<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spania får 5G-nett

Den kinesiske teknologigiganten Huawei ruller ut 5G-tjenester i flere spanske byer lørdag. Spania blir dermed et av de første europeiske landene med 5G-nett.

    Publisert 11. juni 2019 kl. 12.25
    Oppdatert 11. juni 2019 klokken 12.26
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 115 ord

    Det er teleoperatøren Vodafone Espana som sammen med det kinesiske selskapet leverer nettet til 15 spanske byer.I tillegg vil den svenske teleprodusenten Ericsson stå for hardware, opplyste spanske myndigheter tidligere denne uka.Huawei er ledende tilbyder av mobile nettverk, særlig i Europa. Det kinesiske selskapet er verdens største leverandør av deler og utstyr til nettverk som 5G-nettet, og er verdens nest største smarttelefonprodusent.Amerikanske myndigheter anklaget i mai Huawei for å stjele handelshemmeligheter og for å true internasjonal nettsikkerhet. USA har også presset andre land til ikke å bruke selskapets teknologi.Svartelistingen har hatt en effekt på selskapets salgstall, ifølge Huaweis salgssjef i Tyskland, David Wang.Huawei har selv nektet for at selskapet har delt hemmeligheter med Kinas kommunistparti.(©NTB)