<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gladmelding for BW Energy-aksjonærer – har funnet enda mer olje

BW Energy har funnet mer olje utenfor Gabon. 

Publisert 24. aug. 2021 kl. 19.40
Oppdatert 24. aug. 2021 klokken 19.44
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
OLJE: Det flytende produksjons- og lagringsskipet BW Adolo. Her da den het Azurite, før navnbyttet. Foto: Panoro Energy

   

Oljeselskapet BW Energy har funnet mer olje på Hibiscus North-feltet i Dussafu-lisensen utenfor kysten av Gabon.

Det er ventet at oljefunnet vil øke total olje utvunnet i kvartalet, skriver selskapet i børsmeldingen. Guidingen pr. i dag er på 105 millioner fat brutto.

Oljefunnet er gjort på 115 meters dyp og brønnen vil bores ned om lag 3.500 meter. På rundt 2.800 meter ble det funnet en oljelomme på om lag 13,5 meter.

Dussafu-lisensen er på 850 kvadratkilometer og det er BW Energy som er driftsansvarlig med 73,5 prosent av eierskapet i lisensen. Panoro Energy eier 17,5 prosent og Gabonese Oil Company eier 9 prosent. 

I forrige uke la oljeselskapet frem tall for andre kvartal som viste et sterkt første halvår. Selskapet snudde en blodrød bunnlinje og økte inntektene med nær tregangeren.

«Selv om dagens rapport ikke viste noen positive overraskelser, liker vi fortsatt caset basert på kontantstrømpotensialet fra 2023», skrev Arctic-analytiker Daniel Stenslet etter presentasjonen av tallene. 

BW Energy-aksjen har falt 10 prosent hittil i år, men er fremdeles opp 44 prosent sammenlignet med samme tid i fjor. I dag endte aksjen opp 2,3 prosent på Oslo Børs.