<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Odfjell tilbake i pluss

Odfjell Drilling gjorde det bedre enn ventet i andre kvartal og var tilbake med plussresultat.

Publisert 26. aug. 2021 kl. 08.04
Oppdatert 26. aug. 2021 klokken 16.09
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 310 ord
BORER TIL PLUSS: Konsernsjef Simen Lieungh  i Odfjell Drilling kunne presentere et solid resultat i andre kvartal.  Foto: Iván Kverme

 

Gode tall hjalp ikke Odfjell Drilling til oppgang på Oslo Børs torsdag. 

Både topplinjen og bunnlinjen bedret seg i andre kvartal som følge av høyere inntekter fra selskapets borerigger. Likevel falt aksjen nesten 4 prosent.

Av totale inntekter på 233 millioner dollar, fikk riggselskapet et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 85 millioner dollar og et driftsresultat etter nedskrivninger på 39 millioner i kvartalet.

Blant analytikerne var det i gjennomsnitt ventet at Odfjell Drilling ville få en EBITDA på 77 millioner dollar og et driftsresultat på 32 millioner, ifølge estimater som TDN Direkt har hentet inn fra Infront.

Odfjell Drilling var også tilbake i pluss, etter å ha tapt penger i første kvartal. I andre kvartal satt selskapet igjen med 27 millioner dollar på bunnlinjen.

Norsk sokkel i balanse

Det Helene Odfjell-kontrollerte riggselskapet mener den generelle situasjonen for den globale offshoreindustrien er utfordrende, med et betydelig overskudd av borerigger.

I de værharde områdene (harsh environment) som Odfjell Drilling opererer i, som norsk sokkel, mener imidlertid riggselskapet at utsiktene er gode og markedet i balanse.

Selskapet peker samtidig på fordelen av å ha en moderne riggflåte og strategisk viktige rammeavtaler med store oljeselskaper som Odfjell har. 

Ordrereserven ved utgangen av kvartalet var 2,4 milliarder dollar inkludert opsjoner.

Odfjell Drilling er også i en god finansiell stilling med en egenkapital på 1,2 milliarder dollar, tilsvarende en egenkapitalandel på 49 prosent. Selskapet har en netto rentebærende gjeld på 986 millioner dollar.

Odfjell Drilling

(Mill. USD) 2. kv./21 2. kv./20
Driftsinntekter 233,1 166,5
Driftsresultat 39,5 18,5
Resultat før skatt 28,5 -5,4
Resultat etter skatt 26,9 -6,3

Odfjell Drilling

  • Børsnotert boreentreprenør som er kontrollert av Helene Odfjell.
  • Eier en flåte på fire halvt nedsenkbare borerigger. Drifter i tillegg én rigg.
  • Selskapet har en egen divisjon for plattformboring og en divisjon for brønntjenester.
  • Har rundt 2.500 ansatte og er notert på Oslo Børs med en børsverdi på 5 milliarder kroner.
  • Konsernsjef er Simen Lieungh.