<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Tid er nøkkelen når det kommer til levering av fersk sjømat

Logistikkselskapet DHL vil sikre at norsk sjømat kommer enda fortere og i bedre stand til kunder i Asia og USA.  

Publisert 24. mai 2017
Oppdatert 24. mai 2017
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 346 ord
lead

– Vår unike løsning er skreddersydd etter kunders behov og bidrar betydelig til den logistiske tilgjengeligheten til regionen. Transport av fersk sjømat er utfordrende, men takket være omfattende kompetanse innenfor temperaturkontrollert logistikk og kapasiteten til et globalt nettverk, kan vi sørge for leveranser av høy kvalitet med prosessorientert fleksibilitet og hurtighet. Våre tjenester innenfor sjømattransport, prosessering og distribusjon gjør det mulig for kunder i Asia og USA å nyte fersk fisk fra Barentshavet og de norske fjordene, sier Trond Ørjan Olsen, Head of Airfreight, DHL Global Forwarding, Freight Norway i en pressemelding.DHL vil akselerere forsyningskjeden for den nord-norske sjømatnæringen, og derfor vil de frakte levende krabber og annen type sjømat fra Lakselv Lufthavn, Banak i Nord-Norge til Asia og Nord-Amerika.Frakten går på dedikerte flyvninger via DHT-terminalen i Oslo, og derfra videre til Sør-Korea, Japan eller til USA. - Logistikken er nøyaktig timet for å sikre at sjømaten holder best mulig kvalitet, og sjømaten reiser kun 100 km (luftlinje) fra sitt opprinnelsessted til Nordkapp og derfra til sine endelige destinasjoner, skriver DHL i pressemeldingen. Å transportere den ferske sjømaten med fly gjør at DHL er i stand til å redusere den såkalte ledetiden med 50 prosent.- Kortere ledetid sikrer at levende krabber og annen fersk sjømat ankommer sin destinasjon i best mulig stand, skriver selskapet videre. DHL kan fortelle at de i tillegg til levende krabber, snøkrabber og reker også vil transportere andre arter som torsk, sei, hyse, kråkeboller, kamskjell og laks. Viktig bidragsyterMarketing Manager for laks & ørret i Norges Sjømatråd, Bjørn-Erik Stabell mener ruten er et bra tiltak. – Tid er nøkkelen når det kommer til levering av fersk sjømat av aller beste kvalitet. Norge er et langstrakt land og en stor andel av sjømaten blir produsert i nord. Denne luftfraktruten vil være en viktig bidragsyter til effektivt å kunne levere sjømat til kunder verden over, sier han i en kommentar. Den første flyvningen fra Banak til Oslo landet tirsdag, og fremover har DHL som mål å øke frekvensen på leveringer fra Oslo til Asia til tre flyvninger i uken.Hele 90 prosent av fisken fra Oslo blir flydd direkte til Seoul i Sør-Korea.