<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Brasils miljøminister: - Norges milliardbidrag i Amazonas-fondet er bortkastet

Norges milliardbidrag i arbeidet mot avskogingen av Amazonas-regnskogen har vært bortkastet, mener Brasils miljøvernminister Ricardo Salles.

    Publisert 19. mai 2019 kl. 16.50
    Oppdatert 19. mai 2019 klokken 17.07
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 164 ord

    Norge har de siste ti årene donert drøyt 8,3 milliarder kroner til Amazonas-fondet, og er dermed den klart største donoren, ifølge klimadepartementets egen oversikt.Brasils miljøvernminister Ricardo Salles tar nå til orde for at milliardbidraget fra Norge har vært nytteløst, skriver VG .- At avskoging skal ha minsket på grunn av Amazonas-fondets kontrakter, er en ren tolkning, uttalte han under en pressekonferanse torsdag, ifølge den brasilianske avisen O Globo.- Det er ingenting i fondets rapporter som kan lede til en slik konklusjon.Det brasilianske miljøverndepartementet har gjennomgått en firedel av Amazonas-fondets kontrakter. Analysen avdekker dårlig rapportering av resultater, høye lønninger og kontrakter som har vært inngått uten konkurranse, skriver VG.Klima- og miljøvernminister Ola Elvestuen (V) er uenig i at fondet har mislyktes.- Fondet som helhet har absolutt bidratt til redusert avskoging. Norges samarbeid med Brasil er resultatbasert. Alle norske midler er belønning for at avskogingen har gått ned, sier Elvestuen.Han understreker at Norge vil fortsette å gi penger til fondet, så lenge Brasil fortsetter å redusere utslipp.(©NTB)