<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

NHH gir studiepoeng for utenlandsopphold

- Dette gir definitivt kompetanse som næringslivet etterspør, sier prorektor Linda Nøstbakken ved NHH.

Publisert 23. feb. 2019 kl. 07.41
Oppdatert 23. feb. 2019 klokken 07.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 206 ord
NHH. Foto: NHH/Finansavisen.

I dag drar 16 prosent av norske studenter på utveksling, mens Norge har forpliktet seg til et mål om at 20 prosent av studentene som fullfører en grad, skal ha hatt et studie- eller praksisopphold i utlandet innen 2020, skriver DN.Avisen viser at ifølge NHOs kompetansebarometer fra 2016 er internasjonal erfaring og fremmedspråk det færrest av medlemsbedriftene vektlegger når de gjør nyansettelser. Norsk studentorganisasjon tok i januar til ordet i DN for at det skaper bekymring. - Studentene er opptatt av egen fremtid og å finne sin plass i samfunnet. Hvis det å tilegne seg internasjonal erfaring ikke gir uttelling, må vi vurdere å advare studentene mot å dra på utveksling, sa NSO-leder Håkon Randgaard Mikalsen.Prorektor Linda Nøstbakken ved NHH sier til avisen at hun derimot ikke bekymret:– Næringslivet setter stor pris på kompetansen studentene får gjennom utenlandsopphold. Gjennom studier eller jobb i utlandet må man forholde seg til andre kulturer og måter å kommunisere, tenke, samarbeide og løse problemer på. I tillegg utvikler man seg personlig ved å løse praktiske utfordringer som å finne seg et sted å bo, bli kjent med nye folk og klare seg selv i et annet land. Man blir mer tilpasningsdyktig. Dette gir definitivt kompetanse som næringslivet etterspør, sier Nøstbakken til DN.