<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina kritisk til EU-tiltak

Kina mener at høyere antidumping-avgifter på kinesisk stål er “meningsløs beskyttelse».

    Publisert 30. juli 2016 kl. 08.42
    Oppdatert 30. juli 2016 klokken 08.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 76 ord

    – EUs beslutning om å øke avgiftene mangler forsvarlig grunn, uttaler Det kinesiske handelsdepartementet til nyhetsbyrået Xinhua.Brussel og Beijing er involvert i flere handelstvister over påstander om at sistnevnte dumper priser for å undergrave europeiske produsenter. Kina er anklaget for å forverre verdens overproduksjon med billig eksport og subsidier til egne produsenter, og dermed skaffe seg fortrinn på markedet til tross for manglende etterspørsel.EU-kommisjonen har gransket kinesisk eksportvirksomhet siden 2015 etter klage fra Europas stålprodusenter. (©NTB)