har vi operasjoner som krevde 10-15 personer før, de erstattes nå med teknologiske løsninger, så de jobbene er det mindre sannsynlig at kommer tilbake. (©NTB)